Author Topic: Family aid - Slovenia  (Read 1552 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Family aid - Slovenia
« on: December 07, 2012, 03:05:00 AM »
V dveh letih kolikor je od tega kar se relativno pogosto gibav v neprofitni organizaciji Fjolskylduhjalp Islands (Family aid Iceland)   sva glede na tekočo temo http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,2729.msg158598.html#msg158598  z direktorico prišla do nekega spoznanja in morebitnega zaključka, da  bi bilo v teh časih smotrno odpreti izpostavo tudi v Sloveniji. 

Preden nadaljujem  bi rad vaše mnenje o možnosti, potrebah v Sloveniji in ostalih podrobnosti. Sociala je nenazadnje v Sloveniji padla pod ničlo, kot pa gledam na tretjem kanalu mnogi otroci celo v šoli nimajo malice.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Family aid - Slovenia
« Reply #1 on: December 07, 2012, 01:23:30 PM »
Dobrodošla stvar bi bila sigurno. Vendar tak način zahetva usklajevanje tako na ravni občine kot države. Torej, če sem zastopila koncept, določene stvari firma prodaja ( knjige, obleke itd.), da lahko nabavi hrano, ki jo potem zastonj deli? Komu jo pa deli? Ali obstaja kaka meja ali lahko kdorokoli pride. In ali se deli kuhano ali hladno (makaroni itd). Ter ali se deli samo hrana ali tudi kaj drugega (obleke, denar).

Financiranje kadra...torej kot sem zastopila in podpiram vsi delujejo prostovoljno, vključno z vodjo?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Family aid - Slovenia
« Reply #2 on: December 07, 2012, 10:20:42 PM »
Razumela si prav.  Predvsem je tu usklajevane s strani občine in države in kasneje med organizacijo in trgovinami, uvozniki in pridelovalci oziroma proizvajalci. 
Mislim, da si narobe zastopila. Ne deli se hrane v obliki obrokov, torej župa na krožnik in goni se. :)  Delijo se polivinilaste vreče hrane mleka, kruha, zelenjave, mesa, slaščic, jogurtov.  Za samohranilke, ki so najbolj nepremožne se dodeli tudi plenice in kakšno otroško hrano, wc papir. Slednjega dobijo skoraj vsi ob božiču, kot je to čas, ko vse dobijo nepremireno več v vrečke.

Kretiriji komu pomagati in komu ne so se izoblikovali skozi leta. Najprej so dobile samohranilke, potem so se pridružili še moški, potem kar cele družine. Nastala je inflacija in odpuščanje delavcev in hrane se razdeli tudi  100% več kot pred petimi leti.  Vse to je kazalo na potrebo da se kriterije poviša in od februarja letos mora vsak priti z davčno napovedjo preteklega leta. 
So pa vmes tudi invalidi, ki so hudo bolani. Nekateri sami ne morejo priti, drugi lahko, a imajo nekakšna pomagala, kot so bergle ali tisti vozički, za katere se držijo.  Ti ljudje imajo prednost in takšnim se sploh ne gleda dohodnine. 

Kaj se torej potrebuje?
Prostor
Računalnik povezan z nacionalnim registrom.
V začetku le nekaj  prostovoljcev.
Koordinacija z zgoraj naštetimi organi.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858