Author Topic: Naj... dogodek dneva 6. del  (Read 172069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Naj... dogodek dneva 6. del
« Reply #15 on: November 09, 2011, 08:51:37 AM »
Videla včeraj. Bravo Iza!  :-* :-*

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #16 on: November 09, 2011, 09:55:43 AM »
Še živo se spomnim leta 1989, ko sem v živo spremljala rušenje berlinskega zidu.... to so bila zelo močna čustva. Čutila sem nepopisno srečo ljudi....

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #17 on: November 09, 2011, 10:36:42 AM »
Seveda denar prinese olajšanje in srečo. Seveda, dokler ti ne prinaša sreče SAMO denar.

Nekaj let nazaj, recimo, je bilo kolektivno preprčanje, da denar prinaša zadovoljstvo in srečo ... Zanimivo, zdaj se je to prepričanje obrnilo v nasprotno - da denar ne prinaša sreče. To bi lahko bil odziv na situacijo, kakršna vlada v svetu. Kaj menite?
9ZK 656

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #18 on: November 09, 2011, 11:46:34 AM »
Narod obrača svoje mnenje tako kot veter piha. Denar pomirja, pa pika. In če je človek brez skrbi oz. da ima zagotovljeno preživetje neglede na nepredvidene okoliščine, ima možnost bit tudi srečen.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #19 on: November 09, 2011, 12:15:01 PM »
Se popolnoma strinjam.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #20 on: November 09, 2011, 12:33:55 PM »
V mojih mladih  :D letih sem vedno zagovarjala stališče, da denar pač ne prinese sreče. Sreča je v malih stvareh in še danes mislim tako, vendar po drugi strani, ja, denar prinese olajšanje in pomirja, dokler te seveda le-ta ne obremenjuje s strahom, da ga boš izgubil.
Kakorkoli že filozofiramo, resnica je, da v tem svetu, katerem živimo danes, denar prinese olajšanje.
Kaj nam pomaga vsa "duhovnost", če človek ne more plačati svojih mesečnih položnic, oz. si ne more kupiti hrane...
Prvo je potrebno poskrbeti za preživetje, potem lahko razmišljaš o ostalih stvareh.
Verjetno bi veliko na to temo povedali ljudje, ki s svojimi dohodki ne morejo preživeti skozi mesec...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #21 on: November 09, 2011, 01:46:19 PM »
V mojih mladih  :D letih sem vedno zagovarjala stališče, da denar pač ne prinese sreče. Sreča je v malih stvareh in še danes mislim tako, vendar po drugi strani, ja, denar prinese olajšanje in pomirja, dokler te seveda le-ta ne obremenjuje s strahom, da ga boš izgubil.
Kakorkoli že filozofiramo, resnica je, da v tem svetu, katerem živimo danes, denar prinese olajšanje.
Kaj nam pomaga vsa "duhovnost", če človek ne more plačati svojih mesečnih položnic, oz. si ne more kupiti hrane...
Prvo je potrebno poskrbeti za preživetje, potem lahko razmišljaš o ostalih stvareh.
Verjetno bi veliko na to temo povedali ljudje, ki s svojimi dohodki ne morejo preživeti skozi mesec...

Sanjalka, lepo napisano. Dobro razmišljaš. Denar je oblika sigurnosti. Pomirja, ne krati spanca,  ker veš, da imaš dovolj, da boš jutri lahko nahranil družino, plačal položnice, si kaj malega privoščil, itd. 
Vendar pa trdim, da prazna denarnica ali manj denarja v njej, ne sme uplivati na zavedanje (duhovnost), na počutje v duši in umu in seveda telesno. Vsak ima dovolj, pa čeprav v različnih oblikah, za vse je poskrbljeno tako ali drugače.  Žalost, tarnanje, slaba volja peljejo samo v bolezen in nižje ravni zavedanja.... začaran krog.

Sama ne zaslužim veliko, mož tudi ne. Imamo ravno za skozi mesec, včasih bi prav prišel še kak euro, če bi od kod priletel :-X.  Privoščimo si tudi ne kdo ve kaj, vendar je moje življenje ravno tako bogato, moja duša mirna, spanec miren. Če nimam, se zaradi tega nič ne sekiram, dramatiziram, enostavno sem zadovoljna s tem kar imam....veliko srečo, da me obkroža čudovita družina, da je moje stanovanje vedno polno ljudi, ki me imajo radi....., da naš mali srček žari od zdravja in zadovoljstva, predvsem pa, da se počuti varno in ljubljeno....

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #22 on: November 09, 2011, 01:57:41 PM »
Zelo lepo napisano, to je pravo bogastvo in srečen tisti, ki vse to ima.
Pisala sem bolj v imenu tistih, ki so ostali brez služb, brez rednih dohodkov, ki so dovisni od pomoči drugih...
In takšni navadno niti ne stokajo, ne tarnajo, se ne pritožujejo. Vprašanje pa je, kako se počutijo, ker so odvisni od drugih.
Teh pa danes kot vemo, ni malo,žal.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #23 on: November 09, 2011, 02:25:23 PM »
Pisala sem bolj v imenu tistih, ki so ostali brez služb, brez rednih dohodkov, ki so dovisni od pomoči drugih...
In takšni navadno niti ne stokajo, ne tarnajo, se ne pritožujejo. Vprašanje pa je, kako se počutijo, ker so odvisni od drugih.

