No, pa še jaz dodam ta članek iz 7 dni na pravo mesto
Marsovo leto, leto ognja
"Leto 2009 bo v največji meri zaznamoval planet Mars, ki simbolizira energijo, voljo, moč, pa tudi boj, prepire in vojne. Pridružila se mu bo še Venera, planet strasti in lepote. Kjer pa sta skupaj Mars in Venera, je ogenj neizbežen," pravi Adrian Predrag Kezele, vodilni indijski astrolog na Balkanu, ki ima veliko svojih učencev tudi v Sloveniji in ki že tradicionalno z našim tednikom ob koncu iztekajočega se leta gleda v zvezde prihodnjega
Džotiš je znanje o kozmičnih ritmih in njihovi povezanosti z življenjem ljudi na Zemlji. Omogoča nam preprečiti nevarnosti, še preden se te manifestirajo oziroma zgodijo. "Namen džotiša torej ni napovedovanje prihodnosti in bodočih dogodkov, temveč kreiranje lastne usode z boljšimi, bolj modrimi odločitvami, " pravi Kezele, ki dela in živi na Hrvaškem. "Džotiš ne napoveduje prihodnosti, ukvarja se s prevencijo oziroma z risanjem možnih poti na zemljevidu življenja, da bi se na njem lažje znašli in sprejeli boljše odločitve. Zato me ne sprašujte, kaj se bo zgodilo, ker tega ne vem in niti ne želim vedeti. Napovem lahko samo to, kar bi se ob upoštevanju naravnih, kozmičnih ritmov in načel lahko zgodilo. Torej govorim o verjetnosti in o postopkih, kako pozitivne verjetnosti še povečati in negativne zmanjšati."
Kezele poudarja, da njegove vsakoletne analize niso namenjene temu, da bi ob koncu leta rekli, Adrian je imel prav ali Adrian se je zmotil. "Ne eno in ne drugo mi nič ne pomeni. Veliko večjega pomena za vse nas je to, da v prihodnjem letu izkoristimo vse dobre priložnosti, odpravimo vse krivice in omilimo vso trpljenje. Samo temu služi džotiš in ta analiza, ki sem jo naredil," poudarja.
Izguba znanja in obdobje občutljivosti
"Pravkar smo vstopili v obdobje, ki sem ga poimenoval izguba znanja, kar roko na srce, ne zveni preveč optimistično. Jupiter, planet znanja, se bo leto dni zadrževal v znamenju Kozoroga, kjer se počuti najslabše, v indijski astrologiji temu položaju pravimo debilitacija. Kolikor je Jupiter bil v letu 2008, ki sem ga imenoval leto znanja, darežljiv, bo prihodnje leto grabežljiv. Zato bomo težko presojali, kaj je prav in kaj narobe. Džotiš seveda za to takoj ponuja preventivne mere. Kadar Jupiter skrije svoj obraz modrosti, moramo začeti z učenjem, poučevanjem in širjenjem znanja. Do novembra bo trajalo tudi obdobje občutljivosti, kar prav tako ne zveni preveč optimistično. Kaže na razrahljane živce tako pri običajnih ljudeh kot pri pomembnih voditeljih. Potrebovali bomo veliko mero tolerance. Če ob tem še upoštevamo obdobje prvinskega obnašanja, ki traja vse do oktobra, potem zadeva postane še bolj resna. Ampak to še ni vse. Ritmi, gledani z astronomske in astrološke strani so zelo različni in pogosto tudi nasprotni. Poskušal bom biti zelo enostaven, a verjemite mi, "vse mogoče" je blag izraz za to, kar se bo dogajalo na nebu.
Že 1. januarja 2009 bo Saturn postal retrograden, lunina vozla Rahu in Ketu pa bosta kar dva meseca praktično stala na mestu, kar se astronomsko gledano, zgodi zelo redko. Interpretacija zato ni najbolj optimistična. Možni so nepričakovani dogodki, neobičajnosti, bizarnosti, občutek žalosti in nesreče. Preventivna mera: služenje in pomoč. Če bi vsi ljudje pozabili na lastne težave in ponudili pomoč drugim, bi svet bil rešen. Ne pozabimo tudi na živali in rastline. Čuvajmo in negujmo jih. Ukvarjajmo se z aktivnostmi, ki podpirajo raznolikost sveta. Saj veste: vsi drugačni, vsi enakopravni," poskuša kljub manj optimističnim napovedim širiti svetlobo hrvaški astrolog.
