Author Topic: Dnevni prebliski  (Read 13653 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
Re: Dnevni prebliski
« Reply #15 on: September 28, 2018, 11:08:19 AM »
Všeč mi je ideja in se strinjam s tem, da bi bilo potrebno čim prej bolj intenzivno preiti na prodajo izdelkov brez embalaže. Vidim pa kar nekaj razlogov zakaj to ne zaživi tako kot bi radi. Jaz vidim naslednje razloge:
1. da so to manjše trgovine na lokacijah, kamor običajno ne zahajamo pogosto. Samo za en izdelek običajno ne bomo šli na drugi konec mesta ali v drug kraj (vsaj večina ne).
2. V takih trgovinah pogosto prodajajo izdelke manjših izdelovalcev, manj poriznanih in uveljavljenih (npr. kozmetika ipd.). Navajeni smo uporabljati tisto, kar poznamo in smo zadovoljni. (sama sem že imela izkušnjo, ko sem dobila alergijo, ko je moja kozmetičarka uporabljala svojo doma narejeno kremo).
3. Če bi združili na eni lokaciji trgovine, ki že sedaj pridajajo precej svojih izdelkov na tak način bi bilo verjetno veliko več obiska in prometa. Tržnica je že po moje zelo primerna  lokacija. Že sedaj tam dobimo večino izdelkov brez embalaže. Ali pa vsaj v razgradljivi embalaži.
To je samo del mojega razmišljanja. Je pa vse odvisno od nas samih. Mi smo tisti, ki moramo pri sebi narediti premike v navadah ter razmišljanju in ponovno zgraditi zaupanje do trgovcev (kot je bilo včasih, ko se je tako že prodajalo).
Upam, da bo to čim prej zaživelo.Avtomati za mleko so se že lepo uveljavili. Turistom (posebno azijcem) pa jih z veseljem pokažejo tudi turistični vodniki.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: September 29, 2018, 02:52:34 AM »
Danes prebrala, da so znanstveniki iz alg naredili embalažo, ki jo lahko tudi pojemo. Na trg naj bi prišla okrog l. 2040, sicer pa se samodejno v naravi razgradila v 4-6 tednih.
Hkrati se pri nas odpira tole.
https://www.dnevnik.si/1042798292.

Podpiram!  ;D

Če so tako natančni in vedo, da bo trajalo še  22 let dokler taka embalaža pride na trg, potem to pomeni, da jo brez posebnega finančnega vložka lahko postavijo an trg že jutri. Verjetno korporacije melje denar s plastiko in kartonsko, industrijo.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #17 on: September 29, 2018, 03:25:48 PM »
Mogoče ne paše sem ampak, ali veste da imate nekateri enak avatar? ( Npr  Darja im maelstream, pa Tea in Duan in mogoče še kdo).

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #18 on: October 01, 2018, 09:03:11 AM »
Ja, lumpi, nekateri tudi niso več aktivni na forumu.  ;)
9ZK 674

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #19 on: September 27, 2019, 02:13:44 AM »
Sem malo pregledovala stvari nazaj. Lansko leto je bila debata o trgovinah brez embalaže. V Ljubljani v Šiški imamo že kar nekaj časa trgovino brez plastične embalaže. Vodijo jo mladi podjetni in zagnani lastniki  Tukaj je link, če koga zanima.
https://rifuzl.si/
Se trudijo ne samo glede dobavitelje ampak tudi cene.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #20 on: September 27, 2019, 04:35:18 AM »
Mogoče ne paše sem ampak, ali veste da imate nekateri enak avatar? ( Npr  Darja im maelstream, pa Tea in Duan in mogoče še kdo).

To je zato, ker so si izbrali že dodan avatar.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #21 on: April 27, 2020, 10:44:52 PM »
Pojem zagon gospodarstva razumete šele, ko vam postane jasno, da samostalnik zagon v tem primeru izhaja iz glagola zagoniti, in ne zagnati.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #22 on: April 28, 2020, 07:51:25 AM »
:laugh:
Razvozlala si zagonetko. :D

.................................... zagonila bom dodaten čas za deset besed in še več.......................

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #23 on: April 28, 2020, 08:56:43 AM »
Pojem zagon gospodarstva razumete šele, ko vam postane jasno, da samostalnik zagon v tem primeru izhaja iz glagola zagoniti, in ne zagnati.
:laugh: :laugh: :laugh:
Ena boljših zadnje čase. To bi moral JJ-ju napisat, haha.
.....................................
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #24 on: February 27, 2022, 02:50:21 PM »
Se komu kaj bliska? Na vzhodu vsekakor se.  :blank:
Zna se zgoditi, da se nam bo še kolcalo po corona letih. Upam, da ne bomo ugotavljali, da je bilo čisto lepo, ko nismo smeli iz bajt zaradi epidemije, ko ne bomo upali ven iz drugih razlogov.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #25 on: February 27, 2022, 03:40:22 PM »
Dobro se ti je tole posvetilo, tudi jaz imam podobne prebliske.
V kristalno kroglo si ne upam pogledati, da mi ne postane kristalno jasno kaj slabega.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #26 on: February 28, 2022, 10:06:29 AM »
Tudi meni se podobno bliska po možganih...presneto.
Ravno o tem sem premišljevala, kako je na lepem korona izginila iz zaslonov...
Veckrat sem se sprasevala kaj neki se dogaja "v zakulisju" sveta, medtem ko so vse učke uprete v korono.
Verjela sem, da se na drugih podrocjih dogajajo velike stvari, in da nam očke mažejo samo s korono, da drugih stvari ne vidimo.
Zgleda da se nisem motila, ampak da bo vojna (s tanki, bombami in orožjem) tega pa si nisem mislila in ne predstavljala.

En dan odprejo meje za potovanje brez pct pogojev...drug dan
 skozi te meje beži ubogi narod, ki beži pred vojno...
A samo jaz v tem vidim neko čudno povezavo?

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #27 on: August 02, 2023, 10:28:07 PM »
Danes sem imel prav posebno izkušnjo.  Najprej se je izlila voda iz krožnika ki je pod rožo in ta stoji na tleh, torej je šla voda po parketu.  Pred tem sem že odprl vhodna vrata stanovanja in je tako bilo kakšno uro. Ko sem šel od doma sem najprej slišal nekaj, potem pa našel na oknu dnevne sobe, na eni od rož, ptiča, Kosa.   Ni se pustil, da bi mu pokazal pot ven zato je zaradi stresa izgubil več kot toliko črnega perja.     Naposled je našel pot ven in tako sem šel lahko od doma.   Čez pol ure mi je mami napisala sporočilo, če kaj vrane okoli mene letajo. Te namreč vedno oznanijo nesrečo v družini ali med prijatelji.  Preprosto sem ji povedal, da sem sicer hotel navezati stik z njimi na eni turistični lokaciji, vendar se niso pustile preveč.   Potem mi je povedala, da je stric v bolnici in da je zelo slab, kar pomeni, da je med nami mogoče samo še zadnje dni.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azeleja

• Sp.simbol
« Reply #28 on: August 25, 2023, 01:00:49 PM »
Se komu kaj bliska?

Offline Maja

• Lipicanec