Author Topic: Vprašanje za astrologe  (Read 15854 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
Re: Vprašanje za astrologe
« Reply #30 on: February 09, 2012, 05:15:11 PM »
A je kje kakšen problem????  8) Ni problema sploh...petelinček zakikirikal, završalo med kokoškami, petelinček zadovoljen odšel nazaj na svoj prestol  :P :P  :laugh:
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #31 on: February 09, 2012, 10:14:35 PM »
A je kje kakšen problem????  8) Ni problema sploh...petelinček zakikirikal, završalo med kokoškami, petelinček zadovoljen odšel nazaj na svoj prestol  :P :P  :laugh:

:P ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #32 on: February 10, 2012, 08:57:33 AM »
Pa bodimo iskreni... ves ta new age je eno veliko sranje, da te drži v tem balončku "vse-se-bo-rešilo-samo-od-sebe-samo-ostani-zabebavljen" Nič se ne bo.

Seveda. Civilizacija je malo ušla izpod nadzora. Sama pojem civilizacije (žal) dojemam vedno bolj negativno. Kaj je smoter današnejga sveta? Najbolj pohlepni si polnijo denarnice na račun drugih, ki se iztrošijo v raznih službah in živijo v nemogočih pogojih. Sredstva so napačno razporejena. Če bi bila enakomerno, dvomim, da bi sploh obstajal kakšen revež na svetu. Hm, revež ... Kdo je res revež? Tisti, ki živi v naši civilizaciji v borbi za denar ali tisti, ki je od nje umaknjen, ki živi nekje "bogu za ledjima", brez stvari, ki so nam normalne?
Nekaj časa nazaj smo geldali dokumentarec o ljudeh, ki živijo v Andih. Nimajo elektrike, vodne napeljave, živijo od hrane, ki si jo sami ulovijo. So v stiku z naravo. Kakšne skrbi ima tak človek? Hrano res, da dobi težje, pogoje ima težje, ampak njemu se nikamor ne mudi. Tako rekoč ima celo življenje na razpolago ZASE. Za svojo lakoto, žejo, ureditev bivališča, ustvarjanje družine. Tam ni socialnih problemov, težav s pubertetniki, depresijo ...
Kako pa je v našem svetu? Najprej se mučiš z izobrazbo. Toliko časa si tudi nekakšno breme staršem. Potem iščeš službo. Delaš v raznoraznih službah, ki te samo bremenijo, da zaslužiš tistih nekaj €. Potem šele, ko zaslužiš, si lahko privoščiš tisto, kar oni tam v Andih. Koliko časa gre tako v nič. Ves ta čas bi lahko namesto brezglavega divjanja naokrog po opravkih človek izkoristil zase. Da bi znal zaživeti sam s seboj, se znal analizirati, razumeti, obvladati.

Zato pa rabimo "new age veščine". Ker se jih na hitro osvoji. Ker nimamo časa, da bi sledili naravnemu procesu duševnega razvoja.
Najbolj pomembno tu pa je, da se v ljudeh ohrani upanje. Verjeti morajo v čudežne instant rešitve. V to, da imajo opravka z neko lekcijo, ki jo morajo prestati. In ki jo bodo, ko se zgodi to in to (ko bo pravi čas, ko bo najbolje, ko se planet premakne tja in tja, odvisno od tega, s čim se ukvarjajo). Obvlasati je treba ogromno maso tistih borečih se ljudi, ki sem jih omenila na začetku. Sicer vprašanje, kaj bi bilo, če bi strasti ušle izpod nadzorov. Samomori, uboji, protesti ... Ljudje bi podivjali. Tako pa mirno kot Francka izpod klanca čakajo na boljši jutri (ki mogoče ne bo nikdar prišel).

No, to je moj črn scenarij. Je pa lepše verjeti, da se za vsem skriva "nekaj več". Da je nekaj "na tem".
Težko bi opredelila, kateremu scenariju bolj verjamem.

Obstajati mora pozitivno in negativno, črno in belo, jing in jang ... Zato v svoje dojemanje sveta zajemam vse možne scenarije. Ni vse lepo, ni pa tudi vse slabo ...

