Znanja vseh časov, medicine vseh časov > 9 zvezdni ki, Feng shui

HITRI FENG SHUI

<< < (3/22) > >>

Tea:
Zdaj, ko smo vhodna vrata naredili privlačna za vstop či, ko smo odmašili oddtoke, se lahko posvetimo še vodovodni napeljavi in preverimo, če nam ne kaplja iz pip ali kotlička.

Tekoča voda namreč predstavlja denar. Uhajajoča voda pa kaže na luknje v denarnih virih in razsipno ravnanje.
Poleg tega tudi plesen na zidovih poruši celotno ravnovesje v domu.

Potem se lotite štedilnika, ki je po FS izvor hrane. Preglejte gorilnike, potem pa temeljito očistite pečico. Očistite gorilnike in nesnago okrog štedilnika oz. pečice. K temu sodijo:
začimbe, ki jih ne potrebujete več ali jih ne uporabljate
kuhinjske prijemalke, ki so potrebne, da jih zamenjate
posoda za peko naj bo čista
poln predal navlake pod pečico ali v kuhinji
očistite omarice in se znebite kuhinjskih aparatov, ki ne delujejo brezhibno

Poskrbite, da bo stanovanje čisto. Očistite okna, zatesnite jih, kajti skozi njih odhaja dobra či in drugi viri.

V stanovanju prižgite luči. Zamenjajte vse pregorele žarnice, poskrbite da bodo gorele vse luči, če katerih ne uporabljate jih vsake toliko vseeno prižgite. FS element ognja so žarnice.

Preproge temeljito očistite, če se ne dajo oprati, jih je potrebno očistite vsaj s paro.

Preverite na čem sedite, kajti stol ki je neudoben je slab FS. Stoli so podpora in temelj za tisto kar prihaja v vaše življenje.
Preverite tudi kavč in zamenjajte prevleke in poskrbite za lepe okrasne blazine.

Očistite navlako, nekaj primerov:
- knjige ne predstavljajo navlake, če se berejo. Kup časopisov ali broširanih romanov pa ja, če ste jih prebrali in pozabili nanje.

Obleke: odstanite obleke ki so prevelike, premajhne ... češ kaj če shujšam ali se spet zredim. Obdržite lahko tiste, ki jih čeprav za redke priložnosti oblečete /slavnostne obleke, športne stvari ali kaj podobnega/. Vse ostalo kar ne nosite redno ... podarite ali zavrzite.

Stvari vaših otrok, ki so jih prerasli, ali pa pustili doma preden so se odselili so slab FS. Naj pridejo ponje ali pa jim vi odnesite stvari. Ostalega pa se znebite

Reči za nekoč:
ko se znebite reči za nekoč, ustvarite prostor za nove izkušnje. S tem pridobite tudi zaupanje, da boste tudi čez nekaj let lahko imeli vse potrebne stvari.

Spomini
Preglejte svojo lastnino in obdržite samo tisto kar uporabljate. S tem naredite prostor novemu.
Posebno so slab FS stvari iz prejšnje zveze

Če ste obtičali .... premaknite devet reči, ki ležijo na istem mestu zadnjih 6 mesecev. Če stvari stojijo na istem mestu in jih ne uporabljamo, potem je to slab či, ker se okrog njih ne giblje. Če imate takih stvari res veliko, potem jih premaknite 27.
Pa obenem premislite če vse rabite.
Obenem ko boste prestavljali reči, temeljito počistite okrog njih in obrišite prah, tam kjer so stale, preden daste na to mesto drug predmet.

Natasa:
Jaz pa to čisto verjamem, Tea.
Samo, kaj pa naj naredimo naprimer s stvarmi, ki so spomin naših prednikov, se ne uporabljajo, vendar nam veliko pomenijo?

Hvala.

Tea:

--- Quote from: Natasa on January 16, 2008, 03:26:42 PM ---Jaz pa to čisto verjamem, Tea.
Samo, kaj pa naj naredimo naprimer s stvarmi, ki so spomin naših prednikov, se ne uporabljajo, vendar nam veliko pomenijo?

Hvala.

--- End quote ---

Mislim, da je enako tudi s temi stvaremi, če jih ne uporabljamo. Torej pomembno je, da očistimo energije, pa ne glede na FS, jaz mislim, da s stvarmi, ki jih zadržujemo samo vznemirjamo duše, ki naj bodo po mojem v miru.

Sicer pa Fs zagovarja tezo, da naj stvari, ki so okrasni predmeti in podobno večkrat prestavimo in temeljito očistimo, obrišemo prah ipd.....

Iza:
Nekoč sem slišala, da obstaja predel za prednike (levi zgornji vogal v prostoru), kamor damo stvari od prednikov.  ???

Moj možek je pa med vikendom hišno številko obesil  :D - smo bili 15 let kar brez. Jao, kaj vse smo zamudili...  :-[ ;D

Lep dan!

Iza

Tea:
Uh, hura za Izo ... zdaj lahko pridem na obisk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version