Author Topic: Olajšaj se malo. Osemnajsti del.  (Read 134004 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Olajšaj se malo. Osemnajsti del.
« Reply #570 on: September 02, 2019, 07:57:04 AM »
Moja psička se bo verjetno kmalu poslovila od nas :'( Ima 16 let, že sedaj mi je težko ob tej misli :'(
Spremljala me je skozi mnogo pomembnih trenutkov v mojem življenju, od težkih do lepih... :-*
Kdaj je tisti trenutek, ko veš, da je bolje, da se odločiš, da se dokončno posloviš od nje...? :'(
Ima rakasti tumor (melanom), zelo agresiven, operirana je bila že 2x, sicer pa še precej živahna, oz polna voje do življenja....
Nekateri že pritiskajo name, da bi jo morala uspavati, sama pa še ne čutim tega...
Ima kdo izkušnje glede tega?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #571 on: September 02, 2019, 08:13:26 AM »
Joj, Sanjalka, sočustvujem s tabo.  :'(
Ja, to so res težke odločitve.
Se pa spomnim, ko je moja psička bila že polna tumorjev in je veterinar glede na njeno siceršnje obnašanje (bila je živahna, jedla je...) rekel, da še ni za obupati.
Tako je bila še naprej z nami.
Ne vem, ali je bilo prav ali ne, da smo jo pustili živeti tako dolgo. Za evtanazijo smo se odločili nekega dne, ko ni več mogla vstati. Je bilo očitno, da ni več kaj narediti.
Živali sicer baje bistveno bolje prenašajo bolečine od ljudi, imajo višji prag.
Jaz nisem imela občutka, da bi našo kaj hudo bolelo.
In ja, cel kup operacij.
Če ima še vedno, kljub tumorjem, tako voljo do življenja, je ješča in živahna... verjetno še ni čas.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #572 on: September 02, 2019, 08:32:52 AM »
Moja psička se bo verjetno kmalu poslovila od nas :'( Ima 16 let, že sedaj mi je težko ob tej misli :'(
Spremljala me je skozi mnogo pomembnih trenutkov v mojem življenju, od težkih do lepih... :-*
Kdaj je tisti trenutek, ko veš, da je bolje, da se odločiš, da se dokončno posloviš od nje...? :'(
Ima rakasti tumor (melanom), zelo agresiven, operirana je bila že 2x, sicer pa še precej živahna, oz polna voje do življenja....
Nekateri že pritiskajo name, da bi jo morala uspavati, sama pa še ne čutim tega...

Sinhroniteta. Ne vem zakaj sem danes zjutraj na poti v službo razmišljala, zakaj se pse in mačke uspava in je to humano. Ni pa humano uspavati ljudi. Eni smo več ali vsi smo živa bitja? V tej dilemi itak nikoli ne bomo enotni, a vsaj izbira je za tiste ljudi, ki vedo, kaj jih čaka in lahko zase sprejmejo to težko odločitev...

Sanjalka, samo ti sama veš. Naj ti ne govorijo drugi. Ko jo boš videla, da res trpi, da nima več volje za ničesar.... Objem  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #573 on: September 02, 2019, 08:35:59 AM »
Joj, Sanjalka, sočustvujem s tabo.  :'(
Ja, to so res težke odločitve.
Se pa spomnim, ko je moja psička bila že polna tumorjev in je veterinar glede na njeno siceršnje obnašanje (bila je živahna, jedla je...) rekel, da še ni za obupati.
Tako je bila še naprej z nami.
Ne vem, ali je bilo prav ali ne, da smo jo pustili živeti tako dolgo. Za evtanazijo smo se odločili nekega dne, ko ni več mogla vstati. Je bilo očitno, da ni več kaj narediti.
Živali sicer baje bistveno bolje prenašajo bolečine od ljudi, imajo višji prag.
Jaz nisem imela občutka, da bi našo kaj hudo bolelo.
In ja, cel kup operacij.
Če ima še vedno, kljub tumorjem, tako voljo do življenja, je ješča in živahna... verjetno še ni čas.

Hvala Pika :-* :-* :-*
Tudi sama tako čutim, da še ni čas....
Se pa bojim, da bo kmalu...
Veliko bulo ima pod trebuhom, katera že kaže znamenje, da lahko kmalu poči...
Tisti kritični tumor pa ima pod desnim očesom, ta se agresivno širi tudi navznoter...Prejšnji teden sem bila spet pri veterinarju, pa pravi, da bi bil poseg (operacija) kar agresiven in da bi mogoče pomagalo spet samo za cca 2 tedna. Nazadnje smo jo operirali 7.8. in se ji je tumor spet ponovil že čez 14 dni, sicer poleg očiščenega dela, ampak še bolj globoko...
Tako se nisem odločila še za eno operacijo, tudi po nasvetu veterinarja...
V teh situacijah res ne vem, kaj je najbolje, delam po občutku...Trenutno je še precej živahna, ješča...
Je pa večraj pričela nekontrolirano urinirati...predvidevam, da ji bula, pod trebuhom pritiska na mehur...tako je bilo že lani, ko je prav tako imela to bulo pod trebuhom, pa smo ji jo potem odstranili in je bilo ok do letos spomladi...sedaj se je spet precej povečala.... :'( :'(
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #574 on: September 02, 2019, 08:42:23 AM »

Sinhroniteta. Ne vem zakaj sem danes zjutraj na poti v službo razmišljala, zakaj se pse in mačke uspava in je to humano. Ni pa humano uspavati ljudi. Eni smo več ali vsi smo živa bitja? V tej dilemi itak nikoli ne bomo enotni, a vsaj izbira je za tiste ljudi, ki vedo, kaj jih čaka in lahko zase sprejmejo to težko odločitev...

