Jaz navijam za fantka, hehe. Itak.
Imam pa na tem mestu še eno vprašanje. Teoretično. Ali pa kakšno drugačno. Kaj pa vem.
Ok, primer. Točka otrok pade v katero od znamenj, ki ima modernega in tradicionalnega vladarja. Primer - točka otrok pade v Vodnarja. Ali se pri tej točki upošteva razdalja do Urana, ki je moderni vladar znamenja, ali razdalja do Saturna, ki je tradicionalni vladar znamenja? V bistvu me pa še bolj zanima, ali je v tem primeru, da je razdalja do enega ali do drugega različna, mogoče upoštevati, da se taka oseba lahko "odloči" ali za eno ali za drugo? Se pravi, da bi, recimo, imela eno pot v življenju, pa bi potem se upoštevala razdalja do Urana, če bi se pa oseba odločila za drugo pot v življenju, pa bi se upoštevala razdalja do Saturna?
Zanimivo vprašanje, Saša, ga imam tudi sama, ker imam točko na 19* stopinjah Rib. Moja mama ima npr. točko ravno tako na 9. stopinjah Rib, do vladarja je 4 oz. 5 mest, odvisno, katerega gledaš, pa nima niti slučajno toliko otrok, sva 2. Moja babica, v 12. na 5* stopinjah Leva, Sonce v Levu ima v 11., ne bi smela imeti nobenega, pa ima 2.
Kakor jaz interpretiram točko, gre bolj za to, da pride v poštev, ko tehtaš med aplikativnimi in separativnimi aspekti vladarja 5., ali bo, ali ne. Potem, koliko aplikativnih morda dela ta točka, pa je to gotovejše, težko reči. Sešteti je treba vse faktorje.
Vsekakor živimo v času, ko se da s točko otrok fino manipulirati. Moja mama je čisto dovolj plodna, da bi lahko v začetku npr. 19. stoletja imela 5 otrok, marsikatera, ki je danes spočela z umetno, pa nobenega.
Najbolje je dvojnega vladarja tretirati izbirno, opcijsko. Potem pogledaš, kateri je v karti močnejši ali bolj potenciran, ta bo bolj silil naprej, pa vendar, njegov šibki/močni sovladar odreka/podarja možnost(i), kjer jih načeloma ni.
Tradicionalne vladarje nekateri upoštevajo kot "nočne" (pred sončnim vzhodom in za sončnim zahodom), moderne pa kot "dnevne" (vmesni čas). V to se še nisem intenzivneje poglabljala, se mi zdi pa možno, da bi bilo kaj na tem.
Če je točka otrok v konjunkciji s kakšnim planetom (orbis 2), se tudi drugače obnaša, zagarantira na tak način. Če jaz vzamem Neptuna kot modernega vladarja svoje točke, mi je 1 otrok obljubljen, če Jupitra, ni nobenega. Pa vendar glede na vse ostale aspekte v karti, ki starševstvo kažejo kot zelo močno temo, pa tudi dejstvo, da je moja točka v konjunkciji z Marsom, menim, da bom imela vsaj enega, če ne 3., kakor se kažejo z aplikativci. Je pa možno, da bom kak potencial dobila odbit od partnerja, Luna je v Kozorogu v 11., čeprav še zdaaleč ni neplodna. Bomo videli.