Author Topic: Olajšaj se malo. Šesti del.  (Read 106048 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skorpijonka

• Mojster
Re: Olajšaj se malo. Šesti del.
« Reply #435 on: October 23, 2014, 02:30:58 PM »
Hvala, Sanjalka. Po ta grobem smo spucal. Itak nas čaka še oreng sanacija, ja ....
Stene že cvetijo od vlage, je blo en meter vode v hiši. 3/4 čevljev je uničenih, premočenih, napojenih z unim muljem, umazanijo....ni šans, da spucaš. Leseno pohištvo je uničeno. 3 zaliti avtomobili...se počas sušijo. Mal so še sklopke in bremze problem, pa tepihi in vse se bo še sušilo neki časa.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #436 on: October 23, 2014, 02:59:33 PM »
Hvala, Sanjalka. Po ta grobem smo spucal. Itak nas čaka še oreng sanacija, ja ....
Stene že cvetijo od vlage, je blo en meter vode v hiši. 3/4 čevljev je uničenih, premočenih, napojenih z unim muljem, umazanijo....ni šans, da spucaš. Leseno pohištvo je uničeno. 3 zaliti avtomobili...se počas sušijo. Mal so še sklopke in bremze problem, pa tepihi in vse se bo še sušilo neki časa.

Ojoj, to pa je velika škoda :o Ste imeli vsaj zavarovano?
Tale neptun v ribah nas bo očitno poplavljal še kar nekaj let, dokler se ne premakne v ovna...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #437 on: October 23, 2014, 03:00:39 PM »
Ah kje...proti poplavam pa res ne. Tle še NIKOL ni poplavljal.

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #438 on: October 23, 2014, 03:05:33 PM »
moj dragi prisel ven z idejo,da bi sel v tujino delat. se mi je kr snelo....  :laugh: ni pogojev. ne pustim. ne dam. ne dovolim.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #439 on: October 23, 2014, 03:06:56 PM »
Mislim, da je oseba zelo nesamozavestna in ljubosumna. Hkrati hlepi po pozornosti in jo hoče izsilit, četudi negativno.

Ves čas ima nekaj okrog koga ...
Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Maja ima pa rit kot J.Lo.
Zakaj ješ zelenjavo (ker pojem pri malici vso, ker jo imam rada in da je ne mečemo v smeti)?
A zdaj boš pa še rogljiček pojedla?
Zakaj si poročena - noben več se ne ženi.
Sodelavcu: Zakaj si ne najdeš ženske?
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Neodvisno od mene, ves čas išče napake pri vseh in hoče špecat.
Zbija moralo. Hujska proti vodstvu in vsakega proti vsakemu.
Izmišljuje si dokaj hude neresnice o šefici in ostalih, ki takrat niso navzoči ...

Če uporabim biokibernetično terminologijo, skoraj gotovo gre za Beto. Razdiralno in destruktivno deluje.

Hm, pisala si samo o njej in nič o sebi ::)

Jaz jo jemljem tako, kot je. Ostajam ravnodušna in hladna kot Jane Ahonnen na zaletišču skakalnice.  :laugh: Niti se ne bom več poglabljala v to, kar je bilo. S svojega vidika sem dogodek razmislila, prebavila in premeditirala, se vprašala, kar je bilo potrebno ... Moja kvaliteta je, da se zelo dobro poznam in me ne vodijo podzavestni vzgibi. Priznam si, če si imam kaj za priznat, zamislim se v vsaki situaciji, kaj je smoter, zakaj sem se znašla tam, kaj se imam za naučit, kaj je bilo na preizkušnji ... Prav tako zelo dobro vidim, kaj se dogaja v drugih ljudeh ... In grem naprej.

Mogoče samo v razmislek:
Ravno včeraj obdelovali temo kako imeti rad nekoga, ki te napada, ki vidi v tebi slabe lastnosti, ki te na nek način provocira.
Sama sem večinoma vedno odreagirala tako, da sem takega človeka odrezala, ne fizično, ampak v srcu, pač sem odrezala ljubezen do njega. Lahko sem šla z njim na kavo, lahko sem se z njim pogovarjala, ampak čutila do te osebe nisem ljubezni, bila sem do takšnih oseb brez občutkov. In tako je najlažje preživeti, tako sem morala delovati, da sem lahko preživela, to je bil moj obrambni sistem. Stopnja naprej v razvoju je, da se učim imeti rada, ohraniti ljubezen do človeka, tudi do takega, ki me napada, ki vidi v meni nekaj slabega... Pred kratkim  sem bila tik pred tem, da bi spet padla v stari vzorec reagiranja, to je,da bi osebo odrezala in bila s tem na nek način prikrajšana za razvoj odnosa s to osebo...
Bomo videli kako mi bo šlo :) Čutim pa v sebi veliko olajšanje, ko zmorem ohraniti ljubezen tudi do takšne osebe, da jo začutim v tej njeni šibkosti, da začutim njeno ranjenost iz katere izvira tak način vedenja, skratka "lakše se diše", ko zmorem ohraniti to ljubeče stanje do te osebe in s tem dam ljubezen tudi nekemu delu sebe, tistemu nepopolnemu, ki je v vsakem izmed nas... :)

