P merkur mi je že skoraj prišel na N plutona v 1. hiši, tam je tudi p venera, na vse to mi dela opozicijo t neptun...
Bi kdo kaj pokomentiral 
Sanjalka, dejstvo je, da je na opisanem področju dren. Merkur kot vladar prve in desete hiše je pomemben. Tudi njegova natalna povezava s Plutonom in Neptunom je dejstvo, ki ni za zanemarit. Se sprašujem, če bo tvoja nedavna odklopitev dobila nadaljevanje? Ne gre za področje zdravja, ampak 1 in 10 hiše, morebiti tudi 7 hiše, ki ji vlada Neptun? Pa saj veš, da je to moje tipanje in da te nikakor ne strašim. Srečno
Hvala Cvetka za tvoj vpogled.
Ja, na kariernem oz službenem pidročju se mi že dogaja, bila sem več kot leto dni na bolniški, sedaj trenutno delam popolnoma drugo delo, ki je sicer manj stresno ampak duhamorno...Že nekaj časa sem razprta med delom, ki ga opravljam s srcem (psihološko adtrološka svetovanja, vodenje skupine, predavanja, terapije...) in eksistenčno službo, ki mi predstavlja varnost. Torej na tem področju definitivno močna dogajanja, ne vem pa še kam me bo to pripeljalo...kar se partnerstva tiče-skrbi me trenutno njegovo zdravje...
Sanjalka, meni pade v oči progresivno Sonce na Jupitru v 12. hiši.
Sonce je tudi mož. Ali sem prav razumela, da te skrbi njegovo zdravje? Ali te skrbi zdravje odnosa?
Pika, ah zdravje odnosa me skrbi ze od kar sva skupaj
Pravzaprav me to zdaj manj skrbi kot me je v zacetku najinega odnosa. Trenutno me skrbi za njegovo zdravje 
Ojoj.

Ja jaz tudi gledam tranzitnega Neptuna (vladar 7.) v opoziciji na progresirana Merkurja in Venero.
Venera je tradicionalna vladarica 7. hiše, Merkur vlada tebi in tvoji 10. hiši.
Če se ne motim, je bilo enkrat rečeno, da Juno opisuje partnerja. Ne vem, koliko vpliva v smer dogajanja s partnerjem, ker najbrž ne gre interpretacija na način, kot se to počne pri drugih planetih. Dela pa tranzitni Pluton aplikativni kvadrat na Juno. Je v Tehtnici, ki ji vlada Venera.
Samo ugibam.