Znanja vseh časov, medicine vseh časov > Sanje so večne
Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del
sasa:
Ja, sem zaznala tudi jaz veliko simbolike. Od jezera s čustvi, do očetovske figure. Jaz mislim, da je tu važen predvsem moj očetovski arhetip, moj moški del, moj odločni del, ki včasih premalokrat vstopi v ospredje. Nekako se mi dozdeva, da sem ravno s tem moškim odločnim delovanjem potem dosegla svoje, da se nisem prepustila čustvom, ker sem vmes izstopila iz jezera in povedala, ne, nisem tukaj bila in to, kako hecno, ženski, ki bi morda lahko predstavljala ženski del mene.
Res je, ne pokažem vedno vsega vsem, še posebej se razlikuje, kako me dojemajo doma ter kako me dojemajo na delovnem mestu. Zadnje čase sem vse prevečkrat popustila in se enostavno umaknila zaradi ljubega miru, sama pa nisem bila s tem ravno zadovoljna. Da sem ravno ob jezeru izgubila denarnico ... Ja, ob čustvih. Tako je. In sporočilo, ki ga jaz vidim v tem, je, da moram bolj odločno, bolj po moško, nastopiti pri svojih čustvih in svojih zadevah, tisto torbico in vso mojo vsebino, ki jo prenašam s seboj, svojo notranjost, pa moram čuvati jaz, ne pa da mi jo usmerjajo drugi. to sem tudi v sanjah spoznala. Da moram JAZ skrbeti za svojo torbico, ne drugi.
Rena:
Super Saša. Že vse veš... :-*
sanjalka:
--- Quote from: Jane on October 09, 2016, 07:07:57 AM ---Danes sem imela totalno glupe sanje. Že včeraj sem sanjala, da sem šla k zdravniku, ki mi je povedal da imam neko težko bolezen, ne vem katero, samo vem da sem rekla eh to bo mala malca. Ne dam se.
Danes pa nadaljevanje....so me poslali na preiskave (dostikrat imam sanje, ki se nadaljujejo) in tam mi je zdravnik, ki je bil igralec iz ene nanizanke, kjer je tudi špilal zdravnika reče, da imam levkemijo in da mi da 1-2 leti življenja.
Pomislila sem samo, kako mi bo v tem času uspelu poskrbeti za otroke in jima predati vse napotke za življenje.
Zdaj pa ne vem ali se te sanje nanašajo na to, da je pes dva dni nazaj "zbolel" in sva mislila da je po njem. Ampak se je izkazalo, da potrebuje samo operacijo kolena. Ali pa me sanje skušajo na kaj opozoriti?
--- End quote ---
Jane, si kaj podobnega že doživela pri sebi ali kje med bližnjimi. To kar pišeš, da si sanjala?
Najprej te moram to vprašati, ker bi bil lahko razlog tudi ta, da podoživljaš nek strah, ki si ga v resnici doživela?
Drugače pa kaj ti v resnici zdravnik predstavlja? Neko avtoriteto? Nekdo od zunaj, ki pomaga?
Mogoče potrebuješ nasvet neke zunanje avtoritete, ki ti bo pomagala?
Levkemija, bolezen krvi. Nekaj je že Rena napisala, mene pa bolj zanima kaj tebi pomeni ta bolezen in kaj ti pomeni kri? Kakšne so tvoje lastne asociacije?
Poznaš v resnici koga, ki je zbolel za to boleznijo?
Toliko za enkrat, bova potem šli naprej ;)
sanjalka:
--- Quote from: sasa on October 09, 2016, 08:27:15 PM ---Jaz sem tudi zelo ivo sanjala. :o la sem na izlet v Malezijo. Na avtobusu je bil tudi moj oče. Prva postojanka je bila, da smo li do jezera. Bili so 3 avtobusi ljudi. V tem jezerusmo se kopali, imeli fino, skratka vse bp. Pri sebi semimela manjo torbico, kjer sem imela shranjeno denarnico ter telefon. No, ko smo odhajali z jezera, smo vse skupaj napakirali in li dalje. Ko smo prili do tretje postojanke, sem v gostilni opazila, da moje male torbice ni, da je zgolj ena večja in da je v njej telefon, ki je bil prej v manji torbici, ki je sedaj ni bilo več. Začela sem tudirat, kje sem zgubila torbico, ker prejnji izlet so mi v avtobus napakirali vsi ostali. Priel je moj oče, mi pomagal, da sva priklicala nekoga tam ob jezeru, mene so pa potem zapeljali tja nazaj do jezera. Pri tem jezeru je bila vodička Slovenka. Prepričala sem jo, da me je odpeljala od jezera, do katerega naj bi bili 3 kilometri. Pa se mi je zdelo, da jih je bilo manj. V katli s pozabljenimi predmeti seveda moje torbice ni bilo. Meni se je lo samo za denarnico, ker sem imela notri kartice bančne, potni list ter osebno izkaznico, ker drugače ne bi morala nazaj v Slovenijo. Potem sva s to Slovenko odli do jezera, pa malo sva namakali noge, nekako se mi je zdelo, kto da me zanala noče odpeljati do tiste lokacije jezera, kjer sem izgubila torbico. No, pa sva prili tja končno, malo sem se e zgubila, na koncu pa se je moja torbica vključno z mojo denarnico pojavila kar od nekje, ker jo je nekdo prinesel nekam. Ne spomnim se točnih podrobnosti. V glavnem zelo ive sanje, res.
