Tole Vrtlarico (naslov oddaje na HTV) ful rada gledam, samo ne načrtno, ko jo pač ujamem. Še take najbolj sprejemljive nasvete za današnji čas ima.
Midva bova začela s polaganjem novega poda v predprostoru in spalnici. Hočem naravni material, to je les in bo oljen parket. Zdaj me pa strah, če sem se prav odločila. Kajti v bloku je predprostor tak, da se le šele v njem sezujemo, na lesu se pa bo lahko poznalo. A trmarim in hočem naravno toplino
No, kar sem si izbrala, bom morala pogoltnit. Čuvat, čim manj s čevlji v predprostoru in oljit enkrat na leto ter čistit s specialnim čistilom. Menda pa les z leti z več premazi še trdi.
ojla, jaz imam tudi naraven parket, parjen oljen minimalno, pa so me strašili, da to je treba 1x letno oljit, pa čisti, pa da se bo vse poznalo …
zdaj smo že šesto leto v tem stanovanju in ga nisem niti 1x oljila, normalno ga čistimo (sesam, pomijem z vodo ali parnim sesalnikom) in to je to
imam ga tako v predsobi takoj ko se vstopi noter, v dnevni, kuhinji… povsod
če mi kaj dol pade v kuhinji in se razlije, umaže enostavno takoj počistim da se ne vpije v parket in to je to, se nič ne pozna
(pa nam je npr enkrat razneslo sladko stepeno smetano, ki je ful mastna, sem takoj pobrisala in se nič ne vidi)
tkolele mi, uživaj