Joj, Sanjalka, sočustvujem s tabo. 
Ja, to so res težke odločitve.
Se pa spomnim, ko je moja psička bila že polna tumorjev in je veterinar glede na njeno siceršnje obnašanje (bila je živahna, jedla je...) rekel, da še ni za obupati.
Tako je bila še naprej z nami.
Ne vem, ali je bilo prav ali ne, da smo jo pustili živeti tako dolgo. Za evtanazijo smo se odločili nekega dne, ko ni več mogla vstati. Je bilo očitno, da ni več kaj narediti.
Živali sicer baje bistveno bolje prenašajo bolečine od ljudi, imajo višji prag.
Jaz nisem imela občutka, da bi našo kaj hudo bolelo.
In ja, cel kup operacij.
Če ima še vedno, kljub tumorjem, tako voljo do življenja, je ješča in živahna... verjetno še ni čas.
Hvala Pika

Tudi sama tako čutim, da še ni čas....
Se pa bojim, da bo kmalu...
Veliko bulo ima pod trebuhom, katera že kaže znamenje, da lahko kmalu poči...
Tisti kritični tumor pa ima pod desnim očesom, ta se agresivno širi tudi navznoter...Prejšnji teden sem bila spet pri veterinarju, pa pravi, da bi bil poseg (operacija) kar agresiven in da bi mogoče pomagalo spet samo za cca 2 tedna. Nazadnje smo jo operirali 7.8. in se ji je tumor spet ponovil že čez 14 dni, sicer poleg očiščenega dela, ampak še bolj globoko...
Tako se nisem odločila še za eno operacijo, tudi po nasvetu veterinarja...
V teh situacijah res ne vem, kaj je najbolje, delam po občutku...Trenutno je še precej živahna, ješča...
Je pa večraj pričela nekontrolirano urinirati...predvidevam, da ji bula, pod trebuhom pritiska na mehur...tako je bilo že lani, ko je prav tako imela to bulo pod trebuhom, pa smo ji jo potem odstranili in je bilo ok do letos spomladi...sedaj se je spet precej povečala....