Author Topic: Crowleyev tarot  (Read 30924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Crowleyev tarot
« Reply #45 on: February 13, 2008, 09:31:43 PM »
njegovih kart še nisem vidla v živo...sem pa ene par vidla na netu..niso slabe..na prvi pogled..barve in to....ampak imajo v sebi nekaj, kar me moti ..en pridih temačnosti, ki mi ni všeč ::)

Poznavalci Tarota ga ponavadi ne odobravajo prevec.
Meni je morda ravno zaradi te temacne note vsec, sploh pa, ker sem se poglobila v njegovo zivljenje, ustvarjanje.
Ne vem ... meni so ljube, ucim se.
S cigankami imam vec letne izkusnje, zato jih se vseeno dajem na I. mesto. Sem tradicionalist v dolocenih pogledih.  ;)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline klarus

• Mojster
« Reply #46 on: February 14, 2008, 07:19:57 AM »
men ni noben tarot všeč..tud ciganske ne ::) veliko ljubše so mi rune..pa še te so redko v uporabi ;D
najraje mam Delfinske karte oz. Magical Mermaids and Dolphins Oracle Cards, ki so pa podobne angelskim ::)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #47 on: February 14, 2008, 08:11:59 AM »
njegovih kart še nisem vidla v živo...sem pa ene par vidla na netu..niso slabe..na prvi pogled..barve in to....ampak imajo v sebi nekaj, kar me moti ..en pridih temačnosti, ki mi ni všeč ::)

Poznavalci Tarota ga ponavadi ne odobravajo prevec.
Meni je morda ravno zaradi te temacne note vsec, sploh pa, ker sem se poglobila v njegovo zivljenje, ustvarjanje.
Ne vem ... meni so ljube, ucim se.
S cigankami imam vec letne izkusnje, zato jih se vseeno dajem na I. mesto. Sem tradicionalist v dolocenih pogledih.  ;)

Ja, res ga ne odobravajo preveč ... vendar so karte prišle na dan šele po njegovi smrti /Crowleyevi/. Zato smatram da je avtor angelse Arrien ... in se s tem sploh ne ubadam.
Meni je všeč ... od vseh tarotov, ki sem jih imala priložnost videti ... najbolj.

Ciganke so pa itak zakon. To so karte ki so uporabne za čisto vsakodnevne stvari. Rada jih imam. Tudi jaz bi jih med vedeževalskimi pripomočki vedno postavila na prvo mesto.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #48 on: February 14, 2008, 08:13:08 AM »
men ni noben tarot všeč..tud ciganske ne ::) veliko ljubše so mi rune..pa še te so redko v uporabi ;D
najraje mam Delfinske karte oz. Magical Mermaids and Dolphins Oracle Cards, ki so pa podobne angelskim ::)

Pa če se še navežem na naslednji post od Klarus.

Me čudi, da ti je Crowley temačen, rune pa ne. Rune namreč izvirajo iz nordijske mitologije, ki je precej krvoločna. Jaz sem rune kar dolgo let proučevala, pa moram rečt, da so precej težja energija.
Nordijski miti so sicer nekoliko manj razščirjeni in znani, pa vendar nas v določenih segmentih navdajo lahko celo z grozo. Iz grške mitologije pa je nastala marsikatera filozofija ... tarot pa itak prez poznavanja le-te sploh ne moremo razumet v popolnosti. Potem pa naj bo ta ali pa druga vrsta tarota.

Angelske karte pa za moje pojme ne sodijo med vedeževalske pripomočke, ravno tako ne astrologija.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #49 on: February 14, 2008, 08:19:26 AM »
Pozdravljeni :)

