Author Topic: Katarza  (Read 7126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Katarza
« on: July 16, 2017, 11:15:48 AM »
Videla sem to temo na nekem drugem forumu in me je strašno pritegnila. Namreč, kot že ime namiguje, je namenjena refleksiji, torej sledečim stvarem:

- če smo kaj zafurali in nas to po določenem času zopet zbode, lahko napišemo refleksijo zase in za druge, upajoč, da se iz tega vsi kaj naučimo
- če smo kaj uspeli narediti, se tukaj pohvalimo in spomnimo na dolgoročne cilje
- analiziramo, kjer nas čevelj žuli in si ponudimo konstruktivne nasvete (ne nujno vezane z okultnim)
- spoznamo, da v situaciji nismo sami

Saj vem, da to deloma že počnemo v 'Olajšaj se malo', ampak se mi zdi, da je vseeno fajn, da ima kdo, če bi potreboval 'ventiliranje' tu tudi prostor, da se razpiše, kolikor mu/ji duša da.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Katarza
« Reply #1 on: August 10, 2017, 11:37:42 AM »
Pa dajmo.

Danes se dogaja v meni neko čiščenje. Kot sem pisala v Lunini napovedi, danes je idealen dan za čiščenje navlake, take in drugačne.
Nekaj čiščenja bom res opravila po domu. In vedno, ko me prime kompulzivna potreba po tem, vem, da se tudi znotraj ene nekaj dogaja. Fizično čiščenje name deluje zelo terapevtsko.
Pa še dež pada ... Okoliščine so popolne.

V preteklih dneh, pa tudi v prejšnjem tednu že, se je v meni nabralo precej nekih misli, mnenj ... Zelo sem bila obremenjena in nisem še imela časa vsega popredalčkat. Se mi pa zdi, da se nekaj dogaja, premika. Delam preboje, kjer jih do sedaj nisem. Obremenilne okoliščine so zame izziv, da usekam po mizi, uvedem spremembe in sprožim razvoj.
Pretežno se v življenju držim varnih, premišljenih opcij, a te dostikrat ovirajo napredek in vedno znova se potem soočim z enimi in istimi problemi in vprašanji in nisem nič kaj zadovoljna sama s sabo. Zato je včasih treba tvegat, prestopit mejo varnega. Problem je, če je človek tako trden, vzdržljiv in obvladan, kot sem jaz ... Zdržim ogromno pritiska. Pa ne, da v mukah molčim, ves ta čas izkoriščam za opazovanje in razmišljanje o možnostih, ki se lahko odprejo iz dane situacije. Poteza je potem premišljena in tudi, če je tvegana, je varna. Organizirana. In večinoma imam od tega dobro.
9ZK 656

Offline Manja

• Veteran
« Reply #2 on: August 10, 2017, 11:46:07 AM »
Očitno nas je danes več, ki čistimo nepotrebno navlako v življenju.
Tudi jaz sem se danes zbudila z zavedanjem, da moram nekaj nujno storiti, ker tako ne gre več naprej. Odločila sem se, da bom zbrala misli, realno pogledala na zadevo in nekako poskušala osebo, v katero sem zadnje mesece vlagala vse preveč upov in želja, nekako odstranit iz svojega življenja, ker se mi zdi, da sem si s temi pričakovanji naredila več škode kot koristi. Poleg tega me je včeraj streznil njegov odziv, poleg tega so mi sanje vse to še dodatno potrdile, tako da drugo, kot korak po korak stran od njega, mi ne bo preostalo.
Odločena, da mi bo uspelo. :)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #3 on: September 14, 2017, 09:43:01 PM »
V zadnjem času prihajam do nekih spoznanj, in sicer preko stika s človekom, s katerim sem bila pred leti v nedefiniranem odnosu. Takratno dogajanje je zelo vplivalo name, bila sem zelo šibka, soočala sem se s takimi mislimi, dvomi in občutki, da sem potrebovala konkreten čas, da sem se spravila iz tega.
Odgovorov nisem dobila, ampak sem si na vse odgovorila sama - na zelo krut, realističen način.
S to osebo sem po več letih popolnega zatišja že pred časom obnovila komunikacijo. Stvari so zdaj drugačne in prišlo je tudi do pogovorov o tem, kar je bilo in marsikaj se mi je razjasnilo.

Danes sem razmišljala, čisto iz svojega vidika - kaj me je takrat tako bolelo, česa sem se naučila, kaj mi je izkušnja prinesla.
Bolela me je misel, da me ima nekdo za norca. Da me ne spoštuje, da me samo izrablja v svojo korist.
Naučila sem se biti trdna, obvladana.
Izkušnja mi je pa (žal) pustila to, da sem skeptik v precej odnosih. Včasih nastopim z obrambno držo, sem zadržana in skeptična. Ne upam se prepustit. Ali si s tem delam uslugo ali škodo?
Ta način bom mogoče s časom opustila. Mogoče. Če se ni že preveč zakoreninil v meni.

9ZK 656

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #4 on: September 14, 2017, 09:48:18 PM »
Oh Maja. :-* Objem! In glede na napisano, se pocasi poslavljas od tega nacina.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #5 on: September 14, 2017, 09:54:53 PM »
Nisem prepričana. Možno je, da sem si ta način privzgojila doživljenjsko. Previdnost, skepsa. Skozi moje cedilo je zelo težko priti. 

Kar je bilo, je bilo. Ne obremenjuje in ne boli me več. Zamer ni. Ni slabih spominov. Transformiralo in eliminiralo se je, kot, da sploh ni nikoli obstajalo. 100 %  :Sk. Sem pa ustvarila ta način ... A ga je fino imeti.

9ZK 656

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #6 on: September 14, 2017, 09:58:35 PM »
Jes ti zelim le, da bi bila zares srecna. In zase sem ugotovila, da s tem svojim obrambnim zidom ne morem bit. Je pa res, da je tako lazje in predvsem manj bolece zivet.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #7 on: September 15, 2017, 10:07:15 AM »
Ne verjamem, da se s tem ne da živet oz da je težko. Določen obrambni zid je dobro, da ga imamo, vseeno pa v mejah normale, se mi zdi.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #8 on: September 15, 2017, 11:27:59 AM »
Jp v mejah normale, ker nič dobrega ne naredi zaklepanje česa. Vendarle, sama trenutno grem v tej smeri, da delam umetni zid okoli sebe na določenih perečih področjih. Nekak moram vzpostavit distanco.