Author Topic: Naša usoda v letu 2016  (Read 19011 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Naša usoda v letu 2016
« Reply #60 on: November 11, 2015, 03:54:07 AM »
NENSI

XII. OBEŠANEC /število 12 in hebrejska črka »lamed«/

Psihološki vidik Obešanca najdemo lahko v mitu o Prometeju. Zevs ga je kaznoval s trpljenjem na Kavkazu, ker je ukradel bogovom ogenj in ga dal ljudem, da so lahko napredovali.
Ne samo v grški mitologiji. Lik boga, polboga najdemo tudi v drugih religijah, kjer so morali prenašati žrtve, da bi lahko dosegli božansko modrost. V norveškem mitu govorimo o Odinu, vladarju bogov, ki je visel iz drevesa Yggdrasila, da bi dosegel modrost run.
Karta Obešanca nam govori, da ni bil žrtvovan, pač pa da je žrtev njegova izbira. V večini tarot kart bomo videli, da je slika obešenega človeka in njegov izraz spokojen, miren. Zato nam govori, da je treba ohraniti zaupanje, kajti čakanje in žrtev se bo spremenilo v dobro, v znanje, modrost.

Pomen karte:
Vsakič, ko si postavimo cilj, moramo biti pripravljeni nekaj za to žrtvovati. Da bi se otresli sebičnih vzorcev moramo sanjati sanje odraslega. Stvari moramo videti na drug način iz druge perspektive. Stanje zavesti nas uči tudi premagovati svoj ego in sprejemati odločitve. Zapustiti moramo stare vzorce obnašanja, vsa škodljiva razmerja, odnose, vendar je pri tem zelo važno. Edino kar se lahko »žrtvuje« je le vsak sam.
V takih stanjih se počutimo blokirane in omejene, ujete, celo potlačene. Smo v slepi ulici, vendar pa uvid pride kasneje. Počasi se je treba prebuditi, in spoznati omejujoče vzorce, kajti okove smo si nadeli sami. Nerešene stvari »ki visijo v zraku« bodo rešene, če se bomo odmaknili od sebičnih potreb, škodljivih razmerij in odnosov.

Vprašanje:
Na katerih področjih življenja se oklepam izgubljene preteklosti in trmasto vztrajam pri neplodnih projektih?

Napotek:
Čeprav se zdi ta trenutek žrtev, je v naslednjem najboljše kar se nam je zgodilo.
Življenje nam je dalo le priložnost, da vidimo stvari iz druge dimenzije.

Izreki za potrditev /OSHO/
Zapuščam neuporabne vedenjske vzorce
Zaupam in verujem v svoje bistvo
Situacije opazujem iz več zornih kotov
Zavedam se, da je življenje težavno ravno toliko, kot to potrebujem, da se zavem
Predajam se višjemu načrtu in božji volji

in po tvojem RD v septembru 2016

XIII. SMRT – PONOVNO ROJSTVO /število 13 in hebrejska črka »mem«/

Psihološko osnovo karte lahko iščemo v grški mitologiji. Karta predstavlja Hada, ki je bil bog podzemlja, vladal je dušam in bil imenovan tudi nevidni.
Zato na notranji ravni karta Smrt predstavlja nepreklicen konec nekega življenjskega cikla, preden pa se to zgodi, gremo skozi fazo poslavljanja.
Včasih občutimo prevaranost, nemoč, bes, neznano, obžalovanje, zapuščenost, obup in traja kar nekaj časa, da sprejmemo izgube v življenju. Nekaj umira, vendar pa se na drugi strani že rojeva nekaj novega. Temu se je treba prepustiti.

Pomen karte:
Karta Smrt predstavlja načelo opuščanja starega, da lahko napravimo prostor za novo. Še najmanj bi predstavljala fizično smrt, vsekakor pa gre za smrt identitete, kajti pomeni konec osebe, kakršna je bila. Povezana je z začetkom novega življenja, novega rojstva. Lahko govorimo o preoblikovanju odnosov z ljudmi, opuščanje starih razmerij, ločitev, upokojitev, končevanje neke družinske situacije, prijateljstva, sprememba pridobivanja denarja, varnosti itd.
Karta nam govori, da moramo čimprej opustiti stare vzorce, da bi lahko osebnostno in poslovno napredovali.

