Namenjeno članom, torej vam in nam. > Anonimno v javnost
Olajšaj se malo. Petnajsti del
Tejka:
Tea vse dobre misli ti pošiljam :-* :-* :-*
sanjalka:
--- Quote from: Tejka on July 16, 2016, 09:50:10 AM ---
--- Quote from: sanjalka on July 15, 2016, 08:35:30 PM ---Tejka, kaksne velikosti so pasemski kavalircki, sem videla od cisto malih do precej velikih, eni pravijo, da so pravi tisti mali?
Hvala :-*
--- End quote ---
Pasemski standard je približno 30 cm plečne višine in 6-8 kg. Načeloma naj bi se prevelike in premajhne ravno tako kot nosilce dednih bolezni izločalo iz vzreje. Rodovniška vzreja takšne proda kastrirane/sterilizirane po nižji ceni, pač so še vedno super kužoni, samo niso namenjeni razstavljanju in razplodu. Žal si nerodovniška vzreja (razni Matosi in podobni preprodajalci) izmišljujejo da so to mini (katerakoli pasma)... in veselo preprodajajo reveže z miljon zdravstvenimi težavami in izven standarda dalje...
--- End quote ---
Hvala, sedaj ima 3 mesece in 3 kg, je bila najmanjsa v leglu.
Videla sem pa ze take cisto male in take konkretno velike, zato me je zanimalo kaksna je pravzaprav prava velikost.
Ful ti hvala Tejka :-* mogoce najbolje, da odpremo posebno temo Veterinarski nasveti ;)
Tejka:
Hehehe, ni za kaj. Saj se v vsakem leglu najde kakšen, ki ni po standardih. Pravzaprav je ponavadi tako, da ne iz legla kvečejmu 30% kužkov res vzrejne in razstavne kvalitete. To ne pomeni, da je z ostalimi kaj narobe. So pasemski in rodovniški, ne pa razstavni.
Tudi moja Theba je bila taka. Namenjena za "kavč psa" zaradi barve. Včasih so take v leglih celo pobijali (človeška krutost ne pozna meja). Zdaj je na vzreditelju, da presodi katere bo prodal komu (za razstave ali za kavč), če so ljudje le toliko pošteni, da povedo kaj želijo, to super deluje. Zatakne se pri tistih, ki vzrejajo brez rodovnikov kuže, ki prenašajo genetske bolezni. Večina še vedno misli, da je rodovnik nekaj kar rabijo za razstave. Pa temu ni tako. Rodovnik je zagotovilo, da so starši brez genetsko prenosljivih bolezni, v standardu in opravili vzrejni pregled. Vzrejnega pregleda ne naredijo pretirano agresivni psi, bolni in če res fejst odstopajo od standarda.Torej, da se je vzreditelj maksimalno potrudil, da so mladički zdravi. Pa že tako ni garancije na zdravje, kjub vsemu trudu in testih, se še vedno lahko kaj zgodi.
Sem itak na voljo za nasvete in vprašanja, če le vem kako in kaj :)
sanjalka:
Tejkini veterinarski nasveti, evo taksno novo temo bi bilo dobro odpreti, seveda ce se Tejka strinja :)
Hcerina kavalirka je namenjena za naprej za vzrejo, jo je sama vzrediteljica prosila...
Sama se nisem s tem nikoli ukvarjala, zato te malo sprasujem, no kar veliko ;D
Tejka:
Hehehe lahko odpremo "kosmato svetovalnico", verjetno nisem edina s tovrstnim znanjem tukaj ;).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version