Author Topic: Tarot, XX. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 70190 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Missy

• Spl. simbol
Re: Tarot, XX. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #180 on: February 26, 2019, 10:31:20 AM »
Amazon mi jih je poslal. ;) nekako so me pritegnile, zelo blizu so mi zelo hitro postale.

Ahaaaa, fino ja. Glede After Tarot, če prav razumem, je recimo vsaki sliki "klasičnega tarota" dodan "moment after". Recimo Norec je že stopil čez prepad in visi, držeč se za eno roko. Obešencu pomaga ženska, ki mu daje pijačo, da si opomore...itd. In pri sebi že kompliciram... Norec mi najbolj simbolizira to, da moramo zaupati. Če vidimo prepad pred sabo, je lahko res, lahko pa je ta prepad samo naš strah, pa prepada v resnici ni. Slika pa glih potrjuje, da bo res padel, čeprav, se pa ujame in tudi pes ga bodri, da naj se ne spusti. Ta pes ga bo morda celo vlekel za rokav in mu pomagal. Tako da, zanimivo ja, na vse načine lahko razvijaš štorije. Te prosim, če mi še ti pokomentiraš, kako razumeš kakšno karto tradicionalnega decka in enako karto v After... Saj ni treba zdaj takoj, samo toliko, da si še naredim malo reda v glavi, ali naj naročim ali ne.  :-*

Meni sluzi nekako kot vodilo bolj kot klasicen...in ne toliko kot opozorilo, bolj kot vodilo in ozavestenje posledic vsakega koraka, ki ga naredis na podlagi karte..grem povlect eno in pokomentirat klasicen tarot/after tarot.

Evo povlekla 5 mecev. V klasicnem tarotu je mec zmagovalca dol, v after je zmagovalno postavljen v zrak. Tu mi pride kot da ce se spustimo v boj se boj splaca za pogladit nas ego, a nas pusti osamljene. Meci ostanejo, ljudje gredo. Ta se v obeh kompletih celo ne razlikuje toliko. Meni je najbolj fascinantna razlika recimo pri 2 cas: v klasicnem tarotu gledata v casi, fascinirana nad povezavo a nekako odmaknjena. V after tarotu objeta, prezeta, z muco ki se ovija okrog dekleta na sliki...potem ljubimca v klasicnem: on zre v njo, ona v nebo - ni se jasna odlocitev. V after tarotu kot da ga ona zagleda in sprejme dar ljubezni.

Meni je zelo zgovoren, rada berem iz njega.

In Rencica, zate za marec: as palic. Vroce, novosti, energija: pomladno! Lepo ti bo. :-*

Offline Azeleja

• Sp.simbol
« Reply #181 on: February 26, 2019, 06:34:39 PM »
Prosim še zame eno.
Hvala.  :-*

Rožica Aze(a)leja  :) Tako kot je Buda pod drevesom smokve doživel uvid: prava pot je srednja pot, tako je napotek za marec Zmernost. Prava mera med čustvi in umom. Harmonija. Zaupaj v notranjo moč svoje duše in ko zaupaš, te nič ne vrže preveč iz tira.  8)

Rena, najlepša hvala.
Poleg karte meseca si mi z zapisom Bude podala odgovor, ko sem se ravno nekaj odločala...  :D

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #182 on: February 27, 2019, 06:13:44 AM »
Azeleja, super  :-*

Missy, hvala. Uf, vroče bo, to mi delaj. Tudi hočem, da je tako  ;D Je zanimiv tale After, zeljo, zeljo.

Maja, Ljubimca pa kar v akcijo, hehe  ;) Thanks za link, si ga bom ogledala.

Nensič, bom, z veseljem. Včeraj je bil še natrpan dan. Danes popoldan ali do sobote  :-*

Lumpi, vprašaj, kar želiš  8)
« Last Edit: February 27, 2019, 06:15:32 AM by Rena »

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #183 on: February 27, 2019, 08:47:15 AM »
Se mi bodo v tem tednu dogajale kakšne spremembe. Na področju financ in družine?  Hvala Rena.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #184 on: February 27, 2019, 04:44:46 PM »
Se mi bodo v tem tednu dogajale kakšne spremembe. Na področju financ in družine?  Hvala Rena.