Sanjalka, samo ti sama veš. Naj ti ne govorijo drugi. Ko jo boš videla, da res trpi, da nima več volje za ničesar.... Objem  :-*

Hvala Rena :-*
Prejšnji teden na pregledu pri veterinarju, sem se tudi po nasvetu veterinarja odločila, da je ne bom več matrala z operacijami...saj je od zadnjega posega minilo 14 dni, ko se je tumor zopet pojavil...veterinar pravi,da bi obdobje od posega, če bi se zanj odločila, mogoče trajalo 14 dni in bi spet prišo do ponovne rasti tumorja...gre za zelo agresivno obliko raka...
V takšnih primerih sem vedno v dilemi, kakšno odločitev sprejeti...
Kužika ima močno vojo do živjenja, je res prava borka.... :-* :-* :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #575 on: September 02, 2019, 09:58:48 AM »
Psi velikokrat čutijo, kdaj jih nismo še pripravljen spustiti, tako da čisto možno, da zato še ima tako veliko voljo do življenja. Boš pa sama vedela, kdaj moraš njej reči adijo.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #576 on: September 02, 2019, 11:06:25 AM »
Psi velikokrat čutijo, kdaj jih nismo še pripravljen spustiti, tako da čisto možno, da zato še ima tako veliko voljo do življenja. Boš pa sama vedela, kdaj moraš njej reči adijo.

Hvala Saša :-* :-* :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #577 on: September 02, 2019, 02:41:17 PM »

Joj Sanjalka :( Jaz sem dala našega uspavati, ko so bile bolečine enostavno premočne. Ko je jokal vsako uro ponoči in ga noge niso več držale in sem ga morala ven nesti lulat in kakat. Ko si pogledal njegove oči, si vedel, da je čas. In ko bo ta čas, boš vedela tudi ti.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #578 on: September 05, 2019, 07:49:10 AM »
Kao je s kužico, Sanjalka?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #579 on: September 05, 2019, 08:00:29 AM »
Kao je s kužico, Sanjalka?

Še vedno je živahna, ješča, še vedno me prosi z priboljške, njeno vedenje je torej čisto ok...
Bula pri očesu pa je že tako velika, da je oko samo še polovično odprto, prav tako je že precej velika in nabrekla tudi bula pod trupom....
Res je neverjetna borka, prav za občudovati jo je...sem presrečna, da je še vedno z mano, a istočasno se zavedam, da bo verjetno kmalu prišel ta čas,
o katerem ne želim dosti razmišjati....

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #580 on: September 05, 2019, 08:08:17 AM »
Objem.  :-*
Še vidi in sliši?
Ja, so borci, res so borci.
Moja je bila slepa, gluha (da o tumorjih ne govorim), a še vedno voljna živeti.
Boš vedela, ko bo čas. Dajo sami vedeti.
Zdaj pa naj ji bo še čim dlje lepo.  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #581 on: September 05, 2019, 08:13:14 AM »
Vidi še, sliši pa že kar nekaj časa ne več.
Ja, tudi sama čutim, da bom vedela, ko bo njen čas.
Mi je pa nadležno poslušati kako jo mučim in kako bi jo morala dati že uspavati...
Kako naj dam uspavati kužiko, ki je še vsa vesela, ko me vidi in še vedno s tisto močno voljo do življenja... ???

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #582 on: September 05, 2019, 08:18:35 AM »
Jaz tudi ne bi mogla in nisem mogla.
Nekateri zmorejo že zelo kmalu, takoj, ko se psu začnejo neke bolezni. Ne vem, od kod in kako potegnejo to moč, mogoče pa je že v osnovi odnos drugačen.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #583 on: September 05, 2019, 08:39:39 AM »
Te razumem sanjalka, kaj pa veterinar pravi?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #584 on: September 05, 2019, 11:03:19 AM »
Te razumem sanjalka, kaj pa veterinar pravi?

Da bom vedela, ko bo prišel ta čas in da v tem primeru kot je sedaj, je tudi on še ne bi dal uspavati.
Skupaj z njegovo pomočjo sva postavila tudi neko mejo, do kdaj še vztrajati...
Ko se bo bula predrla, bo verjetno tisti čas...
Sva se pa tudi skupaj odločila, da je ne bomo več operirali, saj so operacije kar zahtevne in predvsem kratkoročne-beri pomagajo za cca 2 do 3 tedne...