Author Topic: porod  (Read 5228 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: porod
« Reply #15 on: February 11, 2014, 09:37:26 AM »
Če poči oz. se pretrga, se pretrga tam, kjer "narava dovoli".
Pri rezanju nima izbire.

Tudi brazgotina po prerezu ima drugačne (ne nujno boljše) značilnosti kot tista po pretrgu. Enegetski pretok (kolikor ga skozi brazgotino lahko je) naj bi bil drugačen.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #16 on: February 11, 2014, 10:15:10 AM »
Ne vem... Kolegici imata po počenem presredku še leta kasneje precej težav. Sama sem bila rezana, pa jih nimam. Sklepam samo na podlagi izkušenj. Svojih in meni poznanih  ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #17 on: February 11, 2014, 10:27:20 AM »
Sama sem bila oboje, enkrat pretrgana, enkrat prerezana-nobenih težav ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #18 on: February 11, 2014, 10:28:05 AM »
Ne vem... Kolegici imata po počenem presredku še leta kasneje precej težav. Sama sem bila rezana, pa jih nimam. Sklepam samo na podlagi izkušenj. Svojih in meni poznanih  ;)

Jaz k sreči tudi nimam težav (rezana, šivana). Na les trkam.
Sem pa slišala za primere, ko so imeli po rezanju svašta... neobčutljivosti spolovil. Slaba oživčenost, ker je bil živec pri rezanju poškodovan. Čisto mrtvilo.

Ne vem pa, ali se enako dogaja pri počenih oz. pretrganih presredkih.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: February 13, 2014, 04:32:40 PM »

Drugi porod - vladar kvadrat Pluton Uran - je bilo težko?
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #20 on: February 13, 2014, 06:59:40 PM »

Drugi porod - vladar kvadrat Pluton Uran - je bilo težko?
[/quote

Ne, drugi porod je bil tako zelo enostaven in brez bolecin, da bi sla tako lahko rodit 10x ;D rodila v 15-ih min, imela tako rekoc samo dva popadka in to je bilo to :) prvi porod sem pa skoraj umrla, ne da se to tako rece, ampak tako je res bilo. Druge nosecnosti me je bilo tako strah, uf, sem morala precej trenirati samo sebe, da sem ta strah predelala,  no in moja zlata hci je prisla ven na en dva tri-prav po kraljevsko levje :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: February 14, 2014, 07:08:02 AM »
Pomeni, je znamenje Dvojčkov in seveda Merkur bilo zelo aktivno.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #22 on: February 14, 2014, 08:39:40 AM »
Pomeni, je znamenje Dvojčkov in seveda Merkur bilo zelo aktivno.

Hm, 1. porod je 9. hiša in 2. porod je 11. hiša. Vladar 11. hiše je  :Lu:te, ki tvori res veliko aspektov in je tudi del joda (med  :U in  :NE), dela še opozicijo s  :Sa in pa lep aspekt trigon z  :Me:dv.
Ja, očitno je bila aktiven tale aspekt z  :Me  :dv, saj je bil porod res nenavadno lahek in hiter.
Ne vem pa zakaj je bil 1. porod tako zelo težek, saj je vladar 9. hiše  :Ve, ki je del stelija v  :rak in nima nekih težkih aspektov, ima sicer kvadrat s  :Sa, ampak že zelo širok in kvadrat z  :Lu tudi že zelo širok. Se pravi je tale moja  :Ve del T kvadrata, čeprav res s širokimi orbisi. No, to res ni najboljše.
Sem pa imela ob porodu natančen trigon T  :PL in N  :So, T pluton je bil točno na 12.25 stopinji škorpijona, N sonce pa imam na 12.25 raka...Mogoče je bilo to, da dejansko niso vedeli ali bom preživela ali ne. Pa sem!!! ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #23 on: February 14, 2014, 09:18:08 AM »
Tea, kako se šteje število porodov, če imaš spontani splav že zelo zgodaj-se to šteje kot porod ali v tem primeru šteješ samo nosečnost?
Kaj pa umetne perkinitve nosečnosti-se štejejo kot porod?

