Author Topic: Ali si zaslužij(m)o še eno priložnost? O odpuščanju in še čem....  (Read 35656 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
Re: Ali si zaslužij(m)o še eno priložnost? O odpuščanju in še čem....
« Reply #60 on: January 29, 2007, 08:47:17 PM »

Mislim,da ne.

Ne vem zakaj?  ::)     

Nasvet     :'(

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #61 on: January 29, 2007, 10:48:39 PM »
imata isti kubistični stil....
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #62 on: January 29, 2007, 11:29:06 PM »

Ha,ha  prosim, malo  bolj  obširno, da bom " understand".Kdo je že bil  kubist Picaso ?

POzdrav

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #63 on: January 30, 2007, 11:08:05 AM »
Ravno v tem je poanta... tudi njenih postov nisem vedno razumel, kaj je hotela povedat. Pri njej skoraj nikoli, ker se je tako zafilozofirala, da verjetno še sama ni vedela, kaj točno je hotela povedat.
Pa ne mislim nič slabega s tem! Punca je super, samo napisat ne zna, kaj točno misli  ;D

Tako da tista z učiteljem mi še sedaj ni jasna, kaj si hotel povedat.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #64 on: January 30, 2007, 08:34:31 PM »

Na to ,bi samo to!

Kaj pa če smo vsi učenec-i.učitelj-i, skoraj edina razlaga  za nelogičnost.

Zakaj moram,moraš imet take izkušnje????

Zato,da ne pozabim,da sem človek,je pa kar težka!!!

Hehehehehe....zato, da se spomniš, da nisi samo "človek"... ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #65 on: January 30, 2007, 11:18:40 PM »

Je ocena kar  tam nekje. Sem bolj govorni tip.

To velja samo če se sprejema  reinkarnacija oz.prejšnja živjjenja.

Zato pač imaš opravka  ali  bližnja  srečanja z določanimi ljudmi,da bogatiš svoje zavedanje za ta prehod,ki so ga do zdaj še vsi opravili.

Tako nekako.

Kaj čemo,a ni fino ,da smo malo mešani. Primorci imajo zvenečo besedo ,da je  "kažin".

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #66 on: January 31, 2007, 10:41:03 PM »

Ma se zavedaš s kom se ti pogovarjaš?!?!?!?!  hahaha ;D

Reinkarnacija pri  tem ima bolj malo vrednosti. Vsako življenje je unikatno, tako da govora o tem nima preveč smisla. Vsekakor na to upliva, kje smo. Debata je bila o dojemanju učiteljev in sprejemanje naukov iz česa se lahko vidi, kako sprejemamo "grde" stvari, ki se nam dogajajo. In iz dojemanja le tega, smo sposobni oproščat ali kuhat zamere ;)

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #67 on: January 31, 2007, 10:53:12 PM »