Sam vse je še vedno programirano in to me zanima. Nisem hotel kritizirat karkoli, samo načet debato, kolikšen je sploh naš upliv na vse skupaj :)

Ah, seveda je vpliv. Po mojem mnenju gre pretežno za to. Neki ključni dogodki obstajajo, kako bomo pa ob njih reagirali, je pa stvar naše svobodne volje.
Predstavljaj si življenje kot drevo: Tam, kjer se razveja - tu se moraš odločiti - in na tej vejici spet in spet ...
Ko se odločimo za eno, nas pripelje do naslednjih vejic, kjer se bomo odločali. Eno življenje, nešteto opcij. Sam kreiraš potek svojega življenja.

Mogoče narobe razmišljam, ampak menim, da je občutek, da lahko vplivaš/ne vplivaš na potek življenja odvisen od življenjske energije (če to tako poimenujem), od volje in moči, da transformiraš. Od motivacije, elana.
Sama sem večna borka. Za napredek, za spremembe, za uspešno soočanje z raznimi situacijami. V vsaki naredim največ, kar je možno, in v svojo korist. Včasih je treba kaj počakat, ampak ne v pasivnosti!
Npr.: S sedanjo službo nisem zadovoljna in iščem drugo. Ne bom šla pa sebi delat škode s tem, da bi kar obupala in pustila vse skupaj, ker imam tu še koristi. Med procesom iskanja službe ne ležim doma in čakam, da mi jo univerzum dostavi na dom. In tu se vidi, da človek mora biti aktiven. Sicer ni nič. Če bi bilo vse tako zapečateno, bi se lahko nekam zaprl in čakal. Pa ni tako.

Pasivno čaka le tisti, ki je že obupal. Ki je prišel tako daleč (v negativnem smislu), da nima več življenjske energije, ki bi mu pomagala pri borbi, treznem odločanju.

Aktivno soočanje s problemom mi daje občutek, da sama kontroliram svoje življenje. In povezanost duha s telesom - ko sem telesno aktivna in opažam spremembe na svojem fizičnem telesu, mi to pomaga, da delam spremembe tudi znotraj sebe. Zdrav duh v zdravem telesu.
« Last Edit: February 10, 2012, 10:25:09 AM by Maja »
9ZK 656

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #33 on: February 16, 2012, 08:41:07 PM »
lepo ste me nasmejali z interpretacijami svojih kart! še dobro, da nisem astrolog, tako, da svoje ne znam prebrat (največ kar sem prišla je do računalniške razlage), ker ne bi prenesla še kakšnega norčevanja iz svoje usode :D

lepo vas je brat! :P

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #34 on: February 21, 2012, 08:57:26 AM »
Že v pradavnini so uporabljali zvezde, da so določili smer. Potem so bili ljudje raziskovalci in so narisali zemljevide, orientirali so se po zvezdah .......

Ne vem zakaj ne bi tega odličnega znanja Zvezdoslovja uporabljali tudi pri naših življenjskih smereh. Če imamo zemljevid - zakaj bi hodili po ovinkih.
www.Astro-Star.net

Offline pikapoka

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #35 on: February 21, 2012, 11:33:02 AM »
Se popolnoma strinjam s Teo...life is like a journey!!!! in ce imas zemljevid gres lahko kamorkoli. Ce zgresis, pades, se pac poberes in gres mocnejsi naprej.
Meni je karta pomagala bolje spoznati sebe in moje bliznje, otresla sem se obtozevanja ljudi okoli sebe...
Vcasih sem se ob kaksni situaciji razjezila za brez veze, danes pa se ob taki situaciji nasmehnem, ker si reecm "oh spet ta mars deluje"  :laugh: :laugh:  ... in tako umirim sebe in ljudi okoli sebe.
Astrologija je zares nekaj posebnega in ce jo vzames kot pomoc (zemljevid) in ne kot nekaj, kar je usojeno in pika, se tezje izgubis.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #36 on: March 13, 2012, 01:20:58 PM »
URAVNOTEŽENI RITAM SVEMIRA...NEMA VEĆE SILE OD UNUTRAŠNJE ZAŠTITE...

