No pa sem končno spisal razlago branja Run, za katerega me je prosil laomin. Uporabil sem Runske karte in sicer sem postavil tri vprašanja, za vsako vprašanje pa sem potegnil tri Rune.
---
Kakšni so ti ljudje
Othala, Mannaz, Gebo
Kombinacijo vidim kot zelo dobro medsebojno sodelujočo: Othala kot Runa skupnosti, Mannaz kot Runa harmonije in Gebo kot Runa medsebojnih komunikacij. Rune skupaj kažejo v isto smer: skupinica ljudi oblikuje svoj krog znancev, ki jih druži skupen interes. Othala sicer kaže na skupnost, družino v duhovnem pomenu besede, kar lahko pomeni tudi, da gre za ozek, zaprt krog ljudi, če pričnejo izgubljati stik s pravo identiteto. Sicer pa skupinica kaže željo po medsebojnem sodelovanju, izmenjavi znanj, a tudi po tkanju medsebojnih vezi.
Kakšno je naše skupno ustvarjanje
Ehwaz, Elhaz, Naudhiz
Ehwaz je pogosto upodobljen kot dvojčka ali kot dva konja in simbolizira usklajenost, zaupanje, harmoničnost. Elhaz pa je zaščitna Runa, ki lahko predstavlja tudi opozorilo. Naudhiz si lahko predstavljamo kot nujo, potrebo, nekaj, kar moramo nujno narediti, a nimamo časa ali sredstev za to. Če povzamem vse Rune med seboj bi lahko rekel, da sicer skupina stremi za podobnimi cilji, a se zna razviti kakšno merjenje moči, pri katerem bodo člani medsebojno tekmovali za uveljavitev svojih mišljen. Če se bo članom uspelo dvigniti nad ta zemeljski nivo in širiti ter sprejemati znanje drug od drugega, bodo presegli to zapreko.
Teme našega sodelovanja
Tiwaz, Jera, Ingwaz
Tiwaz je Runa pravičnosti in samožrtvovanja. Bog Tyr je namreč za obstanek bogov Aesira žrtvoval svojo roko in Tiwaz opisuje njegovo dejanje. Jera predstavlja življenjski cikel, lahko tudi letni cikel, in pa dobro letino oziroma nagrado za uspešno opravljeno delo. Ingwaz simbolizira končanje zastavljenega dela. Sodelovanje je lahko plodno in pravično, a potrebna je premišljenost in potrpežljivost. Sajenje idej spomladi ne bo prineslo plodov maja, ampak šele v jeseni. Teme sodelovanje bodo povezane z Runami kot celoto in njihovo prenosljivostjo v življenje.
---
Sem pa malce z vaje kar se samih Run tiče, tako da sem se lahko kje zmotil pri interpretaciji. Če kdo drug vidi kakšno drugačno razlago, naj kar komentira!