Author Topic: Datumi in karte porok  (Read 42147 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Datumi in karte porok
« Reply #120 on: November 18, 2011, 07:31:36 PM »
No, zdaj pa je treba še povedat, da tole seveda preden potem rečemo zagotovo je treba preverit še v natalnih kartah ženina in neveste, kajti natalna karta je vedno osnova.

No, zdaj bi pa lahko šli po tranzitih in progresijah gledat, kako sta se novoporočenca obnašala vsa ta leta, do sedaj.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #121 on: November 19, 2011, 02:23:23 AM »
O, hvala Tea, da si šla v take podrobnosti. Sploh ne vem, kje naj začnem komentirati.  :D
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #122 on: November 19, 2011, 06:49:16 AM »
Prosim Gaia

Kot sem že napisala, je zdaj treba moje trditve tudi potrdit skozi vajine natalne karte, skozi sinastrično karto in fajn je videti tudi kombin

Bom pa vesela, če bo še katera kaj dodala na karto poroke in seveda tvojih komentarjev.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #123 on: November 19, 2011, 08:11:33 AM »
O bom bom po ponedeljku, ko odpisem izpit, ce ne bom prevec not padla hihi
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #124 on: November 19, 2011, 03:14:39 PM »
Tea, a prav razumem postopek:
 :Ve si se lotila, ker je vladarica Tehtnice (kot AC); kar je povezano potem z 9 hišo, kjer je  :Ve.
potem pogledaš 7 hišo - poroka, dogovor; Vladarja 7 hiše, in planete, ki so v njej ter aspekte med njimi.

razumem do tukaj: Marsov dispozitor je Merkur v Biku - Kaj to pomeni?

Torej vedno se orientiraš po vladarju asc in vprašanju, ki osebo zanima (hiša, vladar in planeti v njej)?

Kaj pa potem luna in sonce - mož in žena? Bi to gledali potem ko sta že poročena -  odnos, itd.

Važni so najbolj natančni aspekti in ti so naju pripeljali do Saturna v 7hiši

Dispozitor je vladar znamenja v katerem je planet. Mars v Devici = dispozitor Merkur
Jah, pa spet prehitevava :P

1 lekcija je vedno AC - ker nam to da odgovor, kako se bosta predstavljala drugim in se vedno znova rojevala v odnosu

Se pravi

AC - znamenje
Vladar AC in njegovi aspekti /važni so od najbolj natančnega naprej/
Dispozitor vladarja horoskopa /AC
planeti v 1 hiši itd.....

Tea, ali sem to pravilno sestavila ?

Najprej sem gledala drugi datum poroke - 7.6.2010.

ASC je v  :Sk
Vladar ASC je torej  :PL ( v 3. hiši ) in njegov najnatančnejši aspekt je  :sek ASC, naslednji je  inkonjunkcija MC.
Dispozitor vladarja ASC (  :PL je v  :ko ) je  :Sa. Le ta se nahaja v 11. hiši.
 :PL je v  :kv:Sa   >:(
edina + aspekta, ki jih tvori  :Sa sta  :sek:Ve in  :tr:Me

evropska poroka

Se mi zdi, da kljub temu, da nama bo na poročnem lsitu pisal datum 7.6.2010, moram za naju gledat datum prvega obreda poroke, torej 15.12.2009.

ASC je v   :dv
Vladar ASC je torej   :Me ( v 7. hiši ) in njegov najnatančnejši aspekt je polsekstil  z  :Lu ( če se gleda samo aspekte prvega reda ), če ne je najnatančnejši  aspekt bikvintil z  :Ma.
Dispozitor vladarja ASC (   :Me je v  :ko  - zanimivo spet  :ko) je  :Sa. Le ta se nahaja v 4. hiši, v  :te.
 :Me  :kv  :Sa ( spet )

maroška poroka

« Last Edit: November 19, 2011, 03:30:46 PM by taja6 »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #125 on: November 19, 2011, 03:54:23 PM »
Maroška poroka 15.12.2009

Merkur je bil v svoji senci že od 10.12. - po mojih izkušnjah je v senci pred R gibanjem vedno močnejši, kot pa v samem R gibanju.

In kot vladar vajine poroke je seveda odigral svojo vlogo - ponavljanje in zaplete s papirji in dokumenti - v Kozorogu - s sistemom - dispozicija v 4 hišo - družinski zapleti - nasprotovanje družine.

Ne moremo upoštevati, da je to še orbis med Saturnom in Merkurjem, ker štejemo le aspekte 1 reda, je Merkur neaspektiran. Lahko pa bi rekli, da Saturn separira v kvadrat z njim in lahko pričakujemo dolgotrajne zaplete. Lahko pa še štejemo kvadrat k Plutonu - težave s sistemom, sodišči /pluton v 7/ manipulacije sistema ipd......

Poroka je bila dan pred mlajem in to seveda po pravilih elektivne astrologije nima nikakršnih možnosti, da bi sijala zadeva oz. da bi pričakovali rast. Rastline, ki jih posejemo v času padajoče lune, pa še tik pred mlajem so "kilave".

