Namenjeno članom, torej vam in nam. > Prostor za razvedrilo

Uslužbenci hotela Spletni simbol XII del

<< < (68/83) > >>

sanjalka:

--- Quote from: taja6 on November 04, 2011, 10:11:06 AM ---a vas nasmejim malo ali opozorim  ;)

če boste slučajno kaj hodili po Maroku, Alžiriji, naj se vam ne zalušta baklave, ker je to tam beseda za (živalska ) jajca ( bikova jajca, muda  ;D )

 ;D

--- End quote ---

Ooo, zanimivo vedeti :)

Tea:

--- Quote from: sanjalka on November 04, 2011, 10:14:01 AM ---Tea,povej prosim recept, ker bi jo jaz čez vikend naredila :P
Sem že zdaj lačna :D

--- End quote ---

Sem prenesla Ljubotu ... pri nas je namreč on specialec za baklave  ;D

Tea:

--- Quote from: taja6 on November 04, 2011, 10:11:06 AM ---a vas nasmejim malo ali opozorim  ;)

če boste slučajno kaj hodili po Maroku, Alžiriji, naj se vam ne zalušta baklave, ker je to tam beseda za (živalska ) jajca ( bikova jajca, muda  ;D )

 ;D

--- End quote ---

hahaha ... pol bom od zdaj naprej rekla, da jem BIKova jajčka  ;D

sanjalka:

--- Quote from: Tea on November 04, 2011, 10:24:55 AM ---
--- Quote from: taja6 on November 04, 2011, 10:11:06 AM ---a vas nasmejim malo ali opozorim  ;)

če boste slučajno kaj hodili po Maroku, Alžiriji, naj se vam ne zalušta baklave, ker je to tam beseda za (živalska ) jajca ( bikova jajca, muda  ;D )

 ;D

--- End quote ---

hahaha ... pol bom od zdaj naprej rekla, da jem BIKova jajčka  ;D

--- End quote ---

 :D :D :D

Tea:
Recept za BIKova jajčka /baklavo/

125 gr masla
1/2 kg orehov
80 dkg sladkorja
9 dcl vode
1/2 limone
1 vanilij
1,5 zavitka vlečenega testa /midva kupiva mercator/

Sladkor, vodo z limono in vanilijivim sladkorjem kuhaj, da vre

Maslo raztopi

testo polagaj v pekač in vsako plast namaži z maslom in posuj z mletimi orehi /ne premočno mletimi, ali po želji in okusu/ in tako plast za plastjo:

testo, maslo, orehi, testo, maslo, orehi, dokler imaš material. Zaključiš z testom in premažeš s maslom potem pa razreži na kocke, kot želiš imeti velike in daj v pekač

200° približno 30 minut - opazuj barvo na vrhu

vzameš iz pečice in prelivaš počasi z vrelo vodo, ki je tačas vrela na štedilniku /preliješ takoj/

Potem pusti, da se voda vpije /vsaj nekaj ur/

Pa dober tek



Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version