Vprašanje:
Katere preživele odnose še gojiš?

Napotek:
Zdaj je čas za spremembe, tudi če je na trenutke boleče trganje od starega, je to v korist novega ali novih odnosov.

Sproščen sem
Pripravljen sem na notranjo transformacijo
Z lahkoto in dostojanstveno opuščam ljudi in situacije
Vsak konec je priložnost za nastanek nečesa novega
Preobrazba pride, ko sem pripravljen nanjo
Nisem navezan na vzorce in navade
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #61 on: November 11, 2015, 03:57:24 AM »
Mislim, da sem vsem odgovorila, kjer sem imela podatke
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #62 on: November 11, 2015, 03:59:31 AM »
Zame pa - kako prikladno  8)

V. SVEČENIK /število 5 in hebrejska črka »he«/

Mitološki pomen svečenika najdemo v Kironu, zdravitelju in modremu učitelju. Bil je sin Kronosa in nimfe Filire. Njegova podoba je bila pol konj pol človek, zato sta se ga odrekla tako mati kot oče. V varstvo ga je sprejel Apolon in artemida, ki sta postala krušna starša. Psihološko gledano ta mit lahko primerjamo z tem, da ima vsak človek lahko tudi krušne starše ali nek duhovni nadomestek prvotnih staršev. Poleg tega nam mit o Kentavru Kironu govori o tistem v človeku kar je božjega in tistem, kar je prvinskega, živalskega, nagonskega.

Pomen karte:
Karta Svečenika predstavlja splošno načelo poučevanja in učenja. Lahko ga doživljamo v okviru naše lastne prvinske družine, potem pa tudi z ustvarjanjem širše družine. Svečenik bo v nas aktiviral potrebo po širjenju obzorij, po globjem razumevanju življenja in iskanju njegovega smisla. Veliko bi v takem položaju pomenila tudi vera, sploh če gre za življenjske izzive, ki jih človek srečuje. Vsekakor pa simbolizira Svečenik tudi izobraževalno, versko ali svetovljansko inštitucijo in široko filozofijo. Velika arkana V. nam daje izziv v odločitvi, da odkrijete božjo voljo, vaš lastni duhovni razvoj. Prišel je čas, ki je ugoden za urejanje družinskih razmerij, pa tudi odnosov s sorodniki. Soočiti se bo treba z karmo, kompleksi, materialnim življenjem in to povezati z duhovnim.

Vprašanje, ki se nam poraja:
Ko je učenec zrel, se pojavi učitelj. Ali občutiš, da je nekje duhovni mojster, duhovni vodja, ki te čaka?

Napotek:
Prilagoditi se je treba novim pogojem, spremenjenim situacijam in se podati na pot iskanja samega sebe. Bodi odprt za srečanja. Zgodovina je pomembna, vendar pa ujetost v lastne ideje ni dobra. Preživeti principi in ideje morajo narediti prostor novi filozofiji.

Spoštujem tradicijo in cenim svojo globoko vero
Navdihujejo me položaji, kjer se lahko učim in učim druge
V svojem življenju sem ustvarjalen
Opuščam strah in odvisnost
Sproščam se in padam v tišino novega rojevanja
Opazujem svoje vdihe in izdihe in cenim vsak trenutek tega doživetja

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #63 on: November 11, 2015, 04:01:06 AM »
ANDRES

Ti si do avgusta v 6 Ljubimca in potem naprej v 7 Kočija
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #64 on: November 11, 2015, 06:30:39 AM »
JANE

Do rojstnega dneva si v 6 Ljubimca, po rojstnem dnevu pa v 7 Kočija

VI. LJUBIMCA /število 6 in hebrejska črka »vau«/

Psihološki pomen karte si lahko predstavljamo skozi mitološki lik Parisa, ki je moral po Zevsovem nalogu razsoditi med Hero, Afrodito in Ateno. Hotel se je nalogi izogniti tako, da bi jabolko razdelil na tri enake dele. Vendar njegov predlog ni bi sprejet in moral se je soočiti s posledico svoje odločitve. Kajti za nagrado je dobil Heleno in tako povzročil Špartansko vojno.
Notranji pomen karte Ljubimca je vsekakor v nujnosti in neizbežnosti izbire in odločitve v življenju. Ne gre samo za ljubezen, se pa največkrat srečujemo tam z razumom na eni strani in obeti, ki so na drugi strani.