Poleg tega gre konjunkcija tudi v kvadrat z Uranom na vrh karte, kar prinese ločitve, nepričakovane zaplete ipd....

Jupiter /kot dispozitor Sonca in Urana/ in Neptun, kot novodobni disp. Urana v sekstilu na Sonce Venero in Luno dajeta možnost, da se zadeva nadaljuje skozi vero, ki jo prinaša 9 hiša, čeprav gre njihova dispozicija spet do Urana.

Da je še oteževalna okoliščina so bili takoj nato še mrki na osi Rak/Kozorog pri vama 1 in 8 hiša/ in verjamem, da je vse skupaj vplivalo na finance, psihične stiske. Če bi upoštevali še Marsa v senci, ki se je R obrnil 20 pa je mera dopolnjena.

Med vama se vidi ljubezen /Mars trigon Venera, Luna, Sonce/ pa tudi to, da nista skupaj - kvadrat Uran

Na nek način bi lahko skozi dispozicijo Jupitra v 9 hišo predvideli, da bosta še urejala papirje in tudi neke vrste drugo poroko /9 hiša - druga poroka/

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #126 on: November 19, 2011, 04:04:08 PM »
Evropska poroka

Jejhata spet sta si izbrala mrke in dan tik pred mlajem. Ja, to ponavadi prinese R merkur - nadaljevanje takih korakov, dokler se cikel ne zaključi.
Ponovno imamo čas pred mrki na osi Kozorog/Rak pa sončni mrk konj. Venera

Tukaj je vladar karte Mars /pri elektivni astrologiji upoštevamo bolj tradicionalne vladarje, potem šele novodobne/.

Zdi se mi, da je bil v praznem teku, njegov zadnji aspekt z Merkujem v 7 bi lahko govoril da gre za birokratsko zadevo

Mars separira k lepem trigonu na Plutona /sovladarja karte/
Lep sektil med soncem in luno je tudi ok

tukaj me moti edino sonce v 8 in njegov dispozitor v kvadratu na Neptuna itd. pa do začetnega pisanja o Marsu. Mogoče pa nisi bila seznanjena z vsem.

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #127 on: November 19, 2011, 04:15:24 PM »
Tea, hvala za tole obširno razlago. Res tile mrk in retro šmorni..bolje, da bi odložila vse skupaj, pa čeprav za par mesecev. Datumi so se nama kar izmikali, premikali, ko sva usklajevala vse skupaj. Preden vse papirje urediš, jih overiš v eni državi n v drugi državi, se meseci obračajo kot ure. Je že moralo biti tako. Očitno morava iti skozi te preizkušnje. Se boriva dalje.

" tukaj me moti edino sonce v 8 in njegov dispozitor v kvadratu na Neptuna itd. pa do začetnega pisanja o Marsu. Mogoče pa nisi bila seznanjena z vsem. "

če je kaj takšnega, se bo prej kot slej razkrilo. V to ne dvomim. Lahko pa mirne duše rečem, da je pri njihovih postopkih zame vse megleno. En kup ljudi, s katerimi urejaš vse potrebno glede papirjev, ceremonije in nič mi ni bilo jasno. Še jezika v glavnini ne razumeš. Totalna megla.

Skupaj naju resnično še drži ljubezen, upanje in zaupanje, da bova vse to prebrodila in kmalu dobila priložnost, da sva skupaj. Za to se pa že gleda tranzite, ne?

HVALA TEA  :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #128 on: November 19, 2011, 04:22:45 PM »
Prosim Taja

Držim pesti.  :)
www.Astro-Star.net

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #129 on: November 20, 2011, 01:16:48 PM »
Tea, ali si se ti za svoje poroke tudi ozirala na astrološko najbolj ugoden čas?
Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.
Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #130 on: November 20, 2011, 03:04:02 PM »
« Last Edit: November 20, 2011, 03:08:29 PM by taja6 »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #131 on: November 21, 2011, 08:43:54 AM »
Tea, ali si se ti za svoje poroke tudi ozirala na astrološko najbolj ugoden čas?

Na prvi poroki še nisem bila v astrologiji spretna in se nisem

Drugo poroko so organizirali moževi prijatelji in želeli pravzaprav neko šalo glede te poroko, oz. želeli so feštat, ker pa so se na nek način delali "norca" iz najine zaljubljenosti in izkazovanja čustev drug drugemu so naju želeli poročiti. Naredili so šrango, celo fešto, nekdo se je napravil v matičarja, potem je bil duhovnik, še celo k spovedi smo morali hehe.
Mož je predlagal, če že delamo tako zadevšno, da pa naj greva pred tem dogodkom na matični in se zares poročiva, da jim še njim midva dava vetra ....in tako je tudi bilo. Noben od teh 50 ljudi, ki so pripravljali fešto niso vedeli, da se bova poročila zares malo pred tem.

Zdaj pa k datumu. Nisem ga izbrala, izbrali so ga drugi, oz. bolj moževi prijatelji.

