Author Topic: SLOVENIJA skozi oči DZK  (Read 23206 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
SLOVENIJA skozi oči DZK
« on: December 09, 2007, 02:34:00 PM »
Že dolgo me zanima kako bi ocenili Slovenijo skozi oči DZK. Malce se lovim, ker ne vem kaj naj vzamem za Slovenijo kot njen rojstni dan. Dan plebiscita, ko smo se Slovenci odločili za samostojno pot v letu 1990, ko praznujemo Dan samostojnosti (26.12.1990)
Po tem ima Slovenija DZK število 178

Če pa pogledamo dan, ko smo razglasili Slovenijo kot neodvisno državo (Dan državnosti) je pa 25.6.1991, pa je Slovenija 914

Vesela bom vsakega predloga, najbolj pa tvojega, Vojko, saj si se s tem "problemom" zagotovo že srečal.

V tej temi pa bi želela skozi DZK razumeti mojo ljubljeno deželo in predvideti, kaj jo (nas) čaka v prihiodnosti...

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: SLOVENIJA skozi oči DZK
« Reply #1 on: December 09, 2007, 03:45:41 PM »
Mislim, da se šteje 914. Kot tak imam veliko prakse ravno z devetkami in ti imajo skupno lastnost.  Pogosto se nosijo zelo visoko, že kar snobistično za to pa nimajo podlage, torej je tisto prestižno velikost  videti le na ven. Enka ji nasproti nudi nenehno borbo z devetko, kar se vidi, da v Sloveniji borbe od pamtiveka tudi so. Štirica pač oznanja manjšino, ki je prizemljena še ostala, vendar ne dobi svojega trenutke, saj borb je preveč, da bi vsi ti leseni drevesni potenciali pokazali kaj znajo.
Toliko od mene, ne gre za pravo analizo zato bi želel, da me Vojko popravi.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: December 09, 2007, 04:23:30 PM »
Bi se strinjala s teboj, Andres... če jo gledam skozi to število: prelepa, karizmatična in družabna, dejavna in odprta ... prevečkrat prenagljena, nagnjena k ukrepanju brez globjega premisleka...včasih želi konkretno prehitevati dogodke, čeprav je za svojo kratko življensko dobo dosegla že kar veliko... pa še ji je premalo  :D potem pa pregori.
vse skupaj malce "poslabša" mladostno število, ki nadzira devetko.
citiram iz knjige Zmajev dih (M. Stojadinov): 
"V takšnem odnosu se kažejo nagnjenja k viharnemu obnašanju. Odraslo število nenehno izziva število značaja, torej otroške vzorce in odzive. Neodvisnost je okrnjena zaradi omejitev z navadami, ki jih prenesejo sprejeti vzorci. Človek lahko ima sicer dobre zamisli, a jih ne zna izpeljati. Za neuspeh krivi druge. Kažejo se tudi težnje k nadziranju drugih."
Kako to drži za Slovenijo...

Vojko, kaj meniš? Razmišljamo v pravo smer, ali se zaradi mladosti naše države še ne bi mogli opredeljevati na takšen način?

Offline Vojko

• Novinec
  • *
    • Devetzvezdni KI
« Reply #3 on: December 11, 2007, 10:22:37 PM »
Že dolgo me zanima kako bi ocenili Slovenijo skozi oči DZK. Malce se lovim, ker ne vem kaj naj vzamem za Slovenijo kot njen rojstni dan. Dan plebiscita, ko smo se Slovenci odločili za samostojno pot v letu 1990, ko praznujemo Dan samostojnosti (26.12.1990)
Po tem ima Slovenija DZK število 178

Če pa pogledamo dan, ko smo razglasili Slovenijo kot neodvisno državo (Dan državnosti) je pa 25.6.1991, pa je Slovenija 914

Vesela bom vsakega predloga, najbolj pa tvojega, Vojko, saj si se s tem "problemom" zagotovo že srečal.

V tej temi pa bi želela skozi DZK razumeti mojo ljubljeno deželo in predvideti, kaj jo (nas) čaka v prihiodnosti...

Lep pozdrav

O Sloveniji in o njenem možnem razvoju 'skozi očala KI 9 zvezd' sem že pred leti pisal v reviji Karmaplus.

Slovenija je nedvomno 'rojena' v energiji vijoličnega ognja 9. Kot takšna je seveda skorajda slika velike svetovne velesile - ZDA. Kot mlada država bi se bila najbrž obnašala še bolj zaletavo in absolutistično, ko bi imela tudi moč tako veliko kot velika zahodna vzornica.

Načelno ima Slovenija v naslednjih letih možnost rasti.  A pri tem se gre spomniti lastnosti ognja: Več plamenov se združi v večjega in manjši ogenjček, ki je pomagal k rasti kresu, le še hitreje pogori.... Se mi zdi, da je prišlo do te rešitve, ko je Slovenija pristopila v EU in hkrati v NATO.

Lahko pa bi Slovenija živela dolgo, malo prijetno življenje, a ta izbira je najbrže že mimo..... Pa tudi v tem primeru obstaja več scenarijev,
saj majhen ogen hitro pogasita tako veter kot dež. In ker bi v tem primeru bilo viharno v naši bližini - poglejmo na jug- je tudi v tem primeru filozofiranje o prihosnosti Slovenije na šibkih temeljih.

Lep pozdrav, Vojko

Vojko J Kalan   9KI:  6 2 9
vojko@9zvezd.com
+386 40 691 006
http://9zvezd.com
http://9ki.org
http://slo-biz.com

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: December 15, 2007, 09:55:57 PM »
Pozdravljen,Vojko in hvala za odgovor!

Pravzaprav sem tvoj odgovor prebrala že pred dnevi.... pa nisem imela časa dovolj podrobno posvetiti se temu, kaj naj ti napišem nazaj oziroma kako naj oblikujem moja vprašanja naprej. priznam... sem rahlo zmedena ob tem tvojem odgovoru  :(
nisem prepričana, če ga prav razumem...

morda za začetek.... me lahko prosim napotiš na ta tvoj članek, ker ga na spletu nisem našla... želela bi ga prebrati, morda mi bo potem lažje, da razmišljam naprej.

hvala

Offline Vojko

• Novinec
  • *
    • Devetzvezdni KI
« Reply #5 on: December 16, 2007, 02:20:45 AM »
Pozdravljen,Vojko in hvala za odgovor!

Pravzaprav sem tvoj odgovor prebrala že pred dnevi.... pa nisem imela časa dovolj podrobno posvetiti se temu, kaj naj ti napišem nazaj oziroma kako naj oblikujem moja vprašanja naprej. priznam... sem rahlo zmedena ob tem tvojem odgovoru  :(
nisem prepričana, če ga prav razumem...

morda za začetek.... me lahko prosim napotiš na ta tvoj članek, ker ga na spletu nisem našla... želela bi ga prebrati, morda mi bo potem lažje, da razmišljam naprej.

hvala

Pozdavljena Amfitrita

Članka ni na spletu.
Bil je objavljen v reviji Karmaplus

Sem že brskal po računalniku, pa je zgleda že nekje v arhivu na DVDju. Bom skušal najti.

Lep pozdrav, Vojko
Vojko J Kalan   9KI:  6 2 9
vojko@9zvezd.com
+386 40 691 006
http://9zvezd.com
http://9ki.org
http://slo-biz.com

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: December 18, 2007, 03:44:30 PM »
Hvala za trud. če se spomniš vsaj letnice, kdaj je bil ta članek objavljen, mi boš zelo pomagal. imam namreč veze v knjižnici ;D in zagotovo bom ta članek našla tam   :)