Namenjeno članom, torej vam in nam. > Prostor za razvedrilo
Uslužbenci hotela Spletni simbol 64. del
sasa:
Super, lepo. Jaz pa veselo zopet na delu.
Maja:
Jaz imam danes od 11h do 19h ... Pol dopoldanske, pol popoldanske. :)
Škratinja Nagaya:
--- Quote from: sanjalka on February 18, 2019, 01:28:47 PM ---evo, še dober članek na to temo:
http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/7781/Mo%C5%A1ki-ki-no%C4%8Dejo-ali-ne-morejo-odrasti?index=1
--- End quote ---
Hvala, Sanjalka.
Ja, zanimiv članek. Sicer moj mož ne sodi v to kategorijo.
Skrbi za familijo kot mačka za mlade.
Pri njemu je problem, da se ne zna kontrolirati. Ne zna kontrolirati jeze. Kadar je ogrožen, pride ven s tako besedno agresijo in s tako primitivnim izpadom, da me za dlje časa mine, da bi bila v njegovi bližini, kaj šele kaj več od tega. Preprosto me vse mine. Pa čeprav mi postreže potem z najboljšimi delikatesami (vrhunska hrana) in vse drugo spedena kot najbolj skrbna mama koklja na svetu. Ne dojame, kako sem lahko slabe volje. Jaz pa ne morem verjeti, kako ne dojame. Mu razlagam, ampak ne prideš nikamor. Obrne okrog. Zanj je po izbruhu vse mimo. Čez pet minut misli, da je vse ok. Oz. da sploh ni bilo nič. Mene se občutek seveda dolgo drži.
S terapevtko sem večkrat govorila o tem. Tukaj je baje ta "klip" v zvezi z razvojem možganov. V otroštvu se ne razvije sposobnost kontroliranja nekih najbolj primitivnih plati (itd itd), razlog je pa večinoma v domačem okolju, ki zavira ta razvoj.
Gre za neko čudno čustveno zakrnelost, ki se pokaže v določenih situacijah oz. ko se počuti ogroženega.
sasa:
--- Quote from: Maja on February 19, 2019, 09:52:55 AM ---Jaz imam danes od 11h do 19h ... Pol dopoldanske, pol popoldanske. :)
--- End quote ---
A imaš tudi tak delovni čas? Sem mislila, da si večinoma dopoldne. ;D
Maja:
Imam dopoldne, če je kakšen dogodek, pa premaknem, da ni delovnik več, kot 8 ur.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version