--- End quote ---
Zelo, zelo podobne sanje kot jih je imela že Jane pred časom?
Izguba osebnih dokumentov-izguba identitete? Se iščeš? Veš,da ta Slovenka pozna pot do tvoje identitete (tvojih dokumentov), vendar te noče do tja peljati...
Kaj ti pomeni številka 3-3 jezera, 3 avtobusi, 3km? In Malezija?
Oče ti v startu pomaga, vendar na pot moraš sama, brez njega..tam prideš do slovenske vodičke? kdo je ta oseba? na kaj te asociira?
malo si se v življenju vmes izgubila, a na koncu se identiteta pojavi kar od nekje??? nekdo jo je prinesel? vendar se ne spomniš kdo?
sasa:
--- Quote from: sanjalka on October 10, 2016, 10:00:51 AM ---
--- Quote from: sasa on October 09, 2016, 08:27:15 PM ---Jaz sem tudi zelo živo sanjala. :o Šla sem na izlet v Malezijo. Na avtobusu je bil tudi moj oče. Prva postojanka je bila, da smo šli do jezera. Bili so 3 avtobusi ljudi. V tem jezerusmo se kopali, imeli fino, skratka vse bp. Pri sebi semimela manjšo torbico, kjer sem imela shranjeno denarnico ter telefon. No, ko smo odhajali z jezera, smo vse skupaj napakirali in šli dalje. Ko smo prišli do tretje postojanke, sem v gostilni opazila, da moje male torbice ni, da je zgolj ena večja in da je v njej telefon, ki je bil prej v manjši torbici, ki je sedaj ni bilo več. Začela sem študirat, kje sem zgubila torbico, ker prejšnji izlet so mi v avtobus napakirali vsi ostali. Prišel je moj oče, mi pomagal, da sva priklicala nekoga tam ob jezeru, mene so pa potem zapeljali tja nazaj do jezera. Pri tem jezeru je bila vodička Slovenka. Prepričala sem jo, da me je odpeljala od jezera, do katerega naj bi bili 3 kilometri. Pa se mi je zdelo, da jih je bilo manj. V škatli s pozabljenimi predmeti seveda moje torbice ni bilo. Meni se je šlo samo za denarnico, ker sem imela notri kartice bančne, potni list ter osebno izkaznico, ker drugače ne bi morala nazaj v Slovenijo. Potem sva s to Slovenko odšli do jezera, pa malo sva namakali noge, nekako se mi je zdelo, kto da me zanalaš noče odpeljati do tiste lokacije jezera, kjer sem izgubila torbico. No, pa sva prišli tja končno, malo sem se že zgubila, na koncu pa se je moja torbica vključno z mojo denarnico pojavila kar od nekje, ker jo je nekdo prinesel nekam. Ne spomnim se točnih podrobnosti. V glavnem zelo žive sanje, res.
--- End quote ---
Zelo, zelo podobne sanje kot jih je imela že Jane pred časom?
Izguba osebnih dokumentov-izguba identitete? Se iščeš? Veš,da ta Slovenka pozna pot do tvoje identitete (tvojih dokumentov), vendar te noče do tja peljati...
Kaj ti pomeni številka 3-3 jezera, 3 avtobusi, 3km? In Malezija?
Oče ti v startu pomaga, vendar na pot moraš sama, brez njega..tam prideš do slovenske vodičke? kdo je ta oseba? na kaj te asociira?
malo si se v življenju vmes izgubila, a na koncu se identiteta pojavi kar od nekje??? nekdo jo je prinesel? vendar se ne spomniš kdo?
--- End quote ---
Ja, me je pritegnila simbolika števila 3. To moram še ugotoviti, kaj pomeni. ::)
Malezija - pojma nimam. Nikoli nisem bila tam niti nisem premišljevala, da bi šla tja. Pač tujina, eksotika, drugačno življenje, mišljenje. Da bi se iskala. Hm ... Pa mogoče malo na novo postavljam nekatere stvari, da sem pa prav izgubljena, pa ne. Sem na novo začela z delovnim mestom/položajem, bolj sem pričela z opremljanjem stanovanja.
Slovenska vodička? Pojma nimam. Samo govorila je, kako pač je sledila svojim sanjam, ko sva se pogovarjali.
Ne vem, kako se pojavi identiteta, ker resno, nekdo jo je pač prinesel, se mi dozdeva, da zopet moški. ???
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version