Pomen Karte:
Načelo Ljubimca predstavlja splošno načelo umetnosti v razmerjih, ki jih negujemo v življenju. Od nas pričakuje, da razumemo prisotnost vseh različnih oseb in njihovih lastnosti, ki jih moramo skozi odnose sprejeti, tudi tiste, ki jih v prvem trenutku ne obravnavamo. Nasprotja se privlačijo pravimo. Torej vsebine nas samih, dojemanje našega notranjega partnerja, bo pogojevalo skozi zrcalo dojemanje drugih oseb, ki bodo prihajale v življenje.
S karto Ljubimca, se srečamo z ljubeznijo, privlačnostjo, približevanjem, spajanjem, osveščanjem, ozaveščanjem skozi odnose in s tem oblikujemo umetnost razmerij, ki jih živimo.
Lahko pa gre tudi za dvom in dvojnost. Za odločitev med dvema partnerjema, za prekinitev ali poglobitev odnosa. Zrela ljubezen temelji na svobodi in spoštuje individualnost partnerja. Najvišja ljubezen pa združuje vse kot eno, ki daje in ničesar ne pričakuje v povračilo.

Vprašanje, ki se nam poraja
Kaj zate pomeni izpolnjen ljubezenski odnos
Kaj zate pomenijo odnosi v skupini

Napotek:
Treba se je odločiti: poroka ali ločitev, poglobitev ali prekinitev
Treba je sprejeti odločitve glede odnosa do otrok, ali starejših in kako se vključiti v skupine in njihovo vodenje

Uživam v sodelovanju z vsemi ljudmi, dobro znam ravnati z njimi
Cenim načelo prijateljstva in ljubezni
Zavedam se kaj potrebujem v odnosu in česa ne, zato ustvarjam odnose, ki so brez odvisnosti, pričakovanj in potlačitev.
Odnosi z drugimi ljudmi me osrečujejo
Znam usklajevati nasprotja v meni in drugih
Sprejemam vse, tudi drugače misleče

VII KOČIJA /število 7 in hebrejska črka »zajin«/

Psihološki pomen Kočije poiščemo v mitu Aresa, ki je bil bog vojne, sin Here in oplojen brez moškega semena. Njegova moč in lepota sta privlačila Afrodito, boginjo ljubezni in miru. Iz njune ljubezni se je rodila Harmonija, ki je predstavljala uravnoteženje med svojimi starši.
Agresivni smo, ko smo jezni. Depresivni pa, ko potlačimo agresijo. Torej najti moramo ravnotežje. Spopadom se lahko izognemo z izvirnostjo in zavedanjem sebe. Takrat lahko dosežemo kar želimo brez konfliktov. Če si znamo prisluhniti bomo ugotovili kaj spremeniti, da dosežemo razvoj in kako, da ne bomo destruktivni.  Taoistična filozofija pravi, da je sprememba uspešna takrat, ko združimo drevo in vodo, torej enak odmerek stalnosti in dejavnosti.

Pomen karte:
Težave, ki jih imamo lahko premagamo z uravnotežanjem situacije, centriranostjo na cilj, pravičnostjo za vse udeležence ali situacije. Ustvariti si je treba pravo mnenje o stvareh, ki se dogajajo, torej dobro premisliti na kakšen način bomo šli k spremembam. Treba se je odločiti in delovati. Kajti čas je primeren za raziskovalne projekte, premike, daljša potovanja. Vendar se je treba na cilj osredotočiti.
Spremembe bodo povezane tudi z domom /mogoče selitvijo, če jo imate v načrtu/, ali pa spremembe v poslovnem življenju /zamenjava službe, napredovanje/. Vsekakor pa gre za izražanje ustvarjalnega dela svoje osebnosti.
Če se spomnimo na mit o Aresu, potem je treba tu še dodati pomembnost nege telesa, telovadbo, masažo. V tem času torej lahko spremenimo svoj odnos do fizičnega telesa in izgradimo tudi mentalno močnejšo osebo.