Ma se zavedaš s kom se ti pogovarjaš?!?!?!?!  hahaha ;D

bbbbbb....samo nebo zna :)hehehehe...ma načeloma s "človekom"...ti že veš ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #68 on: February 02, 2007, 11:24:02 PM »
Ljudje se spreminjamo.
Z vsakim trenutkom postajamo drug človek.
Težko je včasih odpustiti, a ko se odločiš, je to osvobajajoče. Vsi delamo napake. Se učimo na njih. In kogar smo kdaj v življenju prizadeli, bi želeli, da nam odpusti. Zatorej moramo biti tudi mi sami tisti, ki to znamo naredit.
Sama sem dolgo časa potlačevala in potlačevala dogodke iz neke davne preteklosti. Na koncu sem skoraj pozabila, da se je kdaj kaj zgodilo. Vse dokler ni ta oseba umrla. In takrat je iz mene privrelo na dan vse, kar mi je hudega naredila. Dolgo časa je bilo težko, človek je umrl in jaz mu živemu nisem odpustila. Nisem mogla, nisem znala, ker se nisem niti soočila sama s seboj. Ko me je to začelo notranje uničevati, sem morala narediti nek korak. Ali naprej ali nazaj.
Sem se nekega večera pogovorila sama s seboj in razčistila, kaj si želim v življenju. In česa si ne želim. Življenje je prekratko, da bi si ga uničevali s sovraštvom. Ker trpi tisti, ki sovraži, ne tisti, ki je osovražen. Naredite tisto kar morate, še danes. Ker nikoli ne veš, če bo prišel jutri.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #69 on: February 03, 2007, 03:00:23 AM »
Ljudje se spreminjamo.
Z vsakim trenutkom postajamo drug človek.
Težko je včasih odpustiti, a ko se odločiš, je to osvobajajoče. Vsi delamo napake. Se učimo na njih. In kogar smo kdaj v življenju prizadeli, bi želeli, da nam odpusti. Zatorej moramo biti tudi mi sami tisti, ki to znamo naredit.
Sama sem dolgo časa potlačevala in potlačevala dogodke iz neke davne preteklosti. Na koncu sem skoraj pozabila, da se je kdaj kaj zgodilo. Vse dokler ni ta oseba umrla. In takrat je iz mene privrelo na dan vse, kar mi je hudega naredila. Dolgo časa je bilo težko, človek je umrl in jaz mu živemu nisem odpustila. Nisem mogla, nisem znala, ker se nisem niti soočila sama s seboj. Ko me je to začelo notranje uničevati, sem morala narediti nek korak. Ali naprej ali nazaj.
Sem se nekega večera pogovorila sama s seboj in razčistila, kaj si želim v življenju. In česa si ne želim. Življenje je prekratko, da bi si ga uničevali s sovraštvom. Ker trpi tisti, ki sovraži, ne tisti, ki je osovražen. Naredite tisto kar morate, še danes. Ker nikoli ne veš, če bo prišel jutri.

Ne vem kaj ti vidiš osvobajajočega pri odpuščanju.  Ne trdim, da to za precej primerov ne velja, vendar konkretno posiljena ženska kakor si v postu omenila, načeloma lahko odpusti, še vedno pa ne bo šla na hrbet, ker pač v njej je strah, da konkretni moški le ni posiljevalec. In v življenju lahko najdemo konkretne primere za popolnoma vsako stvar. To obenem pomeni, da odpustimo lahko, vedno pa čakamo da se bo zgodovina ponovila pri tej isti osebi. In kot vemo zgodovina ponavlja se.
  Obenem pravijo, da gre osel samo enkrat na led, mi pa kar naprej odpuščamo in se tako obnašamo slabše kot osli, saj vedno znova stopamo na led.    V tem  vidim v nekaterih primerih kot neodpuščanje zanesljivo pot do uspeha, saj tisti, ki je dotičnemu krivico naredil naj ob neodpuščanju tudi popravlja svoje grehe in s tem trpi.
So pa seveda taki v našem življenju, ki jim je treba odpustiti.  Zame so nekoč rekli, da ne opuščam kar tako, "a zanimivo odpušča le nekaterim."  In tako bo držalo, kar obenem drži, da mora tisti, ki mu odpustim imeti tudi drugačne kvalitete, da ga sploh nazaj sprejmem.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #70 on: February 03, 2007, 08:46:29 AM »
Dejansko ima Andres po svoje prav. Namreč za odpuščanje se mora krivec resno kesat, če ne je to samo podpiranje pokvarjenosti ljudi.
To kar pravi Selena, je pomiritev sam s seboj. To nebi smeli mešat z "odpuščanjem". Slabo izkušnjo sprejmemo in potegnemo nauk iz nje.

To niso tako preproste stvari. Vsak ve najbolje zase. Osebno, če mi kdo kaj žalega naredi, se ne obremenjujem dosti s tem. Oseba ima mene na vesti, ne pa jaz njo. 

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #71 on: February 03, 2007, 09:21:29 AM »
Hmmmmm ???

