Jaz sem dve leti nazaj za 8 let starega Getza plačala 600 eur.
A so me, a ne? Packi.

No prodala sem ga pa za 200. 
A so me spet, a ne? Pujsi.
V bistvu te niso čisto nič. 
Zavarovalnica mora ob kritju škode plačat popravilo po aktualnih cenah novih artiklov, neglede na starost avtomobila. Imaš pa popust v obliki bonitete, ki se s trajanjem zavarovanja povečuje. Skupaj s starostjo vozniškega dovoljenja, lahko prideš na 60% ali več popusta. Torej - precej pošteno in ugodno.
Cestni sklad, kjer naj bi se zbirala sredstva za obnovo cest (pa ga porabijo za vse ostalo prej), se plača po prostornini motorja. To si dala verjetno najmanjši možni znesek. :-) Spet ugodno.
Podaljšanje registracije je bagatela. Tehnični pregled ustreznosti vozila prav tako. V trgovini človek zapravi več za ribje konzerve in zmrznjene pizze. 
Mimogrede: Kako zdelan pa je dotični Getz, da je samo 200€ vreden? Ker najcenejši na avto.net-u je za jurja.

Saj pravim, da so me.
Ja Getza si najprej na kilometre daleč zaslišal, preden si ga videl. Vozil je z močjo volje, prdel in sopihal, ribal in cvilil.
Zelo je bil bogi, ampak imel je pa vinjeto.
Mehankar je rekel, da je čisto fuč, kaput in hin in da se je absolutno pripeljal do njega z zadnjo sapo in niti vžgal ni in ne bo nikoli več v zgodovini pičipokijev.
Pa se je ponudil, da ga odkupi, češ, da ga pa res se ne splača imet in ga bo rajši on po delih prodal.
Pa smo rekli: "Prav".
No, v popravljenem Getzu v enem kosu me je prišel potem možakar iskat, da greva podpisat prepis. Pripeljal se je tako potiho, da sem ga opazila šele, ko se mi je skozi okno zadrl.
Getz je šel kot sneta skira, svetil se je kot papeževa jajca, glas je imel zvonek in čist kot gorenjski slavček. Naenkrat ni bil več ne kaput ne hin ne fuč.
Ko smo podpisali prodajo, ga je možakar v enem kosu prodal za cca 1300 eur. Ja ja, sej ga je zrihtal in vložil vanj. Jamral pa tudi tako, da se ga je po mojem Getz kar sam usmilil in zbral skupaj vse konjske moči.
A da me niso, a?