Author Topic: lekarna v naravi  (Read 172662 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: lekarna v naravi
« Reply #105 on: November 29, 2007, 11:18:24 PM »
Nensi, a je ok, ce dam ingver v prahu?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #106 on: November 30, 2007, 10:55:47 AM »
Nensi, a je ok, ce dam ingver v prahu?

Azra ne vem, po mojem tudi lahko, saj so tudi čaji z ingverjem v filter vrečkah, kjer je verjetno tudi v prahu, bom pa ob priliki eno vrečko secirala, da vidim kaj je noter.

Poskusi pa povej če deluje.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #107 on: November 30, 2007, 07:40:35 PM »
Po moje je že dobro, če daš Ingver v prahu, pod pogojem, da ga sama naribaš. :)  Vse kar je v prahu je definitivno mešano s še čim drugim.  Pred časom sem kupil nek Yoga čaj za moške in zanimivo, je zelo veliko zelišč notri, vrečka pa drži celo za dve skodelici.  Konkretno nek drug proizvajalec je to tako grdo namešal, da vrečka čaja drži točno za eno skodelico in nič več. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #108 on: December 01, 2007, 09:10:48 PM »
 ::)
Sem hotela olajsati delo in dodati kar v prahu, brez ribanja.  :P
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #109 on: December 01, 2007, 11:36:34 PM »
Nataša ponovno z vami.

Nensi, ravno se me loteva neka viroza ali kaj takega in že uporabljam tvoj recept.
Resnično super zadeva, olajšanje začutiš kmalu in tudi je meni prijetnega okusa.

Hvala Nensi

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #110 on: December 02, 2007, 03:20:31 PM »
Lepo da pomaga Nataša.

Domači sirup proti kašljanju je pa iz čebule ali črne redkve:

sesekljano čebulo prelijemo z medom, pustimo čez noč da spusti sok, premešamo in precedimo, sok pijemo po žličkah, hranimo ga v steklenički ali zaprti posodici v hladilniku

črni redkvi izdolbemo srednji del in vanj nalijemo med, spodaj naredimo majhno luknjico, da med pomešan s sokom lahko izteka, postavimo v npr. kozarec, tako da redkev stoji naravnost, pustimo toliko časa da ves med pomešan s sokom redkve izteče, pijemo po žličkah

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #111 on: December 02, 2007, 04:17:15 PM »
O, to s črno redkvijo je pa super! S čebulo nisva ravno prijateljici :D, zato sem prav vesela, da obstaja domače zdravilo zoper kašelj z redkvijo.

Hvala Nensi, to nam zdaj res prav pride.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #112 on: January 10, 2008, 07:36:27 AM »
Tole bi morda spadalo bolj v topic homeopatija, a ker je to podmnožica narave, bom kar tu postala:

V torek sem bila na  zanimivem predavanju o "izdelavi" homeopatskih zdravil in najenostavnejše in zelo učinkovito homeopatsko zdravilo si lahko izdelamo sami:

Kapljico sline damo v kozarec vode, pomešamo (tako, da s kozarcem zakoržimo ("poguncamo" po gorenjsko  ;D) v pozitivni smeri) in spijemo. Postopek ponovimo na 2 uri.
Enostavno, a ne? Kdo bo prvi stestiral? Tisti, ki bo prvi obležal med rjuhami?  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #113 on: January 10, 2008, 06:21:14 PM »
Tole bi morda spadalo bolj v topic homeopatija, a ker je to podmnožica narave, bom kar tu postala:

V torek sem bila na  zanimivem predavanju o "izdelavi" homeopatskih zdravil in najenostavnejše in zelo učinkovito homeopatsko zdravilo si lahko izdelamo sami:

Kapljico sline damo v kozarec vode, pomešamo (tako, da s kozarcem zakoržimo ("poguncamo" po gorenjsko  ;D) v pozitivni smeri) in spijemo. Postopek ponovimo na 2 uri.
Enostavno, a ne? Kdo bo prvi stestiral? Tisti, ki bo prvi obležal med rjuhami?  ;)

Lep dan!

Iza

O to pa meni malo nagravzno zveni.  :P
A potem moja slina "zame" ali za koga drugega?

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #114 on: January 10, 2008, 06:26:39 PM »
Za tebe, seveda.
To pa res ni nagravžno: ena kapljica v kozarcu vode. Pa ti ni treba jesti npr. antibiotikov, ki imajo cel kup stranskih učinkov....
Jao, ko bi ti vedla, kaj vse poješ (pojemo), bi kar jesti nehala, tako nagravžno je.  ;)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #115 on: January 10, 2008, 06:31:22 PM »
No, na sreco sem bila nazadnje bolana pri 13ih letih.  :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #116 on: January 10, 2008, 06:32:09 PM »
Iza, a za slino velja cel dan?
Nekje sem namreč brala, da je naša slina zjutraj - ne bom rekla ravno strupena, ampak nekako v tem smislu neprimerna.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #117 on: January 10, 2008, 06:36:47 PM »
Zjutraj je kao najboljša. Ker homeopatija deluje po principu klin se s klinom zbija. Tako da, v bistvu bolj ko je "strupena", več dajansko strupov ima in ko narediš homeopatski pripravek ( v tem primeru več kot preprosto), narediš najmočnejše zrdavilo (ki zadane  ;D).
Sem gospoda vprašala, zakaj bi dajali slino v vodo in potem pili, saj jo imamo ves čas v ustih in jo požiramo, pa je rekel, da ravno s tem, ko jo damo ven, razredčimo in pomešamo naredimo homeopatski pripravek, ki deluje zdravilno.
Meni še vedno ne povsem razumljivo, tako kot sicer cela homeopatija, a vidim, da deluje (vsaj doslej je vedno).

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #118 on: January 10, 2008, 06:47:20 PM »
Ja saj, ko dobro premisliš, zveni kar logično.  ::) Iza, hvala še v mojem imenu, da si bila radovedna in gospodu postavljala tako zanimiva vprašanja.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #119 on: January 27, 2008, 01:03:36 AM »
No iščem in iščem pa nikjer ne najdem. Mogoče kdo od vas ve katera rastlina bi bila primerna za boljšo koncentracijo in spomin, kot pripomoček pri učenju recimo?
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna