Nenavadno. Ne govorimo le o vesoljcih. To je svet. Nenavaden kajpak. > Angelski svet
Izložba
sanjalka:
--- Quote from: Škratinja Nagaya on October 26, 2024, 02:57:12 PM ---
--- Quote from: sanjalka on October 26, 2024, 01:52:00 PM ---
--- Quote from: Škratinja Nagaya on October 26, 2024, 10:55:06 AM ---
--- Quote from: cvetka on October 26, 2024, 10:28:09 AM ---
--- Quote from: Gloria82 on October 25, 2024, 08:53:44 PM ---Se bom jaz dala v izložbo :laugh:
Z leti sem spoznala, kako pametno je odpuščat vso "svinjarijo" ki ti jo povzročijo drugi.
Pa ne, da oprostiš drugim (kar so ti storili) zaradi njih...pač pa zaradi sebe.
Ko oprostiš, se rešiš teškega bremena...
--- End quote ---
Vem, oprostiti je treba. Ampak pozabiti, to pa pri meni ne gre. Berem teorijo, da je oprostitev mozna samo tako, da pozabiš na "svinjarijo". Kaj menite? :-*
--- End quote ---
Bom na lastnih izkušnjah komentirala. Kako je pri drugih, ne vem.
Mislim, da oprostitev in pozabitev nista nujno povezani.
Sama imam spomin kot slon (nekoč so me klicali "zlopamtilo"), vendar to ne pomeni, da nisem odpustila, če nisem pozabila.
Ne žre me več, osebe ne sovražim, dogodek ostane v meni kot podatek, ki mi v bodoče pomaga v situacijah.
Tudi, če "pozabim", ostane nek občutek v zvezi s človekom, da sem bolj na distanci. Včasih niti ne vem več, zakaj me "moti", no potem se največkrat tudi spomnim, kaj je bilo. Komunikacija je lahko potem čisto ok, nobenih napetosti, niti v meni ne, v bistvu vse ok... načeloma sem narejena tako, da odpustim takoj, ko človek stoji pred mano in ga vsega začutim. Pozabim pa ne.
Konec koncev... kam bi pa prišli, če bi vse neprijetne izkušnje pozabili...
Pretekle neprijetne izkušnje veliko premlevam, jih primerjam z novejšimi, pa s tistimi od mojih najbližjih, pa z onimi drugimi... Stalno vlečem na plano, pa še enkrat čez, pa spet analizirati, pa spet odmisliti... Ostanejo kot spomin, ki pa me ne zaboli več, ko ga meljem, ne čutim zamere, užaljenosti, bolj je orodje, ki mi pomaga v današnjih situacijah, da lažje zvozim, da sem tudi boljša opora hčeri in drugim bližnjim...
Kaj sem sploh napisala? ;D ;D
Aja, pa narejena sem tako, da človek vedno lahko dobi novo priložnost. Verjamem v to, da se vsak lahko spremeni, sem se tudi že nasrala, ampak to se najbrž ne bo spremenilo.
--- End quote ---
Se tudi jaz podpisem pod to.
Tezje kot drugim odpustim sebi, da sem dopuscala, da je npr nekdo grdo ravnal z mano.
Vse ostalo pa si recem:
Bog pomagaj jim, saj ne vedo kaj delajo😅
--- End quote ---
No to, ko po "konfliktu" še cele mesece premlevaš, kaj vse bi moral pezdetu v tistem trenutku zabrusiti nazaj in te jezi cela situacija. Samo zato, ker nisi odreagiral, ga poslal v tri munjene kosmulje in zaključil z njim za vse večne čase.
Jezen si nase in na dejstvo, da kreten misli, da te je nadmudrio, v resnici je pa tako mimo sekal, da se je trava okoli njega razcepila v prafaktorje.
Njemu nič ne zameriš. Zakaj bi mu, če je kreten. Jezi te lastna (ne)reakcija.
--- End quote ---
Ja, jezi te lastna nemoc.
Ker si jo (moc) dal kretenu😊
3lumpi866:
Da lahko grem naprej in me taka dejanja ne bodo več obremenjevala, najprej precej dobro premislim in raziščem, koliko sem sama kriva da je do take situacije prišlo. Če in ko ugotovim, da to ni moja krivda, da imam čisto vest pri sebi, grem z lahkoto naprej. Pozabim nikoli, vendar v meni ni zamere, maščevalnosti, hudobije. Enostavno se odmaknem od osebe in dejanja vsaj delno, prepustim, da se tisti, ki se je tako obnašal sam ukvarja s tem, kaj je naredil narobe. Če ima vest, če pa ne, pa tudi prav, mi je vseeno. Jaz se ne ukvarjam več s tem.
sanjalka:
--- Quote from: 3lumpi866 on October 26, 2024, 04:11:49 PM ---Da lahko grem naprej in me taka dejanja ne bodo več obremenjevala, najprej precej dobro premislim in raziščem, koliko sem sama kriva da je do take situacije prišlo. Če in ko ugotovim, da to ni moja krivda, da imam čisto vest pri sebi, grem z lahkoto naprej. Pozabim nikoli, vendar v meni ni zamere, maščevalnosti, hudobije. Enostavno se odmaknem od osebe in dejanja vsaj delno, prepustim, da se tisti, ki se je tako obnašal sam ukvarja s tem, kaj je naredil narobe. Če ima vest, če pa ne, pa tudi prav, mi je vseeno. Jaz se ne ukvarjam več s tem.
--- End quote ---
Bravo, se podpisem tudi pod tvoj zapis😊
Škratinja Nagaya:
--- Quote from: sanjalka on October 26, 2024, 06:06:31 PM ---
--- Quote from: 3lumpi866 on October 26, 2024, 04:11:49 PM ---Da lahko grem naprej in me taka dejanja ne bodo več obremenjevala, najprej precej dobro premislim in raziščem, koliko sem sama kriva da je do take situacije prišlo. Če in ko ugotovim, da to ni moja krivda, da imam čisto vest pri sebi, grem z lahkoto naprej. Pozabim nikoli, vendar v meni ni zamere, maščevalnosti, hudobije. Enostavno se odmaknem od osebe in dejanja vsaj delno, prepustim, da se tisti, ki se je tako obnašal sam ukvarja s tem, kaj je naredil narobe. Če ima vest, če pa ne, pa tudi prav, mi je vseeno. Jaz se ne ukvarjam več s tem.
--- End quote ---
Bravo, se podpisem tudi pod tvoj zapis😊
--- End quote ---
Se tudi jaz podpišem.
Je pa tako, da lahko ljudje v svojih zmotah naredijo škodo. Ne samo nam, tudi drugje.
Ne vem, če je vedno ok, da jim tega ne damo vedeti.
Maja:
Ali bi sploh vzeli to kot negativno kritiko, ker so običajno prepričani v svoj prav?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version