Nihče ne more drugemu nakaj narediti, kar tisti drugi sam ne dovoli in noče....Lahko samo vzbudi v njem neka čustva, s katerimi bi se dotični moral spoprijeti...Vsekakor pa tudi tisti, ki to povzroči rabi to izkušnjo, da se osvobodi določenih vzorcev....V tem primeru sta torej oba učitelja in oba učenca...Ni neke krivde, ki bi jo moral nekdo nosit...Je čisto lepo zaključen krog...ko eden odreagira kontra pričakovanjem drugega, se stvar zaključi...in krog je prekinjen...Lekcija za oba..In tako je večji del odpuščanja že narejen.. :)
Odpustiti= pustiti, da nekaj gre iz našega življenja.. ;)
« Last Edit: February 03, 2007, 09:36:16 AM by Nena »
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #72 on: February 03, 2007, 11:38:09 PM »

Ne vem kaj ti vidiš osvobajajočega pri odpuščanju.  Ne trdim, da to za precej primerov ne velja, vendar konkretno posiljena ženska kakor si v postu omenila, načeloma lahko odpusti, še vedno pa ne bo šla na hrbet, ker pač v njej je strah, da konkretni moški le ni posiljevalec.
Andres

Glej, najprej preberi svoja prva dva stavka, ki si malo nasprotujeta. Ne verjameš in hkrati verjameš. Ok. Jaz nisem zadeve posploševala, samo povedala sem, kako jaz čutim vse skupaj. Saj meni je vseeno, kako se drugi spopadajo s svojimi strahovi in težavami, vsak zase pa najbolje ve, kaj je bilo tisto, ki je pri njemu delovalo.
« Last Edit: February 03, 2007, 11:43:31 PM by Andres »

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #73 on: February 03, 2007, 11:50:34 PM »
Dejansko ima Andres po svoje prav. Namreč za odpuščanje se mora krivec resno kesat, če ne je to samo podpiranje pokvarjenosti ljudi.
To kar pravi Selena, je pomiritev sam s seboj. To nebi smeli mešat z "odpuščanjem". Slabo izkušnjo sprejmemo in potegnemo nauk iz nje.

To niso tako preproste stvari. Vsak ve najbolje zase. Osebno, če mi kdo kaj žalega naredi, se ne obremenjujem dosti s tem. Oseba ima mene na vesti, ne pa jaz njo. 

Po svoje ima vsak prav, a ne ;)? Kot smo že neštetokrat rekli, stvar pogleda.
Ne gre samo za pomiritev s samim seboj. Gre dejansko za to, da odpustiš.To ne pomeni, da pozabiš. To pomeni, da ne boli več in da živiš mirno naprej, ter da se ne sprašuješ več, zakaj.
In mrtvec se težko iskreno kesa ...in če je mrtev, mogoče že to pomeni, da je plačal svoj dolg. Zdaj je res vseeno, ali mu je bilo žal ali ne. Nikogar ne ogroža in prav je tako.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #74 on: February 03, 2007, 11:51:33 PM »
Sploh ni nič nasprotujoče, če gledaš globalno za vse. Ti kot praviš gledaš samo za sebe iz svojega kota.  In ker sem jaz napisal globalno pač ne morem trditi da popolnoma pri vsakem velja odpuščanje osvobajajoče.  Med nami so namreč tudi tisti, ki bi si pustili odpuščati celo življenje, ne da bi se ob tem karkoli naučili.

Tea mi je napisala pred časom, da se en planet dolgo drži na eni točki, da se le narod kaj iz tega nauči. V tem času tak planet množice tudi tepe.  Lahko vzameva da planetov sploh ni, torej množice nihče ne more tepsti, mnogi pa bi bili priravljan dugemu odpuščati, kar pomeni, da bi bilo povzročiteljem krivice vedno usreženo.  Ti bi potem živeli s potešenim egom saj vedno v življenju bi s svojo agresijo v kakršni koli obliki, zmagovali.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858