Uf, pestro bo. Na področju financ se kaže zaključek nečesa. Karkoli je že, ne boj se novega, sprejmi potrebne ukrepe, uredi kar moraš, dovolj odlašanja. Na področju družine: svetujem iskrenost. Da se ustaviš in greš vase. Ali skušnjave materialnega sveta, odvisnosti ali resnica in odprte karte? Na naših ramenih sta dva, saj veš, katera. En, ki nas skuša in drug, ki nas motivira. Oni skušnjavček je nadvse premeten in najde tisoč načinov za vodo na svoj mlin  ;). Skratka, kaže na večje spremembe, naj te spodbudijo na boljše.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #185 on: February 27, 2019, 04:52:56 PM »
Rena a lahko še meni en vpogled prosim, hvala.
 :-* :-* :-*

Nensi, v marcu bo fensi  ;D Kraljica palic. Samozavest, odločnost, ustvarjalnost. Uresničitev cilja. Pogum. Pri vsem tem pa se posvečaj tudi svoji notranji ženski  :-*

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #186 on: February 27, 2019, 04:54:59 PM »
Renčica, vržeš prosim še meni za eno vpr preteklost, sedanjost in prihodnost? :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #187 on: February 27, 2019, 05:05:50 PM »
Renčica, vržeš prosim še meni za eno vpr preteklost, sedanjost in prihodnost? :-*

Vaša želja moj ukaz  :D

Močne karta. Svečenica, Moč in As novcev. Svečenica je zelo modra ženska, a je vendarle ženska  ;). Saj veš, kako smo čustvene, kako težko je biti iskren do sebe, kako je sploh težko videti pravo sliko naše notranjosti, saj našo sliko vodijo naša prepričanja, vzorci, programčki. Zato bi rekla, da je za preteklost značilen pod kopreno zavit pogled v realnost, odnosi so kljub potencialu modrosti bili videni v drugačni luči kot je bila resnica sama. V sedanjosti izboljšanje, saj je Moč vzela situacijo v svoje roke. In ja, prihodnost realna, prizemljena. Možno je doseči novo. Na novcu je narisan pentagram, ravnotežje, harmonija vseh elementov našega življenja: voda, ogenj, zrak, zemlja, eter.  :-*

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #188 on: February 27, 2019, 06:01:13 PM »
Uf, pa kakšna močna ura spremlja te močne karte. :-*

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #189 on: February 27, 2019, 06:45:09 PM »
Oh Renčica spremembe se obetajo ja, kakšne karte! Hvala ti :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #190 on: February 27, 2019, 07:39:49 PM »
Prosim Missy. Vau, res lepa ura  :D

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #191 on: February 28, 2019, 04:11:18 PM »
Rena a lahko še meni en vpogled prosim, hvala.
 :-* :-* :-*

Nensi, v marcu bo fensi  ;D Kraljica palic. Samozavest, odločnost, ustvarjalnost. Uresničitev cilja. Pogum. Pri vsem tem pa se posvečaj tudi svoji notranji ženski  :-*
O draga moja naj naj hvala. Naj se samo še zgodi. Amen.
In ja bom ženskico crkljala. 
Objem. Obema. Vsem.
Tebi. Meni.
Meni in meni ženskici.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #192 on: March 01, 2019, 02:40:17 AM »
Jaz se tudi štulim. Hvala!  :-*

Štulček  :) Kralj čaš. Zaupaj svoji notranji intuiciji. Tvoja čustva znajo bit močna, a jih obvladaš in uravnovešaš. Ostani jim zvesta, naj te vodijo po srčni in ustvarjalni poti. Pomlad je v luftu in naj te nosi  :D

Hvala, Rena! :-* :-*
Bom uravnovešena in ustvarjalna. :)

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #193 on: March 01, 2019, 06:13:06 PM »
Renčica, jaz pa se ti moram pohvalit, da sem si KONČNO naročila Shadowscapes tarot 

Komaj čakam da ga dobim.....

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #194 on: March 01, 2019, 06:39:05 PM »
Ooooo Gloria. Ko bodo karte skalibrirane, a sem lahko jaz prva v forumski vrsti?
Bi povprašala na astro način, kaj mi prinaša Uranovo popotovanje po 8 hiši?
Pa srečno s kartami  :-*