Author Topic: Sonce  (Read 11905 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jernej

• Mojster
Re: Sonce
« Reply #15 on: June 06, 2018, 04:44:41 PM »
Jernej, potem je aspetkirano in to z jupitrom kar je sicer zelo dobro ;)

Ja no, pač imam rad velike stvari  :D Večji kot je kombi in daljša kot je prikolica za njim, raje ga bom šel peljat.  ;D
Ampak vseeno bi tehnično izobražen človek (beri: jaz osebno  8) )mislil, da je konjunkcija s "75% dovoljene tolerance" bolj šibko izražena kot pa v primeru, da sta planeta točno en na drugem.

Celo bolje, če je malo več razdalje, saj sicer sonce rado "skuri" planet, ki mu je preveč blizu ;)
Si tudi sam fizično bolj velik, močan?
Samozavest je verjetno že serijsko vgrajena ;)
Kje pa imaš postavljeno to sonce, v kateri hiši in ali je jupiter v isti hiši?

Fizično velik ravno nisem (180cm, 82 kg). Močan? Hja no. Včasih sem res v situacijah: "Pa nezna dete, šta je 200 kila." Sem imel dosti treninga v zadnjem letu in pol  ;) Samozavesti je... Merno, do zmerno prekomerno. Razen takrat, ko je nimam, ker "vem", da nekaj ne bo šlo.
 :So,  :J in  :Ve malo proč so vsi v  :B in 7. hiši.
Link na karto je tu: https://photos.app.goo.gl/EeiAmy76QtLcWxCS2

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #16 on: June 06, 2018, 04:57:56 PM »
Sanjalka, konjunkcije naj bi bile ambivalentne, ne? Razen če niso v osrčju, za manj kot 16 minut oddaljene od drugega planeta, tedaj naj bi povzdignile. In cazimi, se reče temu. Kakšno mnenje? Jaz imam tako s Soncem in Merkurjem, nekje zraven tava še Jupiter.  ;)

Uf, pa res Vesta, ti pa imaš gužvo ob soncu ;D
Hm, kako si se pa izražala s tem merkurjem oz kako te drugi razumejo? Predvsem, ko si bila otrok?
Mi takšnemu merkurju rečemo "ožgan" merkur, poznam osebe, ki se s tako konjunkcjo res ne znajo izražžati, v bistvu jim je sonce totalno požgalo ta merkur.
Ali si mogoče tega "skurjenega" merkurja bolj doživljala preko moških v tvojem življenju?
Imaš kdaj občutek, da dobivaš informacije subtilno, duhovno, abstraktno?
Sicer je pa tvoj merkur še v eksaktnem sekstilu s tvojo luno, ki je sicer v kozorogu, zato je mogoče komunikacija glede čustev bolj zadržana, kot bi bila sicer pri tem aspektu.
Osebni planeti, ki so v konjunkciji s soncem, kjer je konjunkcija manjša od 2-eh stopinj, so nvadno "skurjeni" od sonca, to pomeni da težko živijo energijo svojega planeta.
Nisem pa nikjer zasledila, kako je, če je konjunkcija manjša od 16 minut.
Če imaš kakšen zapis, bi ti bila hvaležna za posredovanje, da si to malo preberem.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #17 on: June 06, 2018, 05:01:15 PM »
Jernej, potem je aspetkirano in to z jupitrom kar je sicer zelo dobro ;)

Ja no, pač imam rad velike stvari  :D Večji kot je kombi in daljša kot je prikolica za njim, raje ga bom šel peljat.  ;D
Ampak vseeno bi tehnično izobražen človek (beri: jaz osebno  8) )mislil, da je konjunkcija s "75% dovoljene tolerance" bolj šibko izražena kot pa v primeru, da sta planeta točno en na drugem.

Celo bolje, če je malo več razdalje, saj sicer sonce rado "skuri" planet, ki mu je preveč blizu ;)
Si tudi sam fizično bolj velik, močan?
Samozavest je verjetno že serijsko vgrajena ;)
Kje pa imaš postavljeno to sonce, v kateri hiši in ali je jupiter v isti hiši?

Fizično velik ravno nisem (180cm, 82 kg). Močan? Hja no. Včasih sem res v situacijah: "Pa nezna dete, šta je 200 kila." Sem imel dosti treninga v zadnjem letu in pol  ;) Samozavesti je... Merno, do zmerno prekomerno. Razen takrat, ko je nimam, ker "vem", da nekaj ne bo šlo.
 :So,  :J in  :Ve malo proč so vsi v  :B in 7. hiši.
Link na karto je tu: https://photos.app.goo.gl/EeiAmy76QtLcWxCS2

Hm, v 7. hiši. Sem ravno hotela napisati, kakšne izkušnje imate z ljudmi, ki imajo sonce v 7. hiši ;D
In evo, Jernej se javi ;)
Jaz bi rekla, da veliko svoje sončeve energije podarijo partnerju, da on žari, namesto, da bi sami ;)
Ko pridem domov, bom na domačem računalniku pogledala karto, tukaj mi je ne odpre..pa potem kaj več napišem.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #18 on: June 06, 2018, 05:16:47 PM »
https://astrolibrary.org/interpretations/sun-conjunct-mercury/
https://darkstarastrology.com/sun-conjunct-mercury/
https://crystalbastrology.com/meaning-of-cazimi-in-astrology/

Tukaj je nekaj primerov ...