Ma, jaz imam vse ljudi rada. Sovražit in zamerit bi rekla, da sploh nisem sposobna.
Ja, se strinjam, ohraniti ljubezen - sicer se v tebi kopičijo občutki (užaljenost, sovraštvo, odpor, zamera itd.), ki zastrupljajo tebe samega. Zakaj bi si počeli to ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #440 on: October 23, 2014, 03:07:50 PM »
moj dragi prisel ven z idejo,da bi sel v tujino delat. se mi je kr snelo....  :laugh: ni pogojev. ne pustim. ne dam. ne dovolim.

Kaj pa, če bi si tega res želel in bi ga osrečilo? In bi res dobil delovno mesto v tujini, ki bi bilo idealno zanj? Bi mu preprečila?
9ZK 656

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #441 on: October 23, 2014, 03:18:07 PM »
Lahko, ce greva v tujino oba.
Ce gre v tujino samo eden od naju, tega se pa ne grem. (sem to ze dozivela v preteklosti in ne hvala)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #442 on: October 23, 2014, 03:19:54 PM »
Mislim, da je oseba zelo nesamozavestna in ljubosumna. Hkrati hlepi po pozornosti in jo hoče izsilit, četudi negativno.

Ves čas ima nekaj okrog koga ...
Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Maja ima pa rit kot J.Lo.
Zakaj ješ zelenjavo (ker pojem pri malici vso, ker jo imam rada in da je ne mečemo v smeti)?
A zdaj boš pa še rogljiček pojedla?
Zakaj si poročena - noben več se ne ženi.
Sodelavcu: Zakaj si ne najdeš ženske?
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Neodvisno od mene, ves čas išče napake pri vseh in hoče špecat.
Zbija moralo. Hujska proti vodstvu in vsakega proti vsakemu.
Izmišljuje si dokaj hude neresnice o šefici in ostalih, ki takrat niso navzoči ...

Če uporabim biokibernetično terminologijo, skoraj gotovo gre za Beto. Razdiralno in destruktivno deluje.

Hm, pisala si samo o njej in nič o sebi ::)

Jaz jo jemljem tako, kot je. Ostajam ravnodušna in hladna kot Jane Ahonnen na zaletišču skakalnice.  :laugh: Niti se ne bom več poglabljala v to, kar je bilo. S svojega vidika sem dogodek razmislila, prebavila in premeditirala, se vprašala, kar je bilo potrebno ... Moja kvaliteta je, da se zelo dobro poznam in me ne vodijo podzavestni vzgibi. Priznam si, če si imam kaj za priznat, zamislim se v vsaki situaciji, kaj je smoter, zakaj sem se znašla tam, kaj se imam za naučit, kaj je bilo na preizkušnji ... Prav tako zelo dobro vidim, kaj se dogaja v drugih ljudeh ... In grem naprej.

Mogoče samo v razmislek:
Ravno včeraj obdelovali temo kako imeti rad nekoga, ki te napada, ki vidi v tebi slabe lastnosti, ki te na nek način provocira.
Sama sem večinoma vedno odreagirala tako, da sem takega človeka odrezala, ne fizično, ampak v srcu, pač sem odrezala ljubezen do njega. Lahko sem šla z njim na kavo, lahko sem se z njim pogovarjala, ampak čutila do te osebe nisem ljubezni, bila sem do takšnih oseb brez občutkov. In tako je najlažje preživeti, tako sem morala delovati, da sem lahko preživela, to je bil moj obrambni sistem. Stopnja naprej v razvoju je, da se učim imeti rada, ohraniti ljubezen do človeka, tudi do takega, ki me napada, ki vidi v meni nekaj slabega... Pred kratkim  sem bila tik pred tem, da bi spet padla v stari vzorec reagiranja, to je,da bi osebo odrezala in bila s tem na nek način prikrajšana za razvoj odnosa s to osebo...
Bomo videli kako mi bo šlo :) Čutim pa v sebi veliko olajšanje, ko zmorem ohraniti ljubezen tudi do takšne osebe, da jo začutim v tej njeni šibkosti, da začutim njeno ranjenost iz katere izvira tak način vedenja, skratka "lakše se diše", ko zmorem ohraniti to ljubeče stanje do te osebe in s tem dam ljubezen tudi nekemu delu sebe, tistemu nepopolnemu, ki je v vsakem izmed nas... :)

Ma, jaz imam vse ljudi rada. Sovražit in zamerit bi rekla, da sploh nisem sposobna.
Ja, se strinjam, ohraniti ljubezen - sicer se v tebi kopičijo občutki (užaljenost, sovraštvo, odpor, zamera itd.), ki zastrupljajo tebe samega. Zakaj bi si počeli to ...