Svi delovi kreacije međusobno su povezani i deluju jedni na druge. Uravnoteženi ritam svemira temelji se na uzajamnosti. Čovek kao ljudsko biće mora da se bori protiv dve grupe sila – protiv zbrke u svom unutrašnjem biću izazvane mešavinom zemljanih, vodenih, vatrenih, vazdušnih i eterskih elemenata i protiv spoljnih, razornih sila prirode. Sve dok se bori sa svojom ljudskom prirodom, na njega deluje bezbroj zemaljskih i nebeskih promena.

Astrologija proučava čovekov odgovor na planetarne podražaje.

Dete se rađa onog dana i onog časa kad su nebeski zraci u matematičkoj harmoniji s njegovom karmom. Njegov horoskop izazovan je portret koji otkriva njegovu prošlost i njene moguće posledice u budućnosti.

Kad dođe vreme rodjenja, bira se posebna vrsta tela pogodna za odredjenu dusu. Različite vrste hemijskih elemenata od kojih se telo sastoji, kao i način na koji se oni kombinuju, predstavljaju ostvarenje uticaja planetarnih vladara, a rođenje se dogadja u trenutku kada se planete nalaze u položajima koje treba da zauzmu u odnosu na unapred odredjeni plan koji sačinjava sam horoskop. Tako su planetarni položaji savršena odrednica za telo koje se radja, kao i za karakter .

Proces uzroka i posledice koji se naziva k a r m a, odnosno sudbina, ponekad se prikazuje kao nemilosrdna ruka Bozja, ali čovek sam stvara svoju karmu ili je se pak, oslobađa svojim dobrim delima. Bog je večni svedok. Mi sami, svojim delima, odlučujemo o svojoj sudbini.

U svakom zivotu rađamo se sa određenom licnošću koja se sastoji od elemenata matrice duše i poput glumca mi igramo različite uloge, ali uvek u skladu sa našim karakterom. Naša ličnost može da se razvija samo kroz sam zivot. Ona napreduje ili nazaduje, zavisno od toga kako reaguje na zivotne okolnosti u kojima se nalazi. Sve što nam se u zivotu događa, srećne ili nesrećne prilike, samo su lekcije koje treba da savladamo na putu ka savršenstvu i oslobođenju duše od vezanosti za ovaj svet.

Poruka koja se u času rođenja sjajnim slovima ispisuje na nebu ne namerava da naglasi sudbinu – posledice prošlih dela, dobrih i zlih, nego da podstakne čovekovu volju da se oslobodi univerzalnog ropstva. ONO ŠTO JE UČINIO, MOŽE I DA RAŠČINI. Niko drugi, do on sam, nije pokrenuo događaje, posledice koje sada u životu oseća. Može prevladati svako ograničenje jer ga je sam sopstvenim delima i stvorio i, jer raspolaže duhovnim bogatstvom koje ne podleže uticaju planeta.

MUDAR ČOVEK POBEĐUJE SVOJE PLANETE, ŠTO ĆE REĆI SVOJU PROŠLOST– PRENOŠENJEM SVOJE ZAVISNOSTI OD STVORENOG - NA STVORITELJA. Što je svesniji svog jedinstva sa duhom, tim je manje podložan materiji. DUH JE UVEK SLOBODAN. NE ZNA ZA SMRT, JER NE ZNA NI ZA ROĐENJE. NJIME ZVEZDE NE MOGU VLADATI.

Kada čovek ustanovi svoj pravi identitet – da je kosmički, božanski duh koji ima telo, ne podleže više nikakvoj prisili. Sve dok je u svom uobičajenom stanju duhovne amnezije, stanju u kom je zbunjen, osećaće suptilne okove zakona svoje okoline. Čovek koji je u skladu sa božanskom svešću u sebi, nikada neće pogrešiti. Spontano će, u pravi čas, pravilno da postupi i tako će biti u skladu sa zakonima astrologije. NEMA VEĆE SILE OD TE UNUTRAŠNJE ZAŠTITE.

Olga Miloševič
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.