Tudi jaz sem pred kratkim kupla komplet Crowleyevih tarot kart. Enostavno so me v izložbi potegnile k sebi. Sem hodla okrog njih, dokler jih pač enostavno nisem dobla v roke. Takoj doma sem jih obrnila na glavo :) Res so nekaj posebnega :) Potem si še sposodim priročnik od Angeles Arrien. Sem čisto zasvojena :) Sem si rekla, da najprej preštudrram knjigico in šele nato probam s kartami. Ampak predvčerajšnim sem sestri potegnila karto iz tega kompleta---se nekak nisem mogla zadržat :D No, jaz začnem čisto po svoje razlagati karto--gledam simbole in kar pravim prvo kar mi pade na pamet. Sestra je rekla, da sem ji prav povedla 8)
Zdaj pa me zanima, ali je pomembno upoštevat simbole tako kot so razloženi v knjigah ali je pa možno čisto po intuiciji razlagat?
Nočem delat narobe, zato bom hvaležna za vsaki nasvet :)

Uživajte ;)

Malo si vseeno poglej zakaj gre. Bolj, ko boš notri bolj boš ugotavljala koliko si zunaj.

Tar_Mar

Tarot boš zelo težko razlagala na simbole, ki so na kartah. Na različnih špilih tarota so povsem različni simbolni pomeni. Dostikrat niti ne sovpadajo z simboliko karte, ki jo imamo pred seboj. Govorim torej o velikih arkanih.
Velika arkana je vezana na Kabalo ali pa na Mitološko ozadje.

Za "vedeževanje" v klasičnem smislu našega pojmovanja so uporabljali včasih le male arkane. Na teh simbolno vidimo pač novce /diske ali zvezde/, palice, čaše in meče ... ki govorijo o temeljni energiji posameznega segmenta ... numerološko ozadje pa je številka na vrhu.

No, tudi bi Tar-Mar vedel veliko povedati ....

Torej, ne moremo se lotili vedeževalskega pripomočka, če ne poznamo niti njegove zgodovine, niti njegove simbolne uporabe.

Je pa res, da imamo včasih intuicijo močno razvito, torej vedeževalskih pripomočkov sploh ne potrebujemo, ali pa samo za smer.

Srečno pri učenju. ;D
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #50 on: February 14, 2008, 09:27:42 AM »
Pa če se še navežem na naslednji post od Klarus.

Me čudi, da ti je Crowley temačen, rune pa ne. Rune namreč izvirajo iz nordijske mitologije, ki je precej krvoločna. Jaz sem rune kar dolgo let proučevala, pa moram rečt, da so precej težja energija.
Nordijski miti so sicer nekoliko manj razščirjeni in znani, pa vendar nas v določenih segmentih navdajo lahko celo z grozo. Iz grške mitologije pa je nastala marsikatera filozofija ... tarot pa itak prez poznavanja le-te sploh ne moremo razumet v popolnosti. Potem pa naj bo ta ali pa druga vrsta tarota.

Angelske karte pa za moje pojme ne sodijo med vedeževalske pripomočke, ravno tako ne astrologija.
ma rune so mi domače..nevem zakaj ::)
kar pritegnile so me, ko sem jih vidla...roke so mi dobesedno prasketale od energije....si jih nisem kupla, ampak šla po glino in jih sama naredla.....tudi uporabljam jih bol za sebe....pa še to v skrajnem primeru, ko res ne vem naprej....takrat prosim za nasvet :) ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Valerija

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #51 on: February 14, 2008, 01:33:28 PM »
Pozdravljeni :)

Tudi jaz sem pred kratkim kupla komplet Crowleyevih tarot kart. Enostavno so me v izložbi potegnile k sebi. Sem hodla okrog njih, dokler jih pač enostavno nisem dobla v roke. Takoj doma sem jih obrnila na glavo :) Res so nekaj posebnega :) Potem si še sposodim priročnik od Angeles Arrien. Sem čisto zasvojena :) Sem si rekla, da najprej preštudrram knjigico in šele nato probam s kartami. Ampak predvčerajšnim sem sestri potegnila karto iz tega kompleta---se nekak nisem mogla zadržat :D No, jaz začnem čisto po svoje razlagati karto--gledam simbole in kar pravim prvo kar mi pade na pamet. Sestra je rekla, da sem ji prav povedla 8)
Zdaj pa me zanima, ali je pomembno upoštevat simbole tako kot so razloženi v knjigah ali je pa možno čisto po intuiciji razlagat?
Nočem delat narobe, zato bom hvaležna za vsaki nasvet :)

Uživajte ;)

Malo si vseeno poglej zakaj gre. Bolj, ko boš notri bolj boš ugotavljala koliko si zunaj.

