Author Topic: Slovenska mama  (Read 6799 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Last Edit: June 14, 2018, 05:28:01 PM by Jane »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
Re: članek
« Reply #1 on: February 26, 2015, 04:10:52 PM »
meni je Mazzini itak vsec ;D
tole o mamah sem pa brala v letu, ko je napisal(mulc je bil star eno leto) in danes, ko ima skoraj pet let.
in danes mi je se bolj jasno, o cem pise 8)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #2 on: February 26, 2015, 07:04:21 PM »
Ja, clanek je sicer star, sem ga brala ze takrat, ampak velja ga veckrat prebrati....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: March 01, 2015, 06:32:45 AM »
Bi bilo bolje če bi bilo naslove teme Slovenska mati.  Članek je sicer zelo dober in to me včasih spominja na mojo mamo.  Kljub temu sem sam precej daleč moral poskrbeti sam zase. 25 srajc kot piše v članku ne likam, zato rajši puloverje nosim, likalnik pa ima tak bolj moški, tistega na paro, ki skoraj sam lika.   Malo je tudi pretiravanja v članku. Vsak, tudi sin slovenske matere se lahko sam poštima. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #4 on: March 17, 2015, 01:05:15 PM »
Ja, zelo dober članek, v njem je vliko resnice.
Se mi pa zdi, da ne gre samo za čas samostojne Slovenije. Slovenci smo pač hlapčevski narod. Nikoli se nismo postavili zase, vsi godrnjamo, po drugi strani pa nočemo povedati nič na glas, ker nočemo biti grdi, slabi, tečni, ipd. Vedno nas skrbi, kako bomo izpadli, kaj se spodobi in kaj ne. To me zelo spominja na očeta, ki je zelo dober človek, veren do amena in pravi mamin sin. Sicer z mamo ni bil veliko v stiku, je pa bilo prav samo tisto, kot je rekla njegova mama (babica). Če sta se z mojo mamo kaj dogovorila (na primer glede vrta) in je babica rekla drugače, je požrl besedo in naredil, kot je rekla babica... Po mojem ima preveč ravite občutke krivde, ki jih vceplja krščanstvo.
Kar se tiče pa mame, ki je peglala srajce - če bi ji dali ameriške otroke bi, kot predvideva avtor, verjetno šla kontrolirat druge, še prej pa bi po mojem probala s tehniko "koliko sem naredila zate v življenju, tega si pa res ne zaslužim. Zdaj me nočeš več poznati in nimaš časa zame..." Vsaj jaz imam takšne občutke. Ne pravim, da starši to delajo zavestno in iz hudobije, ampak vem, da so bili moji poskusi osamosvajanja težji, ker sem pogosto dobila povratno informacijo, da sem nehvaležen otrok...