Author Topic: Planetarni vplivi v prihodnjih letih  (Read 13126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Planetarni vplivi v prihodnjih letih
« Reply #15 on: March 12, 2008, 02:29:34 PM »
Pravzaprav je Princes tako lepo opisala, da skoraj ni več kaj dodati.

Da bolje razumemo vse se moramo podati v grško mitologijo. Vsi grški heroji, ki so se podali v pustolovščino so na svoji poti naleteli na ovire. No, sicer njihova dejanja sploh ne bi bila junaška. Zato je popolnoma naravno, da srečujemo z ovirami, še posebno, če nek dogodek lahko spremeni naša življenja.
Naša življenjska dogodivščina ni toliko potovanje v prostoru, kot potovanje v času, da ponovno najdemo vrednote oddaljene preteklosti in jih kot sestavni del vključimo v sedanjost.

tudi Grki so naprimer imeli tehnologijo, vendar pa v njihovem življenju ni igrala odločilne vloge. Hefajst je bil kovač, ki je naredil ščit, s katerim je šel Ahil v bitko. Prav ta kovač je imel naprimer celo garnituro mehov, ki so skrbeli da se njegovi talilni lonci niso ohladili.

Prometej je bil naprimer lončar, pripisovali pa so mu vse umetnosti in znanosti, ki so omogočile razvoj civilizacije.

Grška ustvarjalna domišljija je naprimer bogove opremila z nadčloveškimi močmi, ki so označevale tisto, čemur bi danes lahko rekli razvita tehnologija. Hermes je celo znal leteti ... spomnimo se celo Dedala, ki je bil navadni človek.

Zevs je bil oborožen z balističnim izstrelkom posebnega tipa  ::) z ognjeno strelo.

Mistični Fajaki, ki so odpeljali Odiseja domov na Itako, so pluli z ladjami z hitrostjo več kot sto milj na uro.

Hja ... pa ustvarili so celo Pandoro /z vsem obdarjena/  in njeno skrinjico, z njenim prihodom pa so se začele težave človeštva, pravijo miti. Kajti v njeni skrinjici so bile vse človeške tegobe......

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #16 on: March 17, 2008, 12:10:55 PM »
V soboto sem poslušala zanimivo predavanje o vplivu tranzitov neosebnih planetov na vse nas...bilo je govora o saturnu in plutonu ki sta zamenjala znamenje...poleg mundanih sprememb jasno tile tranziti vplivajo na vse tiste, ki na teh točkah in opozicijah in kvadratih na njih, imajo osebne planete in pomembne točke. Seveda je pol od aspektov natalne karte odvisno kako bodo delovali. Tudi lepa misel, da nam horoskop odpira vrata na nas je pa da stopim skozi njih, je bila izrečena...

Sem se pa sem oglasila, ker je bil izpostavljen kvadrat plutona in urana, ki bo v letih 2012 - 2016 (no nisem prav sigurna da so točno ta leta) gre pa bolj za to, da je to neko obdobje, ko bomo izpostavljeni močni energiji kot je bila tista leta 1932 - 36, ko se je v svetu "pripravljala druga svetovna vojna in vse kar se je takrat dogajalo (nacionalsocializem in njega stranpoti). Moram priznati, da je prav moreče delovalo na mene in sem, ko drugače redko sanjam imela neke čudne sanje, ki sem jih potem zjutraj v mislih spreminjala v nasprotja...nekako iskala izhod, ki bi bil drugačen...no vsaj v svojih mislih sem pol prišla do bolj optimističnega scenarija...zdi se mi da bo ta obrat v dojemanju, ki ga zgoraj omenja Prices omogočil, da bomo na osnovi izkušenj iz preteklosti znali prekrmariti to težavno obdobje.

Pa še eno vprašanje imam za Teo: ali je tale prehod plutona v kozoroga bil bolj mil, ker je bil pluton v trigonu z saturnom, ki je kot vemo vladar tega znamenja? ...in ali bo šele ko se bo vračal v strelca in bo komaj  potem pri novem prehodu pokazal tiste prave spremembe, ki jih bo prinesel ko bo dokončno prestopil v to znamenje. No to da se bodo spreminjale "okostenele strukture" vemo, katera bo najbolj na udaru pa bomo videli takrat  ;)

...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #17 on: March 18, 2008, 02:57:37 AM »
Mimogrede Mavrica. Jaz imam Pluton Uran kvadrat. Mislim, da mi nič takega ne manjka, da nebi mogel vojne preživeti, sicer bi se obesil že pred leti. ;D  Če bo vojna me le vprašaj na katero stran se naj obrneš. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: March 18, 2008, 09:41:56 AM »
Mimogrede Mavrica. Jaz imam Pluton Uran kvadrat. Mislim, da mi nič takega ne manjka, da nebi mogel vojne preživeti, sicer bi se obesil že pred leti. ;D  Če bo vojna me le vprašaj na katero stran se naj obrneš. :)

Andres

Saj, saj, Andres...tudi sama mislim, da vsak aspekt nosi dobre in slabe možnosti od nas pa je odvisno kateri vidik uporabimo.

Bolj me je zmotil pristop predavatelja, ki je uporabil negativen pristop in mu dal pomen, ki ni glih obetavem, lahko pa bi pristopl bolj pozitivno...saj veš z mislimi ustvarjamo svojo bodočnost...

lepo bodi  :D
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: March 18, 2008, 08:14:25 PM »
Noben dogodek se ne more ponoviti na isti način, kot se je že ob enakem aspektu.
Potem bi mi vsak saturnov povratek doživljali enako, pa vemo da ga ne. Vedno je neka nadgradnja ki sledi prejšnjemu.

Vojna v klasičnem smislu mislim da ne bo. Vsaj ne taka, kot si vojno lahko ta trenutek predstavljamo. Ampak kaj predstavljata oba planeta

Uran - novo tehnologijo, računalnike, elektroniko itd....

Pluton - množično uničenje

in kaj sem že nekoliko nazaj napisala, vam dam kar copy paste:

Grška ustvarjalna domišljija je naprimer bogove opremila z nadčloveškimi močmi, ki so označevale tisto, čemur bi danes lahko rekli razvita tehnologija. Hermes je celo znal leteti ... spomnimo se celo Dedala, ki je bil navadni človek.

Če vprašate mene, potem bo šlo za sesutje našega sistema. In ko človek danes ostane brez svojega compa ... kaj mu še ostane

Ostane mu lahko njegova misel, ki ustvarja lahko vse kar si zamislimo. Nekaj misli sem že podala v Theta topicu. Tukaj bi vas pa spomnila, da se lahko spomnimo ne samo zgodovine grkov, atlantite itd...  pač pa gremo do avstralskih domorodcev.
Pogovarjajo se samo telepatsko. Čas jim predstavlja čisto posebno dimenzijo. Njihove zdraviteljske sposobnosti si sodobna medicina sploh ne zna razložiti, npr. človek si zlomi nogo, kost gleda ven, naslednji dan pa s plemenom lahko nadaljuje pot brez sledi poškodbe in še in še. Če se komu zljubi brati knjigo: Imenovali so jo dvoje src ... močno priporočam.

In kaj lahko tak kvadrat dela:

Uran: nenavadne izvirne ideje, ki presenetijo ljudi in jih mnogo od njih ne more razumeti, ker so predčasne

Pluton: počistiti z vsem starim, torej tudi načinom razmišljnaja, delovanja itd.... da se lahko te ideje vnejo v novo življenje.

torej komu bo uspelo prebroditi krizna leta:

tistim, ki bodo lahko sprejeli in se prilagodili hitremu tempu, kajti dokazano je da čas vse hitreje teče, novim idejam in jih uporabili.

kdo bo imel težave:

tisti, ki se bo oklepal starega, ko ne bo mogel brez svojih principov, brez sodb kaj je dobro in slabo, kaj je prav in ne, kaj je mogoče in nemogoče itd........

Torej, za moje pojme gremo v en zanimiv nov svet. Če vam odkrito povem jaz se intenzivno pripravljam nanj in se ga veselim.
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #20 on: March 18, 2008, 08:50:34 PM »
Super Tea. Tudi sama tako mislim...in točno to me je motilo, da razlaga ni šla iz okvirjev starega dojemanja.

Bodi mavrično

DZK število - 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #21 on: March 19, 2008, 01:22:03 AM »
Mislim, da me osebno tovrstna sprememba ne bo preveč presenetila. Tudi, če zaradi Urana ne bo računalnikov bomo pač pisali vsak zase na spletno nepovezanih računalnikih. Elektrika bojda bo. ;D
Kako pa sem brez spleta živeli pred 1994? Podobno kot sedaj, le da sem takrat več pisal  v druge namene in manj sem se z raznimi platformami ukvarjal.  Kot vemo nam ravno računalniki vzamejo veliko časa.  Torej. Če se poslovimo od spleta, ga bomo imeli precej več le tega pa nam bo vzel tisti, ki mu ga sedaj ne dajemo dovolj. Namreč, če Američanka, torej tudi Evropejka s svojim otrokom na dan sodeluje  15 minut, bo potem eno uro.  Fantastično.  Otroci tako ne bodo drogirani, bodo pa se učili raznih stvari, med drugim tudi Uranovskih, saj vendarle tisto kot rečeno bo čas tega planeta.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Princes

• Mojster
« Reply #22 on: March 25, 2008, 03:08:50 PM »
Malo v razmislek. Na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj je citiran delček iz knjige J. Drnovška BISTVO SVETA. Kopiram zadnji odstavek, ki veliko pove, v povezavi z našo temo.

"Ko bo propadla sedanja civilizacija, bo prehodnega sveta morda konec. Morda je naš čas zadnja priložnost za prehod na višjo raven zavesti. Če je tako, je življenje, ki ga živimo zdaj, zadnja priložnost za našo dušo, da se dvigne in vrne tja, od koder izhaja, v vesoljno zavest. K vsem tistim, ki so razsvetljenje že dosegli. Vrnila se bo domov".

Janez Drnovšek
« Last Edit: March 25, 2008, 04:35:30 PM by Princes »
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #23 on: March 25, 2008, 03:39:03 PM »
Malo v razmislek. Na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj in del iz knjige J. Drnovška BISTVO SVETA. Kopiram zadnji odstavek, ki veliko pove, v povezavi z našo temo.

"Ko bo propadla sedanja civilizacija, bo prehodnega sveta morda konec. Morda je naš čas zadnja priložnost za prehod na višjo raven zavesti. Če je tako, je življenje, ki ga živimo zdaj, zadnja priložnost za našo dušo, da se dvigne in vrne tja, od koder izhaja, v vesoljno zavest. K vsem tistim, ki so razsvetljenje že dosegli. Vrnila se bo domov".

Janez Drnovšček

:) Ja
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #24 on: March 31, 2008, 01:52:59 AM »
[youtube=425,350]S5xtjxRySbg[/youtube]

Celoten dokumentarec dolg dve uri je na v tem linku. http://video.google.com/videoplay?docid=-1131942400352901009

Z eno besedo. Video govori o teorijah zarote, iluminatih, prostozidarjih, templarjih, skratka kreatorjih sveta.  Takoj na začetku pa se dotakne tudi  21.12.2012, torej leta ki ga bomo dočakali verjamem vsi tule. 

Sem rekel, da bom pogledal deset minut tega videa, a se je to na koncu spreobrnilo v celo uro in deset minut.  Pol videa imam torej za sabo, drugo polovico si bom privoščil kak drug dan.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #25 on: April 06, 2008, 02:36:32 AM »
Tole sliko sem našel na eni strani. Prav zanimivo, kakšen prikaz planeta, ki bi se nekoč morebii lahko prikazal poleg zemlje in jo tako zaradi sile obrnil iz svoje osi, ali kar sesul. 

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #26 on: April 06, 2008, 01:15:00 PM »
ampak je fascinantna ta slika.  ::)
mi pa verjetno tega ne bomo doziveli ...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #27 on: December 25, 2014, 06:54:52 AM »
Tole temo zanemarjamo že skoraj sedem let. To je tudi čas, ko se ciklus spet nazaj obrne.  Priporočam, da si preberete pretekle zapise.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #28 on: December 25, 2014, 12:36:30 PM »
Ja, smo od takrat prehodili polovico poti

www.Astro-Star.net

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #29 on: December 26, 2014, 10:24:48 PM »
Jaz sem si prebrala sedaj vse za nazaj. Hja, ravno okoli leta 2010 oz leta 2011 sem odkrila Theto, forum, šla nekako korak naprej. Tudi jaz pravim, da je konec sveta, kot smo ga bili navajeni, že prišel, tisti, ki se pa držijo svojih prepričanj, gredo navzdol. Svet gre naprej in če se ne prilagodiš, padeš. Definitivno mislim, da se je od leta 2008 marsikaj tudi po svetu spremenilo. Če samo pogledamo politiko, pa dogajanje po svetu. Vse (zastarele) strukture se rušijo, prav tako je pa več nasilja, več uporov ljudi (Uran), več umiranj struktur (Pluton).

No, vsekakor sem si našla čtivo za med dopustom - grška mitologija. Sem že malo pozabila, kako me je mikala.  ;D
9ZK 674