Tar_Mar

Tarot boš zelo težko razlagala na simbole, ki so na kartah. Na različnih špilih tarota so povsem različni simbolni pomeni. Dostikrat niti ne sovpadajo z simboliko karte, ki jo imamo pred seboj. Govorim torej o velikih arkanih.
Velika arkana je vezana na Kabalo ali pa na Mitološko ozadje.

Za "vedeževanje" v klasičnem smislu našega pojmovanja so uporabljali včasih le male arkane. Na teh simbolno vidimo pač novce /diske ali zvezde/, palice, čaše in meče ... ki govorijo o temeljni energiji posameznega segmenta ... numerološko ozadje pa je številka na vrhu.

No, tudi bi Tar-Mar vedel veliko povedati ....

Torej, ne moremo se lotili vedeževalskega pripomočka, če ne poznamo niti njegove zgodovine, niti njegove simbolne uporabe.

Je pa res, da imamo včasih intuicijo močno razvito, torej vedeževalskih pripomočkov sploh ne potrebujemo, ali pa samo za smer.

Srečno pri učenju. ;D

Torej tudi pri tarotu velja najprej teorija potem praksa :( :) Hvala za vse nasvete--se jih bom držala :)
Lep dan ;) :)

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #52 on: March 05, 2008, 07:11:18 AM »
..

No, moram deliti z vami svoje navdušenje - včeraj sem postala srečna lastnica tarot kart Crowley. ;D ;D

Imela sem sicer ene druge, ki so bile priložene knjigi Tarot za današnji čas, ampak jih nisem mogla notranje začutiti. V mojih mislih so bile samo Crowleyeve in "klicale" so me že skoraj leto dni, na tak in drugačen način. Zadnje čase pa sem jih začela že sanjati tudi ponoči in predvčerajšnim ponoči so se mi v sanjah odpirale ena za drugo in mi pripovedovale stvari. Ni bilo kaj, očitno je pravi čas zanje.  ;)

Zanimivo, da se meni sploh ne zdijo temačne - ampak je res dosti simbolike na njih... No, karte in jaz si bomo vzele veliko časa za spoznavanje preko simbolov in res je fajn, da so tako zelo povezane z astrologijo - je potem precej lažje razbrati osnovni pomen.

Zdaj čakam še priročnik od Angeles Arrien, vendar že brez tega lahko "napovem" , kaj bom delala naslednje večere....  ;D

Tar_mar, strinjam se s teboj, da je treba biti pri napovedovanju drugim tudi psiholog - ker je isto pri astrologiji. Tudi tam ne moreš razlagati stvari, ne da bi prej "skužil" človeka, koliko je občutljiv in kaj bi v resnici sploh rad slišal.

Želim vam krasen dan,  :-*

Amedea
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #53 on: March 05, 2008, 08:18:36 AM »
Amedea,

tudi meni so Crowleyeve karte prelepe na pogled, sploh " ognjene " s svojimi sončnimi barvami. Se mi zdi, da lahko posamezno karto opazuješ dolgo časa in vedno boš našel kakšen nov simbol ali povezavo. Meni so enostavno všeč in se mi tudi nikoli niso zdele temačne.... Je pa sevedea res, da se ni za igrati s tako močnim " orodjem " in da mora verjetno miniti leta leta povezovanje prakse in teorije, da osvojiš malo več kot osnovo. Priročnik od Arrienove imam sama že 10 let in v njem sem vedno našla mnogo zelo modrih misli o življenju samem....imam še dva druga, a me nista tako pritegnila...pač služita kot dopolnilo.

Prijetno učenje skozi tarot ti želim,

Taja  :D

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #54 on: March 05, 2008, 11:22:54 AM »

Hvala ti!...   :)

Mene enostavno sploh ni strah, da bi bile karte nekaj, kar bi mi lahko škodilo oz. da se s tako "močnim orodjem" ni za igrati.

