Poll

kaj menite

za
4 (66.7%)
da in ne
2 (33.3%)

Total Members Voted: 5

Author Topic: Mati Družina  (Read 11982 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Mati Družina
« Reply #15 on: May 14, 2007, 05:25:36 AM »
Morda pa datoteka, ki sem jo po mailu dobil spada ravno semle.

http://www.flyupload.com/?fid=3523479

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Ann

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #16 on: May 28, 2007, 07:55:36 AM »
Zdravo!

Absolutne meje pri otrocih morajo biti pri varnosti, morali in pri tem, da se drugim ne sme povzročati škoda; pri vsem ostalem se dogovarjamo in sklenemo kompromis.

Sicer pa je treba otroka jemati kot celega, sebi enakovrednega človeka, ki pa ima manj izkušenj kot mi. Torej mu moramo pomagati, da si te izkšnje nabere.

Menim, da otrok mora vedeti, da v življenju ni vse lepo, da pride tudi do sporov, da se vsi ljudje niso pirpravljeni pogovarjati in poslušati argumentov drugih, da so absolutistični in ......in če sem še malo aktualna, poglejmo našo vlado, ki je vedno bolj diktatorska. Kako naj bo potem povprečen državljan dober?! (To najvajam zato, ker, generalno gledano, smo Slovenci vedno bili hlapci in se temu primerno tudi vedemo.)

Lep pozdrav!

Offline teja

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #17 on: May 30, 2007, 08:56:05 AM »
Vzgoja otrok po demokrartično? Tako lepo se sliši, ali ne? Sama sem produkt permesivne vzgoje in vem, da otroci dejansko potrebujejo psihološke meje. Zakaj?
Ker jim samo meje in dosledno izpolnjevanje le-teh nudi  močno potreben občutek varnosti, ki ga pridobimo v času primarne socialzacije, vendar ni nujno, da je to družina.

Mene pa zanima nekaj drugege, kaj si mislite o alternativnih oblikah družin? Ali kdo dejansko živi v njej?

lp

Offline teja

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #18 on: May 30, 2007, 09:03:16 AM »
V zgodnjem otroštvu se otrok sprašuje, kako ta svet deluje. Starši mu rečemo "ne smeš tikat noža" medtem ko ga sami veselo uporabljajo. TO je banalen primer za povedat, da se otroka zatira. Ti ne smeš, jaz pa lahko. Otrok razume "jaz sem nekaj manjvreden kot ti". Mi bomo gledali filem, otrok pa spat! S tem smo spet neka nepravična diktatura brez da bi se tega zavedali. Zakaj mi lahko in on ne? Eni pravijo, da ne more vstat zjutraj, da mu manjka spanca, ja ja... dejansko je res. Vendar to je samo en od primerov, kako si ne vzamemo čas, da bi se z otrokom pogovorili. Kako bi poiskali eno rešitev na problem "tudi otrok bi gledal filem!". Enostavno moja velja in konec.

Vsak ima v življenju svojo vlogo, ali jo je sprejel sam ali mu je bila vsiljena, je sekundarnega pomena, tako je moja vloga in odgovornost kot starša, da dvoletnemu otroku prepovem igro z nožem. Če bi sledila tvoji logiki bi dvoletnike poslali v službo, zakaj pa ne , če so enakovredni?
Ne, da niso, igrajo (momentalno) drugo vlogo, dvoletnika pač , če boš imel otroke, se pa spomni name in mi sporoči ali se tvoj otrok res igra z 'metuljčki'

lp

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #19 on: May 30, 2007, 09:15:54 AM »
Vzgoja otrok po demokrartično? Tako lepo se sliši, ali ne? Sama sem produkt permesivne vzgoje in vem, da otroci dejansko potrebujejo psihološke meje. Zakaj?
Ker jim samo meje in dosledno izpolnjevanje le-teh nudi  močno potreben občutek varnosti, ki ga pridobimo v času primarne socialzacije, vendar ni nujno, da je to družina.

Mene pa zanima nekaj drugege, kaj si mislite o alternativnih oblikah družin? Ali kdo dejansko živi v njej?

lp
Odvisno kaj jemlješ kot alternativna družina. Danes je vedno več (in stanje se slabša) alternativnih družin, kot "normalnih". Enoroditeljske družine, družine v kateri starša živita vsak pri svojih starših otroci pa pri enem izmed njih, ločenci živijo pod eno streho,... Večinoma zaradi previsokih cen stanovanj. Pojav je največji v Ljubljani z okolico, kjer so tudi najemnine in cene za nakup najvišje.
Torej če jemlješ to kot alternativno družino, potem jih je lahko najiti.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline teja

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #20 on: May 30, 2007, 09:41:28 AM »

lp
dušni osami, ne seksajo in se ne pogovarjajo, ali ni potem boljše
Odvisno kaj jemlješ kot alternativna družina. Danes je vedno več (in stanje se slabša) alternativnih družin, kot "normalnih". Enoroditeljske družine, družine v kateri starša živita vsak pri svojih starših otroci pa pri enem izmed njih, ločenci živijo pod eno streho,... Večinoma zaradi previsokih cen stanovanj. Pojav je največji v Ljubljani z okolico, kjer so tudi najemnine in cene za nakup najvišje.
Torej če jemlješ to kot alternativno družino, potem jih je lahko najiti.
lp
T.
V bistvu sem mislila , na še bolj alternativne tipe družin , ki se vse več pojavljajo.Npr:
mama z otrokom živi z gayovskim kolegom ali tipom, ki sta samo prijatelja; par z otrokom se preseli k drugemu paru z otrokom in furajo skupno gospodinjstvo; zakonca živita še z njeno prijateljico...

Zadnjič sem se pogovarjala s tipom iz Avstralije , ki živi s svojo ženo, otokom in še štirimi prijatelji pod isto streho, komuna scena, češ da je to vse bolj priročno, ker so razlike do sosedov včasih tudi po 100km in da je presenečen koliko takih družin je srečal N.Y. od koder je ravnokar prišel in sva razvila zanimivo debato o tem kaj sploh je družina... Kaj menite vi?

lp

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #21 on: May 30, 2007, 09:46:09 AM »
Sicer sama v tako alternativni družini ne živim. Jih pa poznam nekaj. Dve mami samohranilki, ki živita skupaj s tretjim kolegom (sicer ni gay...) sta en izmed primerov. Lušni so in vsakdanje življenje jim gre super. Vse se zmenijo, pomagajo si,... Heh včasih se mi zdi, da so boljši "partnerji" kot midva :D.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna