Author Topic: Vedeževanje. Večina verjame, da se bo zgodilo. In vi?  (Read 62980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Vedeževanje. Večina verjame, da se bo zgodilo. In vi?
« on: October 05, 2006, 01:27:29 AM »
Ponovno, kot na starem forumu se nam je pridružil Tarot Martin. Dobrodošel nazaj Martin.  Namreč poleti sem se pogosto spomnil nanj, ko je spomladi napovedal, da pri Spletnem simbolu težave in nagajanja bodo. Sam sem to napoved razumel kot  neko virtualno osebo, ki provocira, žali, pač imel sem v mislih nekoga, s komer bomo imeli težave. A sem se zmotil. Res je šlo za nekoga. Toda težava je bila v drugačnem obsegu, bolj groba.

Skratka, ne verjamem, da bi Tarot Martina sploh lahko še preizkušali.  Lahko pa preizkusimo sami sebe in trezno pravilno zastavimo vprašanje. Znano nam je namreč, da površno vprašanje lahko nudi več odgovorov. Recimo:  Bom jutri dobila nov parfum?   Naslednji dan  mama deklici ponudi pol kaplje in punca pač ostane z dolgim nosom, ker vedeževalec ni rekel, da ga bo dobila osebno, prav njen parfum.

Skratka Martin in ostali.  Odprl sem temo za katero verjamem, da ne bo potonila v pozabo. Ljudje smo namreč preveč radovedna bitja. Ni res?

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Selena

• Novinec
  • *
Re: Vedeževanje. Večina verjame, da se bo zgodilo. In vi?
« Reply #1 on: October 05, 2006, 07:59:18 AM »
Torej, zase lahko rečem, da sem še vedno malo skeptika. Pa ne glede Tarota Martina. Glede vedeževanja na sploh. Ne morem  seveda zanikati, da nekateri stvar obvladajo. Le da je zdaj vedeževalec že skoraj v vsaki ulici...pa potem pade slaba luč tudi na ostale.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #2 on: October 05, 2006, 12:19:39 PM »
Jap...tudi jaz moram biti en čuden osebek kar se vedeževanja tiče...nikakor, da se uresničijo kakršnekoli napovedi...ali sem tolk zablokirana, al pa mi nihče ne zadane.. ???
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Tadeja

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #3 on: October 05, 2006, 09:21:47 PM »
Meni so se pa določene stvari, ki so mi jih napovedali, že uresničile. Pa vendar jemljem vedeževanje z določeno skepso oz. samo kot dodatno informacijo. Odločitve pa kar rajši sama sprejemam.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #4 on: October 05, 2006, 10:37:31 PM »
Kot sem napisal. Predvsem je pomembno vprašanje.  Nisem skeptik, vzamem pa z rezervo, saj vedno se lahko vsaka napovedana stvar zgodi v napovedani obliki, vendar drugače kot smo pričakovali. Forum  in napad ter s tem napoved recimo, je lep primer.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline ducatista

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #5 on: October 06, 2006, 07:34:42 AM »
Pri meni pa je blo tako, da mi je Tea ene par stvari povedala in moram rečt, da so se dejansko zgodile. Sicer ne vse kar jepovedala ampak kr nekaj od tega. Vsekakor pa jemljem vedeževanje za rezervo, saj menim, da če 'veš' kaj se bo zgodilo, lahko na to tudi vplivaš. No, jst tako gledam. Pa vi?

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: October 06, 2006, 02:41:17 PM »
Mislim,da je potrebno postaviti točno, določeno vprašanje, ne pa dvolično ali namigovalno, potem se izrazi tudi pričakajoči odgovor
 ;D
let it be

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: October 06, 2006, 11:23:14 PM »
Kaj je sploh napovedovanje prihodnosti?

Znanstveno je napovedovanje prihodnosti naprimer meteorologija, ki se poslužuje satelitov, pa tudi drugih pripomočkov, kolikor več le-teh ima, temboljša bo vremenska napoved. Torej mora meteorolog imeti izpolnjene pogoje v obliki informacij.
Nepričakovana nevihta bo pokvarila lepo vremensko napoved.

Drug vidik kateremu se nihče ne čudi so npr. napovedovanje volilnih rezultatov. Tudi tukaj imamo na voljo kup informacij. Pa vendar se tudi anketarji kdaj zmotijo.

Napoved prihodnosti z osebno inspiracijo /ali vedeževanje kakor temu pravimo/ pa deluje skoraj brez informacij /vsaj tako ljudje pričakujejo: se zaprejo, v mislih imajo: no da vidim, če si dober, da te preizkusim, no le kaj mi bo povedal ... itd./, pa kljub vsemu se napovedi velikokrat izkažejo za pravilne.

Mogoče je narobe pri vprašanjih samo to, da želite ostali racionalist ali pa ste taki po naravi. Samo zakaj potem sprašujete?

Tukaj s tega mesta vam povem, da je podrobna napoved v nulo nemogoča. Vsaka napoved je PREDVID, pravzaprav pa naj bi obisk pri vedeževalcu pomenil pogovor, vedeževalec pa le namig o odprtih poteh.

Zato ne jokajte, če na vprašanja: KDAJ GA BOM SPOZNALA, KDAJ BO POKLICAL, SE BO ODLOČIL ZAME, ME LJUBI dobite take ali drugačne odgovore. To niso vprašanja. Kajti na taka vprašanja bo vedno odgovor NE oz. nikalni.
Vedeževalec bo ravnal oz. odgovarjal skladno vašim energijam in vašim vprašanjem.
Ko boste sami čutili do vedeževalca spoštovanje, ravno tako, kot do svetovalca, psihologa, duhovnika, potem lahko računate na dobre rezulatate in vaše notranje napredovanje v smeri iskanja odgovora. Kajti vse odgovore imate v sebi.

Pa sprijaznimo se, da čas morda ni premočrten, pač pa okrogel in dvosmeren. Kar smo si sami izmislili, lahko tudi po milji volji odvržemo. To je dokazal Einstein ko je postavil svojo relativnostno teorijo. Osuplemu svetu je takrat oznanil, da ni nič absolutnega. Preberite si teorijo, boste bolje razumeli tehnike napovedovanja.

Po eni izmed razširitev te teorije sta namreč čas in prostor ukrivljena nazaj sama vase in tako nastane zaprta obla. Po Einsteinovih besedaj je razločevanje med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo navadna iluzija.

Če lahko največji znanstvenik z lahkoto opravi s tradicionalnimi vrednostami časa, potem se tudi nam vedeževalcem ni treba sklicevati na zdravo pamet.

Pa še nekaj:

Ko se odločite za vprašanje, ki ga zastavite vedeževalcu morate vedeti, da boste dobili točno takega kot ga potrebujete NIČ BAT
Pa lahko vprašate deset različnih vedeževalcev.
 :D
Pa lepo se imejte
« Last Edit: October 06, 2006, 11:30:18 PM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: October 08, 2006, 03:41:23 AM »
Pa lahko vprašate deset različnih vedeževalcev.
pa vsekakor drži tole  ;D
let it be

Offline Tamara

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #9 on: October 08, 2006, 10:22:13 AM »
Tea, to si dobro napisala.
Stella

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: October 08, 2006, 08:07:35 PM »
Tamara, sem videla, da imaš spletno stran.  :D Čestitam. Torej so se načrti uresničili.

Bi se tudi tukaj v smislu izobraževanje priključila v sosednji sobi.
www.Astro-Star.net

Offline Tamara

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #11 on: October 09, 2006, 07:24:01 PM »
Ja, Tea, želje so se uresničile.
Hvala ti za tvoje napotke in namige, katere si mi podala takrat, ko sem imela veliko vprašanj.
Malce bom vedno pokukala, veš, da bom, a samo kot gledalec - opazovalec. To najraje počnem.
Čestitke tudi ob vrnitvi foruma nam članom; nekako mi je zlezel pod kožo, tako pač je. Všeč mi je tudi to, da se je naš tar_mar vrnil.  ;D

Za tvoje horarno vprašanje je Helena lepo odgovorila. Dejansko zvezde še niso naklonjene; a vse bo, tudi tvoja knjiga. (tukaj pogrešam palec Andres).
Stella

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: October 09, 2006, 09:20:39 PM »
Bomo videl. Pravijo da zvezde namigujejo ne kažejo  :D Sicer pa knjiga bo, ko bo.  ;DVem samo da enkrat bo.
www.Astro-Star.net

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #14 on: October 12, 2006, 11:51:37 AM »
Ponavadi je tako, da ko poklicemo vedezevalca, si zelimo slisati realno sliko stanja, ne glede na to ali ta prinasa dobre ali slabe novice.

Tudi jaz imam nekaj izkusenj z napovedovanjem prihodnosti. Ni bilo vedno tako, da se bi uresnicilo vse kar so napovedali. Je pa res, da se je uresnicilo veliko kar je napovedala Tea. Tako da te Tea pri tvojem delu lahko pohvalim!

Sem si pa enkrat vzela malo vec casa in temu namenila tudi malo vec denarja, ker me je tocno to zanimalo. Ce poklicem vec razlicnih vedezevalcev, in vprasam isto, ali mi bodo isto odgovorili? NE! Odgovori so bili nadvse razlicni.
In tudi ce vprasas istega vedezevalca, ti ne napove dvakrat isto. Verjetno tu vplivajo kaksne druge stvari.... Ali pa gre za nezanesljivost.

Verjamem, da nekaj je na tem, saj je to starodavna veda s katero so se ukvarjali ze toliko let nazaj in se verjetno vedno bodo.Vprasanje je le, kdo je dober napovedovalec prihodnosti in kdo je slepar? Komu verjeti?