Poroka je bila v času R Venere in najin zakon je trajal točno toliko časa, kot je rabila Venera do konca svojega R gibanja. 8 let, potem je mož umrl.
Imela sva izjemno lep odnos, skoraj bi rekla sanjski, drugačen odnos od drugih, torej najine vrednote so bile nekaj posebnega /r venera/, sva pa bila kronično brez denarja, saj sva bankrotirala RVenera, on je zbolel in ni mogel več delat, v penzijo ga niso dali, oz. je bila takrat neka miškulanca ko so ga prevarali v podjetju in tako je ostal brez dohodka in službe.
Datum je potrdil samo tisto, kar se je zares potem dogajalo.

Ne bom rekla, da je zdaj ta Venera to povzročila. Imam pač tak zapis v moji karti, izjemno težavno 7 hišo /Uran,Pluton,Vozu in Vx/ kar pomeni, da itak da bo predelovanje karme intenzivno in da vse bazira na odnosih.

V tistem času se sama z elektivno astrologijo še nisem toliko ukvarjala, ker je to posebna zvrst in je bilo zelo malo gradiva za študirat. Sem pa delala svoje zapiske in zbrala kar nekaj podatkov glede tega vprašanja.

3 poroka hehe, se je spet dogajalo nekaj ............. a bi človek rekel usoda. Določila sem lep elektivni datum in zgodilo se je to, da tik pred poroko matičarka takrat ni mogla in želja Ljubota je bila, da se poročiva edinole na tartinijevem trgu.
Prestavili smo datum /še vedno dober, vendar pa ob mlaju/. Spet je šlo za to, da so mi drugi "določali" datum poroke, predvsem je šlo za želje ženinov /Neptun Sonce, polna 7 itd..../.

V tem času je šel T Saturn tudi čez mojo 7 hišo, T pluton je bil na soncu in vedela sem, da grem v neke vrste nov karmičen proces in sem opazovala kaj se dogaja.
Moram rečt, da dosti zavestno, itak sem vedela, da če gledam svojo 11 hišo se bo nekaj dogajalo
Saturn opozicija Mars je vpeta v mojo karmo in predstavlja tisto kar se moram ob 3 možu naučiti in dvigniti gor.
Zato čas mlaja pomeni to, da vsak skrbi zase /sonce luna konjunkcija/in se učim na nek način samostojnosti in predvsem reči NE na nek konstruktiven način.
V tem času sem se spopadla z odvisnostjo v odnosu, potrebo po odnos kontrolirat in še marsičem. Zdaj se ukvarjam s financami itd.....
Dogaja v glavnem.

Vse je na nek način povezano. Ljudje si izbiramo instinktivno datume za nove korake v tistem času, ki potem samo še potrjujejo zapise v natalu. Zato, da ja predelamo svoj zapis in ga dvignemo. In včasih mora bit pač to tudi trša zgodba /Retro, mrki, neustrezna luna/.

Ker sem tip, ki mora vse čutiti na svoji koži, sem tudi elektivno smer astrologije želea doživet na svoji koži.
Vprašanje je, če bi vstrajala na svojem astrološkem znanju, kam bi to vodilo. Še vedno sem samo jaz z mojimi zapisi in mojo energijo.

Zagotovo pa vem, da sem na koncu nekega procesa. Pluton v tranzitu na Saturna bo povedal svoje. Takrat pa ti bom tudi dokončno povedala kaj je pomenil mlaj na dan najine poroke /lahko da tudi iz nebes hehe/ :D
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #132 on: November 21, 2011, 09:17:58 AM »
Tea, hvala za tale komentar, se lahko veliko naučimo.
Sem šla gledat datum začetka moje zdajšnje zveze in takrat mi je T :PL delal opozicijo na N :Me (vladar moje karte),delal kvadrat na N :PL (1.hiša) in T :U je prišel na DSC.
In tudi jaz sem v novem karmičnem procesu, kjer je veliko učenja preko partnerja, učenja v odnosu, učenja preko družine in zunanje družbe, ki me je takrat zavrgla...
Hvala za tvojo izpoved :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #133 on: November 21, 2011, 10:58:20 AM »
Prosim Sanjalka

Se spomnim ene deklce na forumu, ki se je poročila v R merkurju. Sem že takrat povedala, da datum ni ustrezen in kaj sledi, ker se je tudi v njunem natalu to odražalo. Škoda, ker ni več aktivna, da bi povedala morebiti svojo zgodbo.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #134 on: November 21, 2011, 10:59:06 AM »
Tea, hvala za tale komentar, se lahko veliko naučimo.
Sem šla gledat datum začetka moje zdajšnje zveze in takrat mi je T :PL delal opozicijo na N :Me (vladar moje karte),delal kvadrat na N :PL (1.hiša) in T :U je prišel na DSC.
In tudi jaz sem v novem karmičnem procesu, kjer je veliko učenja preko partnerja, učenja v odnosu, učenja preko družine in zunanje družbe, ki me je takrat zavrgla...
Hvala za tvojo izpoved :-*

Kaj razbereš iz datuma?
www.Astro-Star.net