Venerin ples
A na srečo, ni vse črno. "Prvih pet mesecev bo Venera, planet ljubezni, v znamenju Rib, kjer se najbolje počuti, v svoji eksaltaciji. Ta eksaltacija (vznesenost) bo nenavadno dolga, kar pet mesecev, običajno pa traja samo mesec ali dva. Kot da nam planet ljubezni želi sporočiti: ne skrbite, še je upanje. Dajem vam dvakrat več ljubezni! Tekom svoje eksaltacije pa se bo Venera srečala še z Marsom, kar vse kaže na veliko strast, ljubezen, tantro, ples in proslavo. Stvar je zelo jasna; uživajte v življenju, uporabljajte moč ljubezni. Naslednje leto bodo padli mnogi obrazci, ljubezen bo bistveno bolj svobodna in širša kot kdajkoli doslej. Zato ne izpustite nobene priložnosti za nova ljubezenska odkritja. Plešite, ljubite in proslavljate! A pozor, ne smemo pozabiti, da se to dogaja med slabim Jupitrovim položajem, zato bi nepremišljeno in neodgovorno uživanje v vsem lahko bilo za nekatere tudi pogubno. Zavedajte se, da je užitek del znanja, eden od idealov modrosti, zato uživajte pametno," svetuje Kezele.
Po vročih petih mesecih naj bi se strasti v sredini leta umirile. "Jupiter prihaja v boljšo pozicijo in obdobje izgube znanja se naenkrat preobrazi v obdobje svetlobe. Tudi Mars in Venera bosta še zelo ugodna, zato je mesec julij pravzaprav mesec ljubezni. Tudi avgust in september bosta ugodna, čeprav so na nebu že prvi znaki poslabšanja. Jupiter bo ponovno v svoji slabi poziciji, a na srečo bo Mars še naprej zelo ugoden. Lahko bi rekli, da se ponavljajo kontrasti iz začetka leta. Kaj od vsega pa bo v resnici prevladalo, je sedaj težko reči. Odvisno je od vibracije energije, s katero bomo stopili v drugi konec leta. Zato sta ta dva meseca zelo pomembna. Morali bi jih izkoristiti za pripravo tistemu, kar bo sledilo, saj nam v oktobru resnično grozi kriza."
Kriza v oktobru
Glavni krivec zanjo bo Mars, ki bo v svoji najslabši poziciji kar osem mesecev (ponavadi je samo dva). "Mars se bo v desetem mesecu srečal še s Ketujem, južnim mesečnim vozljem, treba je upoštevati še slab položaj Jupitra. Ogenj, eksplozije, hitrost, čiščenje, prepreke... Zato je oktober najboljši čas za preventivne mere, obrat navznoter, vase.
Nahajamo se na pragu velikih sprememb. Ni potrebno biti astrolog, da to uvidiš, saj se dogajajo pred očmi vseh nas, vsak dan. Vprašanje je samo, kakšne spremembe se bodo zgodile in koliko ljudi bo zaradi njih trpelo. Večkrat sem že poudaril in trdno verjamem v to, da je lahko sprememba tudi neboleča. Čeprav sem, priznam, pripravljen tudi na drugačne scenarije. Samo nor človek ne bi pomislil, da lahko stvari gredo tudi na slabše in spremembe postanejo boleče, težke, celo drastične. Do zdaj sem napravil vse, da bi ljudi opozoril na možnosti, ki jih imamo. Nismo brezmočni, saj je usoda sveta v naših rokah. Potrebno je samo malo znanja. Sprememba se mora zgoditi v nas brez zunanje prisile, sami moramo sprejeti resnico o vrednosti naših čustev, občutkov in srca. Svet, ki se obnaša tako, kot da nima vrednosti, mora propasti. Izhod pa je enostaven: potrebno je ljudem vrniti znanje, jim osvetliti pot in jim pokazati, da lahko živijo tudi drugače, lepše in bolje."
Okvir: Vibracija miru
"Včasih se zgodi, da je ves svet ujet v ciklus, ki nosi v sebi mnoge nevarnosti in takrat ni dovolj samo bistra glava in hrabro srce, temveč je potrebno resnično znanje o harmonizaciji in ravnotežju naravnih ritmov na najvišjem nivoju. Džotiš pozna osebne preventivne mere, ki jih v kriznih trenutkih prakticirajo posamezniki v dobro vseh ljudi in celega planeta. V Duhovni akademiji, ki jo vodim, te preventivne tehnike imenujemo rasa tehnike, tako imenovane vibracijsko-meditativne postopke. V oktobru so nakazane nevarnosti za ves svet. Najbolj bode v oči planet Mars, ki mu v vedskem jeziku pravimo Mangal, zato bomo izvajali preventivne mere zanj, imenovane Mangal upaja. Pozivam vse ljudi, da se nam v oktobru pridružijo v vasi Badličan, na hrvaški strani Središča ob Dravi, kjer bo najmanj 108 ljudi sodelovalo pri izvajanju vibracije miru. Štiri sobote zapored se bodo dvakrat dnevno, dopoldne in popoldne po štiri ure in tri ure in pol izvajale rasa tehnike.
7dni, 17. december 2008