Tisti, ki interpretira ali natalno karto ali pa tarot karte, dela to IZ SEBE - če v njemu ni temnih stvari, kako bi jih lahko ustvarile karte??? če pa pride kaj temnega na dan - hvalabogu, se je nekaj začelo čistiti.  Ampak to je NAŠ osebni razvoj in slej ko prej naletimo na črne luknje..  8)

Pomembno je le, da ostaneš etičen. In da v kartah ali čemu drugemu vidiš samo pomagalo lastni intuiciji.

Ja, komaj čakam na to knjigo - iskala sem namreč drugačne razlage, ampak nisem bila zadovoljna. Aja, in po tisti slovar simbolov moram v knjižnico.... 

LP, A.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #55 on: March 05, 2008, 11:28:41 AM »

Mene enostavno sploh ni strah, da bi bile karte nekaj, kar bi mi lahko škodilo oz. da se s tako "močnim orodjem" ni za igrati.

Tisti, ki interpretira ali natalno karto ali pa tarot karte, dela to IZ SEBE - če v njemu ni temnih stvari, kako bi jih lahko ustvarile karte??? če pa pride kaj temnega na dan - hvalabogu, se je nekaj začelo čistiti.  Ampak to je NAŠ osebni razvoj in slej ko prej naletimo na črne luknje..  8)

Pomembno je le, da ostaneš etičen. In da v kartah ali čemu drugemu vidiš samo pomagalo lastni intuiciji.

Ja, komaj čakam na to knjigo - iskala sem namreč drugačne razlage, ampak nisem bila zadovoljna. Aja, in po tisti slovar simbolov moram v knjižnico.... 

LP, A.

pomoč imaš tudi ob strani Amedea, si oddala post ob 11.22  ;)

pozdravček, Taja

p.s. Crowleyeve karte pač nosijo temačen, negativni predznak zaradi A. Crowleya, ki naj bi bil črni mag  ::); v Thoth Tarotu je združena simbolika  astrologije, numerologije, kabale, egipčanske mitologije etc....sama nič kaj temačnega ne vidim ali čutim v tem...

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #56 on: March 05, 2008, 11:52:29 AM »

pomoč imaš tudi ob strani Amedea, si oddala post ob 11.22  ;)

No, to je lepo slišati...  ;D ;D

p.s. Crowleyeve karte pač nosijo temačen, negativni predznak zaradi A. Crowleya, ki naj bi bil črni mag  ::); v Thoth Tarotu je združena simbolika  astrologije, numerologije, kabale, egipčanske mitologije etc....sama nič kaj temačnega ne vidim ali čutim v tem...

Se strinjam.  ;)

LP, A.

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #57 on: March 05, 2008, 06:06:03 PM »
...

Evo, v mojih rokah je tudi željena knjiga. Ma če jaz nimam sreče te dneve.....  8) 8)

Mislim, da bodo moji nocoj jedli za večerjo kaj suhega....  ;D ;D ;D ;D

;D

LP, A.

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #58 on: March 05, 2008, 06:19:09 PM »

.....Mene enostavno sploh ni strah, da bi bile karte nekaj, kar bi mi lahko škodilo oz. da se s tako "močnim orodjem" ni za igrati.....

Molče sem prebral to pisanje in samo dodal bom. Vsaka, sleherna stvar, predmet vsebuje "vdihnjeno" vibracijo "stvarnika". Česar se dotakneš si prenesla ali dodala svojo vibracijo, vse kar dobiš ima že vibracijo. Vsaka knjiga, slika, kamen, če hočeš....
Zdaj pa razmišljaj.
Čez eno leto, in osem mesecev se bereva.

:)

Tar_Mar

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #59 on: March 05, 2008, 07:13:46 PM »
...

Evo, v mojih rokah je tudi željena knjiga. Ma če jaz nimam sreče te dneve.....  8) 8)

Mislim, da bodo moji nocoj jedli za večerjo kaj suhega....  ;D ;D ;D ;D

;D

LP, A.

pa oddala post ob 06:06 in imaš točno 44 postov...kaj naj rečem drugega, kot da res ni čas za kuhanje  ;D