Author Topic: Vaja  (Read 3042 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Vaja
« on: August 12, 2017, 01:03:21 PM »
Tole spodaj je karta moje pranone. Ker je nikakor ne morem čisto dešifrirati, bi bilo super, če še kdo pogleda. Njeno življenje je bilo neverjetno, zanimivo, polno preobratov. Pa me zanima, kje vi:

- vidite samomor očeta (v nepojasnjenih okoliščinah, zastrupitev)
- smrtno nevarno bolezen, ki jo je preživela, kljub temu, da je bilo takrat 3% možnosti
- mnogo selitev
- pozna poroka, poroka v ilegali, mahinacije pri poroki, nestrinjanje s poroko
- pozni otroci, en zelo znan, celo slaven.
- mož, ki je kmalu postal invalid in se nikoli ni pobral, ona je zanj skrbela sama
- zaplemba premoženja, sesutje socialnega statusa
- ilegalna dejavnost
- zgodnje vdovstvo
- neverjetno dolgo življenje (umrla pri 97.), čisto pri sebi do zadnjega

« Last Edit: August 12, 2017, 01:29:05 PM by Vesta »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Vaja
« Reply #1 on: August 12, 2017, 01:22:03 PM »
Uf Vesta, tole pa je bil lajf.  :-X
Jaz sem žal astro slabo pismena. Bom pa z zanimanjem prebrala, kaj bodo drugi napisali.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2 on: August 12, 2017, 02:01:41 PM »
Oooo, na isti dan je imela rojstni dan kot jaz.  ;D
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: August 12, 2017, 03:06:39 PM »
si ziher da je to njena karta? Kako si prisla do podatkov?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #4 on: August 12, 2017, 03:24:47 PM »
Jane, pisala je tak notes, dnevniški (kjer je popisovala dogodke) in notri je bila omenjena ura "malo čez deseto uro zvečer." In ji čisto verjamem, ker je bila poosebljenje rakaste Lune in ASC, kot otrok je res izgledala kot neka Lunica, zelo okroglolična in tudi, ko gledam slike, dobim močan 'rakast vtis'. Uro sem tudi poskušala potrditi na podlago rojstnega lista mojega dedka, pa se mi zdi, da se kar ujema. Luno je dedoval, ASC je pa nekaj stopinj stran in res je njena kopija.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: August 12, 2017, 03:37:58 PM »
OK kaj pa datum? V tistih casih so zelo velikokrat otroke vpisali kasneje v rojstni list. Za mojo mami ne vemo pravega datuma, ker je bilo na kmetiji veliko dela in so jo sele kasneje nesli vpisat. In vpisali kot rojstni tisti dan ko so jo pripeljali.
Isto je bilo pri mojem mozu.

Nekaj stvari iz karte mi ne gre skupaj, zato sprasujem.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #6 on: August 12, 2017, 03:52:03 PM »
To pa ne vem, ker pa je bilo izdelano družinsko drevo (ja, nekaj nas je šlo v rodbinsko rodoslovje), velja ta datum, ampak to je vse posredi.

