Zadnje čase sem se ukvarjal z nekoliko drugačnim razmišljanjem. Hotel sem odpreti v za to novo temo, vendar sem si v zadnjem trenutku premislil, kar je mogoče celo slabo.
Preprosto na zemlji živimo neka življenja v ciklih, vsak cikel pa je na posameznih segmentih več ali manj vreden. Tako smo bili v neki industrijski revoluciji in kdor si je nagrabil zemljo je kasneje upravljal s prednostjo. Prišli so tudi vrednosni kamni vse od diamantov pa na dol. Nato je prišel na vrsto cikel energetike. Ta je v teku in ni skrivnost, da si mnoge države delajo proračun ravno na podlagi različnih virov električne energije. Nemci, kot sem bral, imajo velik presežek, torej bi lahko elektriko že delili.
Naslednji cikel bo voda kot dobrina. Ta bo zlato, zato je Slovenija in tudi Hrvaška hudo zanimiva za obiranje. Kaj sledi za tem, ko se bo voda regulira na nek nivo kot mora biti?
Takrat bo prišel na vrsto čas. Kdor ga bo znal regulirati oziroma ga izkoristiti bo imel prednost. In mi tule, četudi nas je samo nekaj, smo korak pred svetom. V to sem prepričan.
Andres