jaz imam pa eno vprašanje. Zakaj bi če rečeš ne bom se zaletel z avtom nesrečo bolj privlačil? Se pravi bi potem moral govoriti tudi ne bom dobil službe... Tele nikalnice mi ne grejo najbolje, nekje ni dobro da jih uporabljaš ker boš potem ravno nasprotno privlačil, nekej pa to kar zanikaš dobiš. Ne znam bolj jasno napisati:P
Možgani slabo razumejo nikalnice. Pravzaprav jih malodane ignorirajo. Ni toliko pomembno, kaj rečeš. Pomembno je, o čem razmišljaš in kaj vizualiziraš. Če ti rečem: "Ne razmišljaj o roza zajčkih!" Kaj ti je padlo na pamet? Roza zajček, sem prepričan. Podobno je pri dresuri mladičev. Če jim prepoveš stikanje s prsti po nosu, bo taka prepoved držala - mogoče minuto. Potem pa hajdi dalje po starem.
V splošnem se drži pravila, da se nikalnicam čimbolj izogibamo.
V bistvu je ta zgled z otroci, najboljši. Preprosto povedano, kam vsmeriš pozornost. Če nebi hoteli, da si otroci vrtajo po nosu, jim predstaviš bolj zabaven način, da si nos obrišejo, ali pa jih usmeriš v drugo aktivnost.
Pa da ne bom kvasil, bom prvo prebral vse poste in še kako dodal. Najbolj me je naučil, kako deluje zakon privlačnosti moj 3letni sin. On ima samo srčne želje, fokusira se na to kar hoče in se že veseli, kaj bo vse s to (npr) igračo počel. In si iz vsega srca želi. Sam sem bil priča neverjetnim anekdotam z njim.
Kar se pa tiče težav, npr sodišča itd, pa ni lahko, ampak isti sistem je treba uporabit. Če nekaj ne štima, enostavno pozabi. Zgleda neodgovorno, sam preusmeritev fokusa je zelo pomembna. Ko sem brez denarja, o denarju sploh ne razmišljam.

ker ko ga ni, večina razmišljanja o tem je povezano z pomanjkanjem. Tako sem delal na začetku, sedaj pač vem, da je za vse poskrbljeno. Vendar tudi tu je treba bit pozoren, ko odmislimo težavo in se fokusiramo na nekaj pozitivnega, se bo sigurno ponudilo NAKLJUČJE, za reševanje nekega pomanjkanja in takrat MORAMO bit pozorni in ubrat to pot. Kakršna koli je. Bit malo YES MAN

Tako, da ne bom nikomur zaželel srečno, ker to pomeni, da sreče nima in mu želim, da bi jo imel