Sanjalka draga, saj sem te razumela in te podpiram v vsem, kar si napisala. Vendar sem hotela poudariti, da je zdaj čas za drugačno razumevanje sebe in situacije...predvsem v zavedanju samih sebe, da smo vsi, kar nas je na tem čudovitem planetu nekaj več od tistega, kar hodi po dveh nogah. Ko bi se lahko vsak, ne glede na to, v kako težki situaciji je, zavedal, da je predvsem otrok vesolja in mu pripada več, pa čeprav v danem trenutku tega nima, ima pa kaj, kar drugi s polnimi denarnicami nimajo. Pa v končni fazi, če mu nekdo drug pomaga, je to tudi sreča po svoje....vsaj nekdo je, lahko ne bi bilo nikogar. Ne znam v besedah to opisati, kar čutim, žal. 

Veš draga Sanjalka, če bi tvoje dobre misli, ki prihajajo iz tvoje duše vplivale vsaj na enega, ki te vrstice bere, si v tem življenju že veliko dosegla. Odpreti srce nekomu, da spregleda svojo veličino in se zaveda svetlobe v sebi, pa čeprav je v finančnem "dreku", je nekaj, kar ni ovrednoteno.  Res si dobra duša :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #24 on: November 09, 2011, 03:13:55 PM »
Hvala za vse napisano in čuteno :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #25 on: November 09, 2011, 07:21:28 PM »
Vsi se osredotočajo na pomanjkanje. Jaz sem to že zdavnaj nehala, enostavno imam v glavi (in podzavesti) vedno sem obdana z obiljem, pa potem to tudi prihaja.

Mogoče me bo kdo kritiziral, vendar nekateri, ki nimajo služb, ki nimajo denarja, so enostavno morali iti skozi to preizkušnjo. Vendar dokler oni tega ne sprejmejo, se jim situacija ne bo spremenila. Seveda je izjemno pomembno, da jim tudi drugi pomagajo na tej poti, da spregledajo in dojamejo, da mogoče ljudje, ki so bolj duhovno razviti, jim kdaj pa kdaj (zastonj) pomagajo. Včasih je dovolj za plačilo zgolj zadovoljstvo in sreča drugih.

Če bi se naši politiki začeli osredotočati na to, kar imamo, in ne na to, česar nimamo, če bi se začeli osredotočati na prilive in ne odlive, če bi nehali se ubadati s tem, kako bodo zafilali finančno luknjo, temveč kako bi povečali pritok denarja, bi celoten svet tudi bolje deloval.
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #26 on: November 09, 2011, 11:00:59 PM »
Uspešno pomagala pri domači nalogi za faks in se zraven marsičesa naučila :D Upam, da bo profesor zadovoljen  ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #27 on: November 10, 2011, 07:10:50 AM »

Sanjalka draga, saj sem te razumela in te podpiram v vsem, kar si napisala. Vendar sem hotela poudariti, da je zdaj čas za drugačno razumevanje sebe in situacije...predvsem v zavedanju samih sebe, da smo vsi, kar nas je na tem čudovitem planetu nekaj več od tistega, kar hodi po dveh nogah. Ko bi se lahko vsak, ne glede na to, v kako težki situaciji je, zavedal, da je predvsem otrok vesolja in mu pripada več, pa čeprav v danem trenutku tega nima, ima pa kaj, kar drugi s polnimi denarnicami nimajo. Pa v končni fazi, če mu nekdo drug pomaga, je to tudi sreča po svoje....vsaj nekdo je, lahko ne bi bilo nikogar. Ne znam v besedah to opisati, kar čutim, žal. 

Veš draga Sanjalka, če bi tvoje dobre misli, ki prihajajo iz tvoje duše vplivale vsaj na enega, ki te vrstice bere, si v tem življenju že veliko dosegla. Odpreti srce nekomu, da spregleda svojo veličino in se zaveda svetlobe v sebi, pa čeprav je v finančnem "dreku", je nekaj, kar ni ovrednoteno.  Res si dobra duša :-*

Sanjalka, všeč mi je tvoje razmišljanje.

Postavimo se v kožo tistih, ki nimajo s čim plačati položnic, kupiti hrane in preživeti družine ... Tisti se najbrž ne bodo mudili pri ohranjanju ne vem kako lepih občutkih o obilju in zavedanju, da morajo iti skozi to, ampak bodo odredotočeni na morebitne prihodke. V takih razmerah je "duhovnost" najbrž luksuzna dobrina, če se tako izrazim. Pride, ko so zadovoljene nižje potrebe, dokler niso, najbrž bolj malo povprečnih pripadnikov družbe pomisli na to. Lačen, premražen in prestrašen meditirat - najbrž ne bi šlo ...
9ZK 656

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #29 on: November 10, 2011, 09:04:02 AM »
Skoraj presenetljivo, da je g. Jankovič šele med privimi 100 najbogatejšimi. No, čestitke g. Jankoviču za uvrstitev med prvih 100.  ;D

Zakaj to zdaj objavljajo? Da se bodo ljudje pri volitvah odločali za tistega, ki ima manj, ker se bodo zaradi krize z njim bolj poistovetili? Tisti, ki imajo več po palcem bodo pa "ta grdi" ...
Pri Slovencih bi ta strategija skoraj lahko bila uspešna ...  ::)
9ZK 656