Vprašanje, ki se nam poraja:
Na katero področje življenja se nanaša sprememba, ki jo je treba izvesti?
Ali smo pripravljeni začeti novo življenje?

Napotek:
Premislek o spremembah, red v dosedanjem življenju, veliko stvari je treba pustiti za seboj.

Odgovoren sem za tisto kar povzročam s spremembami svojega življenja
Stvari uresničujem dobro in z lahkoto
Na pozitiven način sem motiviran
Znam motivirati druge pri svojih željah
Nisem odvisen od rezultata, nimam potrebe po nadzoru situacije
Pazim na malenkosti in sem v skladu s svojimi emocijami

Hvala Tea. Zanimivo tudi v solarcu imam vodnarja v sedmi hisi, ampak midva zaenkrat odlicno funkcionirava. V bistvu najbolje v teh 12 letih kar sva skupi. Ni nobenih pricakovanj z nobene strani, se ne omejujeva...
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #65 on: November 11, 2015, 06:44:22 AM »
PIKA

Ti si do marca še v 6 Ljubimca, potem greš v 7 kočija

Oboje je že napisano

Hvala, Tea.
Sem prebrala razlago in lahko potrdim.
Poleti sem se res odločala in se na koncu nisem odločila. Odnosa pa tudi nisem poglobila.
Do r.d. so še dobri štirje meseci. Pa tudi potem mi kaže na selitev.
Bom poročala.
Itak je ta tema pri meni že dolgo aktualna.
Hvala! :-*

Offline Azeleja

• Sp.simbol
« Reply #66 on: November 11, 2015, 07:09:06 AM »
Jaz vam lahko vržžem karmične astrološške karte za 2016, če ste za :) Bi pa prosila, da kdo drug vržže v zameno iz česarkoli žže hoče :)

Jane, prosim za karto za 2016.
Vrnem ob priliki.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #67 on: November 11, 2015, 07:17:01 AM »
JANE - saj lahko gre za poslovne partnerje
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #68 on: November 11, 2015, 08:02:21 AM »
Tea, tudi jaz bi lepo prosila, ker se mi sanja ne, na kaj naj se osredotočim.  :blank:

MAJA
Ti pa z rojstnim dnevom vstopaš v 6 Ljubimca

boš prebrala zgoraj - torej odločitve so pred teboj

Se vse lepo ujema. Hvala, Tea.
A Piko imava isti cikel, le v različnih delih leta se nama začne, meni bolj proti koncu.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #69 on: November 11, 2015, 08:13:57 AM »
JANE - saj lahko gre za poslovne partnerje

Aha, no te pa ze mecem ven :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #70 on: November 11, 2015, 08:25:41 AM »
Oo, Tea, hvala. Kako lepo si opisala vse to ... Pa konec koncev sem že v 7. in se mi dogaja, da mi seka ven ta agresija. Ampak hvala, ker si mi še malce bolj obrazložila zadeve.  :-*
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #71 on: November 11, 2015, 08:33:00 AM »
Jaz vam lahko vržžem karmične astrološške karte za 2016, če ste za :) Bi pa prosila, da kdo drug vržže v zameno iz česarkoli žže hoče :)

Jane, prosim za karto za 2016.
Vrnem ob priliki.

Novo rojstvo na kariernem področju.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #72 on: November 11, 2015, 08:34:44 AM »
Kakorkoli kdo želi in iz česarkoli že si kdo želi, da se mu gleda .....

Ufff, ste bili pa produktivni tale dan, jaz sem bila pa varuška.
Me zanima, ja, leto 2016, karmične prosim.

Velike spremembe v letu 2016, ločitev od nečesa starega, vendar kot kaže boš na koncu srečna, ker to moraš narediti.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #73 on: November 11, 2015, 08:35:57 AM »
A lahko še jaz eno karmično za finance v letu 2016, lepo lepo prosim   :)
Hvala  :-*

Finance v 2016 ne bodo ravno blesteče, bodo pa stalne. Predvsem razmisli o svojih željah in kaj storiš za to da to dobiš.

Moja astro karta

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #74 on: November 11, 2015, 10:17:15 AM »
A lahko se zame Tea prosim  :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/