No sem malo pozno prebrala tole črno debato in mi je zdaj čisto jasno zakaj me tako zelo odbija pohištvo, ki ga imamo v hodniku. Seveda je črno, staro že 20+ let. Bo zamenjano (to govorim že lep čas) ob prvi možni priliki. Kuhinja je bila črno-bela, pa sem jo prebarvala v rumeno-modro

Sama sicer nosim črn plašč, čevlje in torbice imam v tej barvi. Razlog je predvsem praktične narave, namreč črno lahko "oblečem" na jeans ali pa na elegantne hlače, povsod dobro zgleda. Tudi moja edina "gala" obleka je črna. Vendar je zanimivo to, da nimam spodnjega perila v črni, majice (sploh če se skrivajo pod puloverjem) so pisane. Prav tako ne premorem črnih nogavic

Tar_mar, uapm, da kmaulu napišeš tudi na temo usnja, ki ga omenjaš, ker poznam kar nekaj ljudi, ki so udobne sedežne iz blaga zamenjali s tistimi iz usnja, ampak ne samo v črni barvi, temveč tudi v rumeni, rdeči.
O usnju OK, vendar je tudi kruta o usnju.
Takole je.
Vsako živo bitje imam vibracijo življenja. Pri naslini smrti in drugi seveda ustavimo "ZAJEZIMO" vibracijo strahu, ki jo vsaka, žival bitje, človek čuti, tudi rastline, ko jih utrgamo, (Eksperimet Delphas) kosimo itd. Te vibracije oziroma v stiku z temi vibracijami je oseba, ki nosi kožo te živali.
Si predtavljaš kako se neka žival trese, ko ve kaj se bo z njo zgodilo.
Vsak čuti v naprej smrt. O term drugič.
Veš pisati o tem je že težko.
Veš to je tudi v mesu, ki ga jeste in tako vnašaš te vibracije vase. Iz duhovnega aspekta je to nedopustno.
Ko ponosno nekdo nosi kožno jakno, dama nosi drago torbico, razni pasovi, moški žerski itd. vpija te negativne vibracije, ki razdiralno vplivajo.
Razne kože v dnevnih sobah na steni ali na tleh, razne trofeje, invetar itd ..... Neumnost, da je ni večje
Vse to premostimo z molitvijo in drugimi meditativnimi tehnikami vendar brez kož.
Vsem pozitivne vibracije
Tar_Mar
Tukaj se absolutno strinjam. Ne nosim krzna (pravzaprav se trudim osvestit čimveč ljudi na kakšen način se le to pridobiva), čevlji so (če je le možno) iz umetnega usnja, prav tako torbe, pasovi... Vedno, ko me kdo sprašuje okoli tega lepo povem, da mrličev res ne želim nosit

Sem že nekaj časa vegetarjanka, le jajca in mlečni izdelki so še na mojem jedilniku (pa še tu pazim, da kupujem jajca iz pašne reje ne iz baterijske). Tudi rib ne jem, saj so ravno tako živa bitja, ki ob ulovu umirajo dolgo in na krut način.
Bi pa dodala še to... Ne gre samo za negativno energijo ob smrti. Gre tudi za življenje, ki ga "živijo" živali gojene za meso. Mislim, da bi si moral vsak mesojedec ogledati posnetke iz teh tovarn mesa. Življenje (če se mu lahko tako reče) na toliko prostora, da se uboga bitja komaj uležejo, neoskrbovani tumorji, rane, kanibalizem med rastlinojedimi, zaposleni se fizično znašajo nad njimi,... Film Earthlings kar dobro (morda še vedno malce olepšano) prikaže situacijo.
Živalice so moja šibka točka

lp
T.