Bila je najmlajša od petih otrok sicer, preživelih. Ko se je rodila, je bila mama že kar priletna. Bili so povprečna družina, ne med reveži, pa tudi ne bogati. Oče je naredil samomor, ko je bila stara osem, še danes ne vedo zakaj. Med 1. sv. vojno so ji porušili dom, je pribežala z mamo na avstrijsko mejo in tam ostala do konca vojne, je pa vmes hudo zbolela za tifusom, izpadli so ji vsi lasje in je morala poslej nosit lasuljo. Ko je bilo te eskapade konec, sta se priselili k eni od sester, ki je bila že poročena in ostali pri njej. Izšolala se je in kot občinska tajnica spoznala svojega moža, začela z njim razmerje, ampak na skrivaj, ker je bila ona prerevna, on pa kar bogat in se jima ni bilo dovoljeno poročiti, to sta storila šele, ko so oboji njegovi starši umrli, pa tudi mama. Prvega otroka je rodila, ko je bila stara že čez 35., in pustila službo, ugodno jima je šlo in sta imela celo zaposlene, živela je kot dama. Med vojno je rodila še dva otroka enega za drugim. Oboževala je vse tri, ideal matere je bila. Mož se je ukvarjal z ilegalno dejavnostjo, skoraj bil ubit večkrat, ampak nekako so ga vedno drugi izvlekli. Po vojni so jima zaplenili hišo, njega odstavili, spet se je mogla odselit in preživela nadaljnje leto in pol pri drugih sorodnikih. Alkoholizem je prišel, pa tudi mož je bil boemski, ampak je vse prinesla, otroci so ji bili svetinja. S tem, da je treba omeniti, da je zraven živela še pokroviteljska očetova neporočena sestra, ki jo je še vedno zviška gledala. Po teh odcepitvah so jo pa žalili, pljuvali, revna ni bila kot še nikoli v življenju, prelomila se je na troje, da so lahko vsi otroci še šolali in en celo študiral (na koncu so bili vsi trije visoko izobraženi), poleg tega pa še skrbela za moža, ki ga je kap in je bil skoraj povsem paraliziran. Odrekla se je čisto vsemu, da ga je (sina) spravila do tja, kjer je bil in tam v začetku petdesetih, ko so bila potovanja še aleluja, spravila z vlakom do mesta. Skrbela je tudi za vnukinjo, ko sta starša šla v tujino. Zelo vitalna, zelo fit, poštena, bogaboječa. Nihče o njej ni imel nič slabega za povedat.

Čudim se, kako je vse zdržala, jaz ne bi.
« Last Edit: August 12, 2017, 03:53:48 PM by Vesta »

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #7 on: August 13, 2017, 07:04:04 AM »
Jaz mislim, da je imela ona dar sprejemati informacije od nekod, ki jih je potem po žensko in z žensko vnovčila v dobrine ali denar.  Venda vedno znova so ji vse pobrali. Kot da šole tega dajanja ni nikoli naredila.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: August 13, 2017, 12:21:47 PM »
OK če gledam kje bi lahko dobila iz karte njene vzporednice- samo na hitro.

Pozni otroci luna  :kv venera (vladar pete hiše).

5 hiša je tudi smrt očeta. Venera-neptun nepojasnjene okoliščine (samo mi je preširok orbis), mars bi lahko nakazoval na nesrečo, ne bi pa rekla na samomor, tukaj bi morala biti poleg tudi uranovska komponenta.

2 hiša je smrt moža - spet luna  :kv venera. Sama 7-a hiša mi z ničemer ne da vedeti, da bi bila lahko vdova - zgodnja. Je le saturn poleg in še nobenih čudnih aspektov ne dela, edino kar ga izdaja je to, da je na 18-ti stopinji (hudičeva stopinja) pa bi lahko na podlagi tega lahko komentirali zgodnjo smrt.

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #9 on: August 13, 2017, 01:15:25 PM »
Jane, saj mogoče za tista leta ni bila zgodnja smrt - 64 je bil star, ko je umrl. Ampak dejansko sta bila precej dlje v zvezi, kot poročena, nekako obstajajo dokazi vse od leta 1924. Mogoče zato?

Glede očeta v bistvu ne vedo, kaj se je zgodilo. Oblast je zaključila s samomorom, ampak nikoli niso izvedeli točno, kaj je bilo, ne kje in kako naj bi ga s koncem pokopali, imel je tudi neke spore z nadrejenimi.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #10 on: August 13, 2017, 01:17:44 PM »
ah za tisti cas je bila 64 visoka starost. Koliko je bila ona stara ko je umrla?

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #11 on: August 13, 2017, 01:22:38 PM »
97 ...

Ja, 18. stopinja bi lahko pomenila težave z možem, ki sploh ni vedel, kaj se ob medvojnem času sme početi in česa ne, je izzival. Zato pa so jim na koncu vse vzeli ... no, pa tudi zaradi tedanje politike, ki je težila z uravnilovko in 'smrt bogatiji'. Pa tudi zveza je bila več let na skrivnem, pred starši.
« Last Edit: August 13, 2017, 01:31:30 PM by Vesta »

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #12 on: August 13, 2017, 02:26:42 PM »
ah za tisti cas je bila 64 visoka starost. Koliko je bila ona stara ko je umrla?
umrla pri 97 let, je Vesta napisala.