Namenjeno članom, torej vam in nam. > Anonimno v javnost
Olajšaj se malo. Peti del
sanjalka:
Žarek, želim ti vse dobro in upam, da to čimprej mine :-*
sanjalka:
--- Quote from: Žarek on July 09, 2014, 04:13:20 PM ---Hvala, sanjalka. Podpora mi res nekaj pomeni.
Odločil sem se, da tole citiram in pojasnim.
--- Quote from: sanjalka on July 09, 2014, 03:27:44 PM ---Drugemu daš zgolj toliko kot sam želiš in še to daš samo iz ljubezni, vse ostalo je kupovanje nečesa, mogoče notranje praznine oz. želje da bi nas nekdo imel rad, nas cenil, spoštoval...
Pomaganje nekomu, ki za to ni prosil oz. ni izrazil želje po tej pomoči ni pravilno, je zgolj hranjenje naših potreb po tem,da pomagamo...
--- End quote ---
Vedno se je šlo za pomoč pri fizičnih delih. Vedno je ON rekel za pomoč in ne jaz. Jaz bi rajši šel počet kaj iz svojih interesov kot pa njemu pomagat neko težko fizično delo. Vedno je bil samo on v koristi, jaz ali drugi nikoli.
Se pravi si delal nekaj preko sebe..nekaj kar si čutil, da ni prav, pa si vseeno šel to delat, nisi poslušal samega sebe...
Govorim iz lastnih izkušenj...
--- Quote from: sanjalka on July 09, 2014, 03:27:44 PM ---
Se pravi, prenehati s temi dejanji pomoči in ustrezno postaviti mejo, notranjo mejo, se pravi začutiti na notranji ravni sami v sebi, kje je tista meja do kam dovolimo, da drugi posegajo...
--- End quote ---
Že dve leti so ta dejanja prenehana, meje postavljene stotino krat. On posega kamor bo on hotel. To ni tako enostavno, kot misliš, da je. A ti misliš, da če te nekdo nadleguje, da mu samo rečeš, da naj te pusti pri miru in naj ne hodi nadlegovat? Žal to ni tako enostavno. Primer pa se še bolj zaplete, ker je sorodnik in si praktično vse dovoli. Vseeno je njemu za zakone. A ti misliš, da jaz želim, da on posega v moje življenje, da me posledično nadleguje? Ne, nikakor ne. Jaz sem že lep čas nazaj sam sebi rekel, da te osebe več ne želim več v svojem življenju, ker mi je z svojim nadlegovanjem storil veliko slabega.
Ja, to je super, da si postavil meje. Mi je res težko, da moraš to doživljati...
Očitno si ta oseba jemlje moč v svoje roke, na nek način verjetno čuti, da to lahko počne..., žal
--- Quote from: sanjalka on July 09, 2014, 03:27:44 PM --- Ko to osvojimo, nam takšni ljudje ne hodijo več blizu, dokler imamo to željo po tem, da smo priznani, da nas bodo drugi cenili, če bomo dobri in jim bomo pomagali, se nam bo obrnilo ravno v obratni smeri, saj delujemo izven zakonov narave...
--- End quote ---
Če kdo ve za takšen recept se priporočam. Želim, da mi ta oseba ne hodi blizu. Pravzaprav to želim že lep čas.
Jaz od te osebe nikoli nisem pričakoval nič. Nobenega priznanja, cenjenja ali karkoli drugega. Povezani smo samo zaradi sorodništva in čisto nič drugega. Če ne bi bilo sorodništva bi me nekaj hudo odbijalo vstran.
Tudi, če ste sorodniki, je prav, da te to odbija stran...Ne rabiš imeti slabe vesti oz. neke dolžnosti zgolj zato, ker ste sorodniki...Pomemben je odnos, in obojestransko spoštovanje in prav je, da si prekinil s takšnim odnosom
--- Quote from: sanjalka on July 09, 2014, 03:27:44 PM ---Pomagati pomeni nekoga nekaj naučiti, da bo zmogel sam..Če mu pomagamo tako,da mu odvzamemo lekcijo učenja, je on na neki notranji ravni jezen na nas, ker smo mu odvzelo to lekcijo in smo jo opravili namesto njega... Kot bi otroka stalno vozil na vozičku in mu ne bi dovolil,da shodi...Pustiti, da se ljudje naučijo lekcij, ki se jih morajo...Pomoč drugim ni vedno prava pomoč, velikokrat, če ne največkrat je to, da s tem pomagamo sami sebi, a se tega niti ne zavedamo...
--- End quote ---
To za ta primer žal sploh nima veze. Jaz sem mu določena dela pomagal, ker jih sam ni bil zmožen. Ne more recimo en človek ne vem kakšno kilažo vzdigovat... Se pravi, ta moj primer je drugačen.
Če te izkorišča naj si poišče pomoč drugje oz. je takšni osebi to dejanje pomoči potrebno zaračunati, da energije krožijo, drugače je to zlorabljanje tebe.
--- Quote from: sanjalka on July 09, 2014, 03:27:44 PM ---Potem pa smo posledično jezni, kot kako smo bili mi dobri, oni pa sedaj niso hvaležni...Mi žrtve, oni pa tisti ta "grdi"...
Mogoče bo kdo rekel, da sem ostro napisala, ampak takšno je moje spoznanje..., žal...
--- End quote ---
A veš, ko te nekdo nadleguje in ti preprosto ne da miru, to ni tako enostavno kot se sliši. Kdor česa podobnega ne da skozi ne more razumeti. To je zelo velika obremenitev. Če ga prijavim ne bom nič dosegel. Plačal kazni itak ne bo, potem obresti zrastejo, vsi vemo, kam to vodi.
Tole je en tak zoprn primer s katerim se sooočam, da še sam ne vem kaj naj.
Ja, se strinjam, da stvari, problemov, ki jih imamo v življenju, ni vedno enostavno rešiti in takrat je dobro, če lahko nekomu potožimo, se nekomu zaupamo, nekomu naslonimo glavo na ramo... Nisem želela s tem pisanjem ti to odvzeti, saj to pripada slehernemu bitju, zato smo ljudje...
Včasih se kakšne stvari res dolgo ne premaknejo in šele ko se premaknejo, vidimo lekcijo v njih...
Ti pošiljam objem in podporo, da se ta zate neprijetna situacija nekako reši čimprej :-* :-* :-*
--- End quote ---
Žarek:
Hvala, sanjalka! Cenim to. Objem tudi tebi.
vidka:
Uf žarek ko sem pa brala tole tvoje pisanje me je la prav stisnilo pri srcu. Z nnadlegovanjem res ni tako enostavno rokovati. Ker te ljudje nočejo slišati kar jim govoriš. Je kot ping ponk ob steno.
Želim da se ti uredi, bom mislila nate. Vse dobro in objem! :-*
Žarek:
Hvala tud tebi, vidka. Vse dobro ti želim.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version