Namenjeno članom, torej vam in nam. > Prostor za razvedrilo
Uslužbenci hotela Spletni simbol XII del
sanjalka:
--- Quote from: taja6 on November 04, 2011, 10:11:06 AM ---a vas nasmejim malo ali opozorim ;)
če boste slučajno kaj hodili po Maroku, Alžiriji, naj se vam ne zalušta baklave, ker je to tam beseda za (živalska ) jajca ( bikova jajca, muda ;D )
;D
--- End quote ---
Ooo, zanimivo vedeti :)
Tea:
--- Quote from: sanjalka on November 04, 2011, 10:14:01 AM ---Tea,povej prosim recept, ker bi jo jaz čez vikend naredila :P
Sem že zdaj lačna :D
--- End quote ---
Sem prenesla Ljubotu ... pri nas je namreč on specialec za baklave ;D
Tea:
--- Quote from: taja6 on November 04, 2011, 10:11:06 AM ---a vas nasmejim malo ali opozorim ;)
če boste slučajno kaj hodili po Maroku, Alžiriji, naj se vam ne zalušta baklave, ker je to tam beseda za (živalska ) jajca ( bikova jajca, muda ;D )
;D
--- End quote ---
hahaha ... pol bom od zdaj naprej rekla, da jem BIKova jajčka ;D
sanjalka:
--- Quote from: Tea on November 04, 2011, 10:24:55 AM ---
--- Quote from: taja6 on November 04, 2011, 10:11:06 AM ---a vas nasmejim malo ali opozorim ;)
če boste slučajno kaj hodili po Maroku, Alžiriji, naj se vam ne zalušta baklave, ker je to tam beseda za (živalska ) jajca ( bikova jajca, muda ;D )
;D
--- End quote ---
hahaha ... pol bom od zdaj naprej rekla, da jem BIKova jajčka ;D
--- End quote ---
:D :D :D
Tea:
Recept za BIKova jajčka /baklavo/
125 gr masla
1/2 kg orehov
80 dkg sladkorja
9 dcl vode
1/2 limone
1 vanilij
1,5 zavitka vlečenega testa /midva kupiva mercator/
Sladkor, vodo z limono in vanilijivim sladkorjem kuhaj, da vre
Maslo raztopi
testo polagaj v pekač in vsako plast namaži z maslom in posuj z mletimi orehi /ne premočno mletimi, ali po želji in okusu/ in tako plast za plastjo:
testo, maslo, orehi, testo, maslo, orehi, dokler imaš material. Zaključiš z testom in premažeš s maslom potem pa razreži na kocke, kot želiš imeti velike in daj v pekač
200° približno 30 minut - opazuj barvo na vrhu
vzameš iz pečice in prelivaš počasi z vrelo vodo, ki je tačas vrela na štedilniku /preliješ takoj/
Potem pusti, da se voda vpije /vsaj nekaj ur/
Pa dober tek
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version