V sanjah sem bila v knjiznici. Ne vem sicer kaksno vlogo sem imela tam (?). Zanimivo je tudi bilo, da na drugi strani knjiznice je imel moj prijatelj sank s pijaco in je stregel. 
K meni sta prisla dva starejsa moska (nad 60 let), eden je imel veliko skatlo iz kartona in v njej zlozene knjige. Kar nosil in nosil je te knjige in se veselil kako bo vse to prebral. Jaz sem si mislila: "Kdaj pa mislis vse to prebrat??!!"
Drugi, poleg njega je tudi nosil zase knjige, a sem bila bolj usmerjena v tistega "prvega". Takrat mi je "prvi" tudi dal v roko knjigo, videla sem samo napis: Umberto Ecco.
Zanimivo, da ima pravo U.E. samo en C (v sanjah sta bila dav C-ja).
Ne pomnim kdaj sem nazadnje brala kaksno njegovo knjigo.
Pomeni, da moram kaksno prebrat?
Ja kako, a mene pa v knjižnici ni bilo? Itak da ne, če sem že 14 dni doma

Knjižnica in knjige predstavljajo svet idej in znanja, v sanjah pa ne gre toliko za to, koliko tega si z branjem pridobimo, temveč za spoznanja, do katerih pridemo na podlagi lastnih izkušenj. Te imajo pomembno vlogo, ko iščemo nove možnosti za uspehe in priložnosti zanje.
Kako daleč si torej s tvojo diplomsko? Čas si razporedi tako, da boš imela od njega čimveč koristi, pa tudi kakšno knjigo preberi, pa čeprav samo za sprostitev. Eco se ti ni pojavil kar tako. Baudolino je sigurno že kdaj šla mimo tebe, le dotaknila se te ni na zavedni ravni, v spominu pa je ostala. Poročaj, ko boš roman prebrala. Verjamem, da boš v njem našla, kar si iskala.