Hm, sama bi pa rekla, da je izražanje ravno moja močna stvar. Vedno sem blestela na tem področju in to bo verjetno tudi del mojega poklica. Kot otrok sem bila rahlo sramežljiva, potem nekaj časa preveč glasna, po 18. letu pa so se stvari začele umirjati in sem zdaj nekako zadela sredino, ki je jaz. Mentalno sem resda ambiciozna in precej vestna, sem bila pa tudi od nekdaj, med khm, brihtnejšimi in tudi konvencionalna šola mi ni delala kakih večjih težav, matematike pač nisem marala, a ni šlo toliko, da je ne bi razumela, ampak v njej nisem videla smisla, zato se nisem dotikala tega področja v večje detajle, kot je bilo potrebno. Problemov z javnim nastopanjem nimam (razen strahu, da bom izrekla kakšno neumnost - tukaj sem sama s sabo prestroga, običajno drugi ne opazijo). Sanjarila sem veliko, a sem zato našla ventil, ki prinaša Sončev blišč, resda je sedaj malo na čakanju, se pa znam spopasti tudi z materijo. Ljudi načeloma ne odvračam z besedami, prej privlačim, znam pa izraziti tistega Plutona v 10. in pokazati zobe. Mogoče edino trma, ko se za nekaj odločim, ne odstopim. Tuja mnenja absorbiram, so le Ribe tu, tako da Merkur nima preveč zabave tu :)

Pustiva orientacijo, tukaj sem pa totalen kiks. Pa koncentracija včasih malo ponagaja.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #19 on: June 06, 2018, 05:27:38 PM »
Hvala Vesta :-*
Si bom prebrala ;)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #20 on: June 07, 2018, 09:50:42 AM »
Veliko zanimivega branja, hvala.

Kar na tem mestu sporočam, da ima moja triletna vnukinja natalno sonce v 7 hiši, le 16 minut stran od DC, v vodnarju. Že sedaj je tako pripravljena pomagat vsem, tako jo zanima, kam bo kdo po srečanju šel, zakaj ni dedija, kaj dela kdo ...Kot si napisala Sanjalka, poosebljena odgovornost za druge.
Še dodajam, pa dodatni pozitivni aspekt, trigon na Luno dodaja občutek za druge, opozicija na Jupitra in polsekstil na Marsa pa mislim, da ne motita tega Sončka močno.
« Last Edit: June 07, 2018, 09:55:50 AM by cvetka »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #21 on: June 07, 2018, 01:27:37 PM »
Veliko zanimivega branja, hvala.

Kar na tem mestu sporočam, da ima moja triletna vnukinja natalno sonce v 7 hiši, le 16 minut stran od DC, v vodnarju. Že sedaj je tako pripravljena pomagat vsem, tako jo zanima, kam bo kdo po srečanju šel, zakaj ni dedija, kaj dela kdo ...Kot si napisala Sanjalka, poosebljena odgovornost za druge.
Še dodajam, pa dodatni pozitivni aspekt, trigon na Luno dodaja občutek za druge, opozicija na Jupitra in polsekstil na Marsa pa mislim, da ne motita tega Sončka močno.

No, moj sin ima n sonce v 7. hiši, 3 stopinje naprej od dsc, prav tako v vodnarju. To žal ni najbolj močno sonce, saj deluje bolj za druge kot zase, kar pa ni naravna energija sonca.
Od malega je bil priljubljen povsod, vedno nasmejan, vedno dobre volje, vedno vse obrne na pozitivno,jaz mu pravim stara duša.
A po drugi strani se za moj pogled premalo postavi zase, vedno daje prednost drugim. Je pa res, da so mu tudi drugi vedno pripravljeni takoj pomagati, še preden on sploh za kaj prosi.
Ima tudi neaspektirano sonce, zato me je zanimalo, če kdo pozna koga in kako to opaža pri takšni osebi.
Sama bi zanj rekla, da je pri njem vodnarsko znamenje res močno izraženo, v njem je izrazit kolektiven duh na eni strani in individualist na drugi strani v smislu, da potrebuje biti tudi sam s sabo, potrebuje svoj prostor, svoj mir, svojo svobodo.
Sonce v 7. hiši - potrebno paziti, da ne daš vsega sončevega sijaja partnerju, saj na koncu tebe potem sploh ni več, je samo še ta na drugi strani.