Mmmmmmmmmm, kaj tu dogaja, jz hočem jeeeeeeest...

Taja, fantastične recepte deliš z nami. In kako simpatično govori Arabec angleško, hehe.
Jutri ali do sobote enkrat naredim maroške spajsi korenčke... njami. Sem ravno danes populila del korenja, da sem naredila plac za nekaj presadit. Za porabit imam še eno veliko hokaido bučko, na vrtu imam še blitvo, korenje, solato. Fižolo sem danes pobrala, ne bom je sušila, ampak izluščila sveže zrnje in zmrznila, mi je še bolj dobra skuhana neposušena fižola, je mehkejša.
Včeraj sem spekla zeloooo dober bananin biskvit:
http://www.kulinarika.net/recepti/1501/sladice/bananine-kocke/. Priporočam.
Iz ene mojih kuharskih knjig pa Mešano sirovo pecivo. Priporočam, da pripravite pred obiski, kar razvaljajte in pripravite piškote na pekače, ostalo lahko tudi čaka na peki papirju. Spekla sem dan prej, tudi dobro, vendar še malo topli oziroma mlačni, dobijo oceno 6.

Pa kakšna omakica ali namaz zravn, pivce in dobra volja, zadošča

Mešano sirovo pecivo
150 g masla
180 g naribanega ementalca
pol skodelice sveže smetane (sem dala kislo smetano)
pol žličke soli
1 žlička sladke mlete paprike
250 g moke
pol žličke pecilnega praška (sem dala več)
1 rumenjak za premaz
za posip: sladki mandlji, mak, kumina, sezam, sesekljane pistacije, groba sol....
Maslo in nariban sir temeljito zmešamo v skledi. Dodamo smetano, sol in papriko. Na koncu vgnetemo še moko, premešano in presejano s pecilnim praškom. Pregnetemo, da dobimo krhko sirovo testo, ki naj nato vsaj dve uri počiva v hladilniku. Nato ga zvaljamo 5 do 6 mm debelo, izrezujemo poljubne oblike - srčke, zvezdice, lunice, ploščice... Polagamo jih na namazan pekač. Namažemo jih s stepenim rumenjakom, okrasimo s poljubnim posipom. Pečico segrejemo na 200 stopinj in pecivo pečemo 10 do 15 minut (sem pekla največ 10 minut ali celo manj, nehala, ko je bilo pecivo zlato rumeno).
Dober tek.