Hvala :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #24 on: February 14, 2014, 05:29:54 PM »
Sanjalka, je Tea že napisala, da se spontani splav šteje kot nosečnost že, se pravi bi morala, če si imela spotnani splav v prvo, šteti splav 8. hiša, potem nosečnost druga, ki si jo donosila, 10. hiša itd.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #25 on: February 14, 2014, 09:55:52 PM »
Moja oba poroda sta označena z  :U :op :Ma , mars je celo na algolu, pa sta bila oba poroda zelo hitra. Uma celo v 45 minutah od prvega popadka.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #26 on: February 17, 2014, 09:47:24 AM »
Sanjalka, je Tea že napisala, da se spontani splav šteje kot nosečnost že, se pravi bi morala, če si imela spotnani splav v prvo, šteti splav 8. hiša, potem nosečnost druga, ki si jo donosila, 10. hiša itd.
Ja, saj nosečnost že, samo za porod nisem bila prepričana, da se šteje tudi spontani splav, ki se zgodi že takoj po ugotovljeni nosečnosti...
ali pa umetni splav, ki je narejen že takoj po ugotovljeni nosečnosti.
Ne, sama v prvo nisem imela niti spontanega splava, niti umetnega..., tako da 1. porod je definitivno 9. hiša ;)
Kako je pa s spontanimi splavi, za katere ženska sploh ne ve? Prav tako potem ne more določiti nosečnosti...
Tukaj se mi zdi dejansko težko določiti kaj se šteje za porod in kaj ne...
Poznam namreč žensko (sosedo), ki ni vedela, da je noseča, pa jo je mož peljal na urgenco, ker je imela strašne bolečine v trebuhu, no in ženska je rodila... :o :o
Moja pokojna tašča npr. za mojega bivšega moža ni vedela, da ga nosi do 6. meseca nosečnosti, je imela še krvavitve, za katere je mislila, da so menstrualne :o
Tako predvidevam, da bi vmes lahko tudi splavila in potem v bistvu ni pravega podatka ali je nosečnost sploh bila ali ne oz. ali je porod bil ali ne?
Res, še sama ne morem verjeti, ampak dogaja se čuda :o

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #27 on: February 17, 2014, 08:58:12 PM »
Se dogajajo, moja kolegica ni vedla do 24 tedna da je noseča. Pol je šla pa k ginekologu, ker je imela mal čuden občutek v nožnici ( ves ta čas, vsak mesec krvavela) in ji je rekel, da je noseča  ;D Kap jo je.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #28 on: February 17, 2014, 11:48:10 PM »
Ok. Nekaj mi razložite kot laiku, ki o nosečnosti in porodu nima drugega pojma kot teoretično znanje.
Kako ne moreš vedet? Saj trebuh raste. Razen, če ima ženska že v osnovi 120 cm čez pas...  ???

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #29 on: February 18, 2014, 07:55:35 AM »
Ok. Nekaj mi razložite kot laiku, ki o nosečnosti in porodu nima drugega pojma kot teoretično znanje.
Kako ne moreš vedet? Saj trebuh raste. Razen, če ima ženska že v osnovi 120 cm čez pas...  ???

Ja, tale moja soseda je imela še več kot 120 cm čez pas in bila je že v letih, ko je ženska že v meni, se pravi v poznih štiridesetih.
Ženska tudi ni preveč "razgledana" ....
Si predstavljaš, da te mož pelje na urgenco, misleč, da imaš bolečine v trebuhu, ti pa rodiš otroka, ma to je res za v knjigo rekordov :o :o
Ja, ne vem, kaj naj rečem, tudi sama sem bila več kot šokirana, ko sem slišala za taekšne primere kot je moja pokojna tašča, da niso vedele,
da so noseče, meni se zdi to nemogoče, ampak očitno se dogaja...Ne vem ali ženske sploh ne poznajo svojega telesa, ne opazujejo sprememb, ki se jim dogajajo na telesu. Jaz bi rekla, da so popolnoma odtujene od svojega telesa, drugače si tega res ne znam razlagati, ampak živemu človeku se vse zgodi, ali kako že pravijo ;D