Author Topic: Olajšaj se malo. Deveti del.  (Read 95648 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jernej

• Mojster
Re: Olajšaj se malo. Deveti del.
« Reply #210 on: January 17, 2015, 12:34:00 PM »
S šefico sem se pogovorila o tematiki, v kateri z mami ne moreva prit skupaj.
Mami ne razume, da sva različni, da imava različne prioritete, različne želje, različne predstave ...
Določenega mojega dela ne sprejema. Jaz gledam na to kot razlike, ona kot na "čudnost".

Šefica me razume in ve, kako je in bila je v isti situaciji. Ista trenja med njo in njeno materjo.
Sem vedela, da se bom nekega dne z njo pogovorila o tem.

Ne dvomim o svojem "prav". Ker vem, da je to moj pravi "prav", ki gre skupaj z mano. Oblikuje Mene. Drugačna ne bi bila Jaz.
Mi je pa težko, da je nekdo zaradi tega žalosten, razočaran ... Saj ni zaradi mene, zaradi sebe je, ker ne sprejema, ampak vseeno me bremeni.

Generacija naših mater je navajena na sistem konformizma.  In jim je čudno, da nekaj ne velja več. In še bolj čudno, da nekdo noče delat tako kot vsi ostali. Zdaj so oni na vrsti, da se jim servira fraza : "Stara, cajt te je pofural."  8)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #211 on: January 17, 2015, 01:07:08 PM »
Opažam ja, da se staram  :P
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #212 on: January 17, 2015, 01:37:26 PM »
Pismo preveč izbire pa tud ni fajn... Jao odločitve, odločitve  :D A mam lah kar vse  :D ;D :laugh: :laugh: :laugh:

Zakaj pa ne?  8)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #213 on: January 18, 2015, 08:09:10 AM »
Pismo preveč izbire pa tud ni fajn... Jao odločitve, odločitve  :D A mam lah kar vse  :D ;D :laugh: :laugh: :laugh:

Lahko. Samo dobro jih organiziraj.  ;D
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #214 on: January 18, 2015, 09:49:23 AM »
S šefico sem se pogovorila o tematiki, v kateri z mami ne moreva prit skupaj.
Mami ne razume, da sva različni, da imava različne prioritete, različne želje, različne predstave ...
Določenega mojega dela ne sprejema. Jaz gledam na to kot razlike, ona kot na "čudnost".

Šefica me razume in ve, kako je in bila je v isti situaciji. Ista trenja med njo in njeno materjo.
Sem vedela, da se bom nekega dne z njo pogovorila o tem.

Ne dvomim o svojem "prav". Ker vem, da je to moj pravi "prav", ki gre skupaj z mano. Oblikuje Mene. Drugačna ne bi bila Jaz.
Mi je pa težko, da je nekdo zaradi tega žalosten, razočaran ... Saj ni zaradi mene, zaradi sebe je, ker ne sprejema, ampak vseeno me bremeni.

Te razumem Maja in podpiram. Verjamem, da ti je tezko, ker si zelo srcna. Upam, da bo mami kmalu spustila ta pricakovanja in ti bo lazje. Drugace pa si mocna punca in skorpijonska tema so tudi transformacije, tako nas samih in posledicno potem tudi nasih bliznjih. Tukaj ima mami verjetno bolecino zaradi dogodka iz davne preteklosti, ki jo je pretresel in sedaj tezko razume, da ti zelis po drugi poti. Vse dobro vama zelim :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #215 on: January 18, 2015, 02:41:06 PM »
Hvala, sanjalka.
Saj napetost po navadi že naslednji dan popusti. Itak ne moreva živet, če je karkoli med nama.
V prihodnje se bom poskušala vzdržat kakšnih diskusij oz. se jim izognit takoj, ko bi se morda lahko začele.  :blank:

Različni sva si.
Vse skupaj je zadnjič zraslo iz tega, ker sem izrazila neodobravanje, da je eni svoji kolegici povedala, da iščeva hišo (ker od te osebe gre pa potem res do negativcev + vem, da je povedala zato, da se ne bodo spraševali, kaj je narobe z mano, ker živim, kot pač živim). Dokler je to še vse tako v zraku, kot je, bi želela, da ostane v najožjem krogu. Zame so take stvari intimne in tega ni razumela na pravi način. Češ, da se ne morem izolirat in upat, da ne bo nihče govoril o meni ... To vem, da bo, ampak zaupne informacije direkt iz domačega gnezda naj pa ostanejo doma.
Potem se je razvilo do konca ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #216 on: January 19, 2015, 12:39:30 PM »
Joj, Maja, men gre tudi na živce, ko se kaj takega razve, kar bi moralo ostat znotraj družine. Čisto pravilno si reagirala, ker bi jaz tudi. In to, da ti reče, da se boš izolirala.. Ne vem no, vsak rabi svoj mir, ne more kar takole rečt tega, vsaj po mojem mnenju ne. Če so včasih tako živeli, prav, ampak ti časi so mimo.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #217 on: January 19, 2015, 01:02:44 PM »
Hvala, sanjalka.
Saj napetost po navadi že naslednji dan popusti. Itak ne moreva živet, če je karkoli med nama.
V prihodnje se bom poskušala vzdržat kakšnih diskusij oz. se jim izognit takoj, ko bi se morda lahko začele.  :blank:

Različni sva si.
Vse skupaj je zadnjič zraslo iz tega, ker sem izrazila neodobravanje, da je eni svoji kolegici povedala, da iščeva hišo (ker od te osebe gre pa potem res do negativcev + vem, da je povedala zato, da se ne bodo spraševali, kaj je narobe z mano, ker živim, kot pač živim). Dokler je to še vse tako v zraku, kot je, bi želela, da ostane v najožjem krogu. Zame so take stvari intimne in tega ni razumela na pravi način. Češ, da se ne morem izolirat in upat, da ne bo nihče govoril o meni ... To vem, da bo, ampak zaupne informacije direkt iz domačega gnezda naj pa ostanejo doma.
Potem se je razvilo do konca ...

Oja poznano. Moji mami jih je napel enkrat župnik. Ji je kar v glavo povedal, ko je prišel na družinsko kosilo, da nima kaj od svoje hčerke okol govort. S taščo sem se pa jaz osebno sama zmenila. Pa je mir.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #218 on: January 19, 2015, 01:21:42 PM »
Župnik rekel tvoji mami??  :o :o

Pa kam je šel ta svet?
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #219 on: January 19, 2015, 01:33:35 PM »
Prav je imel!
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #220 on: January 19, 2015, 01:44:08 PM »
Saj vem, da je imel prav, ampak a veš, žalostno je, da mora župnik opozarjat mati na to, da ni to samoumevno.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #221 on: January 19, 2015, 04:08:52 PM »
Pri nas je zupnik rekel mojemu ocetu, da ni prav, da me sedaj, ko sem se locila, zavraca. Da sem ja njegova hci in da sedaj najbolj rabim njegovo oporo. No in to je mojega oceta premaknilo, da je spet vzpostavil stik z mano :) Stara takrat sem bila ze 40 let ???
Vesela in hvalezna zupniku za te besede, tudi zupniki niso kar tako ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #222 on: January 19, 2015, 04:19:55 PM »
Saj vem, da je imel prav, ampak a veš, žalostno je, da mora župnik opozarjat mati na to, da ni to samoumevno.

Žalostno, ampak dobro da imamo včasi tudi župnike ki znajo s svojo glavo mislit. Ta zdajšnji ki je ni glih tak. Je bolj une sorte, k se vsako nedeljo navabi na zastonj kosilo :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #223 on: January 19, 2015, 04:44:44 PM »

Žalostno, ampak dobro da imamo včasi tudi župnike ki znajo s svojo glavo mislit. Ta zdajšnji ki je ni glih tak. Je bolj une sorte, k se vsako nedeljo navabi na zastonj kosilo :D

No, tukaj, kjer sem sedaj, je župnik tak, da manj kot ga tašča vidi, bolje je.  :laugh:
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #224 on: January 19, 2015, 04:48:40 PM »
Jaz ne bom nikoli pozabila, čist VSAKIČ ko sva midva prišla k našim na kosilo, kakšno praznovanje je bil on tam. to se je kar pripeljal, brez da bi vprašal in samo rekel o kaj pa danes jemo  :-\
Potem smo pa enkrat imeli spet neko praznovanje, je bil piknik in smo pekli na žaru. Mami je pozabila kupit ajvar in ga je blo res samo še za žlico. Moj pa obožuje ajvar. In ga da mami na mizo rekoč, evo Zoran tole je pa zate, upam da boš imel dosti, ker je samo to. In ga župnik takoj pograbi in prav postrga celo žlico iz kozarca ven. Je moj čist znoru, ga je vprašal če slučajno ni slišal, da je samo to in če naj on zdej kozarec je :D

Moja astro karta