Ne,ne, jaz nisem imela problemov z užaljenostjo, zamero, sovraštvom, jaz sem enostavno v sebi tako osebo odrezala na čustvenem nivoju, na nivoju ljubezni, nisem do nje gojila zamere, sovraštva ali karkoli negativnega, ampak nič, bila sem do te osebe pač brez občutkov, ali je bila ali ni bila, mi je bilo pač vseeno, v takih primerih sem odrezala ljubezen v sebi do te osebe...To je nekaj drugega kot gojiti sovraštvo, maščevanje, jezo...odrezati občutke ljubezni mi je bilo lažje, še vedno sem ohranila nek nivo odnosa, obnašanja, v meni je bila še vedno pozitivna energija, ni bilo packarije ali negativnosti ampak v stiku s to osebo pač ni bilo občutkov sploh, kot bi srečala naključnega človeka na cesti, pa še do njega se mi sprožijo neki občutki, tudi do klošarja...in to sedaj ozaveščam, da ohranim čustva, občutke, ljubezen tudi do takšne osebe...seveda pa je potrebno zadeve skomunicirati, drugače je to težje...treba je najti primeren način kako povedati človeku, da ga razumeš, da ti je hudo za njegovo stisko, za njegovo odzivanje, da pač začutiš tisto njegovo rano, ki jo nosi...
Ja, tranzitni kiron se mi sprehaja po 7. hiši in že v natalu ga imam tam :)
Ah, včasih se toliko razpišem, upam, da je komu razumljivo ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #443 on: October 23, 2014, 03:20:54 PM »
Ce gre v tujino samo eden od naju, tega se pa ne grem. (sem to ze dozivela v preteklosti in ne hvala)

je rekla luna v ovnu ;D

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #444 on: October 23, 2014, 03:21:45 PM »

je rekla luna v ovnu ;D

kaj naj bi to pomenilo sanjalka?  :) (podnapise prosim)  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #445 on: October 23, 2014, 03:23:07 PM »

je rekla luna v ovnu ;D

kaj naj bi to pomenilo sanjalka?  :) (podnapise prosim)  :-*

tako bo kot bom jaz rekla, drugače se tega ne grem ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #446 on: October 23, 2014, 03:24:14 PM »
Ah kje...proti poplavam pa res ne. Tle še NIKOL ni poplavljal.

joj, joj, to pa je potem res še večja škoda  :o
mi je žal in pošiljam podporo, da rešite tole kar se dobro da :-*

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #447 on: October 23, 2014, 03:27:15 PM »
Hvala!
 :-*

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #448 on: October 23, 2014, 03:27:25 PM »
AAaaaa... ja ja v tem primeru to res drzi.  ::)

« Last Edit: October 23, 2014, 04:19:31 PM by vidka »

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #449 on: October 23, 2014, 04:29:07 PM »
Kakorkoli obracam, nimam dobrega obcutka za tole firmo in zaposlitev. Zdaj ko sem doma in v miru razmisljam o razgovoru / pogovoru,mi prihajajo v misli izjave ki so bile izrecene.

Imas na koncu obcutekali da te hocejo prelisiciti,ali pa da se sami ne vejo kaj bi radi.

Eden govori da pogodba traja do konca marca, drugi da do konca junija
Eden govori da je potovanj ogromno drugi da se potuje samo sem in tja
Eden govori da bo fokus na prodaji, drugi da bo moje delo fokus na nabavi
itd....

In potem sem vsa zmedena.

Govorili smo da lahko izberem sama, katero pogobo bom imela: individualno ali kolektivno. Tam sem na hitro rekla individualno. Ma zdaj doma sem studirala in bi raje kolektivno pogodbo. Ko sem jim to javila pravijo da so bili kr nezadovoljni. (verjamem)

Hm... Saj ne recem, sem verjetno tudi sama tko zmedena, da ne vem vec ne kaj ne kako pri tej sluzbi. Predvsem ker se vse odvija tako hitro, tako na brzino, vse delajo pod pritiskom, dajmo ze, zakaj se ni, ni niti nobenega casa da bi se v miru pogovorili (tudi danes je pogovor trajal samo 10 minut).

Nimam dobrega filinga.  :-\ :-X

Ce mi poci film do ponedeljka, ko bi morala zacet prvi dan, se lahko se zgodi, da jih vse posljem nekam...  :-\