Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 66. del.  (Read 55381 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 66. del.
« Reply #495 on: March 22, 2020, 07:21:26 PM »
...in potem govoriš z Italijani, kjer naj bi bila najhujša epidemija in cela apokalipsa. Ne smejo iz hiš, za v lekarno ali trgovino rabijo pooblastilo.
In NIHČE ne pozna nikogar, ki bi zbolel za korono ali od nje umrl.
Niti ne pozna nekoga, ki pozna nekoga, ki je prijatelj od tega, ki je šofer od onega...
Nič.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #496 on: March 22, 2020, 07:51:22 PM »
Kaj ne spremljajo obvestil in posnetkov kaj se dogaja po svetu?

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #497 on: March 22, 2020, 08:15:56 PM »
Lumpi,
najbrž se ne razumeva.
V Italiji naj bi bila največja epidemija v Evropi. Za pol kitajskih primerov.
Govorila sem z Italijani. Imam kolege tam.
In nihče, s katerim govoriš, ne pozna nikogar, ki bi zbolel ali umrl zaradi korone, konkretnega primera z imenom in priimkom ne pozna nihče oz. ni zanj slišal od nikogar. Že če pogledaš, kako smo samo preko fb ppovezani ali preko LinkedIn...
Ja, seveda spremljajo, kaj se dogaja. Kako da ne? Ampak jim ne štima. Ne verjamejo, seveda pa upoštevajo ukrepe. Ne hodijo iz bajt, ker je kaznivo.

Italijani so družba, kjer se vsaka informacija kot požar razširi med ljudmi, ker so rojeni čvekači in izjemno družabni.
Ko nekdo zboli za "tretjo joško" ali čemerkoli, se novica razširi kot požar med ljudmi in to z imenom in priimkom v radiju nad 100km in glede na vse povezave še čez mejo. v 24-urah bi vsi, z nami vred, že vedeli konkretno za Giuseppeja Montecacco s tretjo joško.
Hočem reči, da bi vedeli za konkretno okuženo osebo, preden bi mediji sploh uspeli usta odpreti.
Tukaj pa razen iz medijev niso direktno od čvekačev slišali za nobenega Giuseppeja, od nikogar.

Povprečno v Italiji na dan umre 15.000 ljudi. Iz različnih razlogov.
In vse uspejo kremirati.
Zdaj pa jim "dodatnih" 500 (kolikor naj bi jih umrlo na dan zaradi korone) preseže vse kapacitete.

« Last Edit: March 22, 2020, 08:53:34 PM by Pika »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #498 on: March 22, 2020, 08:46:02 PM »
Naj samo dopolnim.
Lahko verjamem, da gre za virus, ki se hitro širi in so ev. zato uvedli vse te ukrepe. In da je nevaren.
In dejansko ne poznam ne virusa ne realne situacije in sem laik. Nakladam po svoje.
Mi pa tovrstne informacije (sploh to, da niti v šestnajstem kolenu, na območju z apokaliptično epidemijo, nihče ne pozna konkretne osebe) rušijo logično sliko.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #499 on: March 22, 2020, 10:13:04 PM »
Tudi pri nas večinoma ne poznamo ali gre za Francko ali za Miho, ampak smo seznanjeni v tej meri, da zadevo razen manjšega števila ljudi, jemljemo resno. Smo res precej drugačni od italijanov, s tvojo razlago pa si lažje predstavljam kako se to odraža pri njih. Vseeno pa ne morem razumet. Sprašujem se, ali se je res tako težko spremeniti oz. vzeti v roke, navsezadnje zate in za tvoje ljudi.
Upam da se bo tudi pri njih stanje začelo izboljševati. Upam, da se bo povsod čim prej umirilo. Naredimo vse kar lahko, da bi se res.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #500 on: March 23, 2020, 12:14:56 AM »
Naj samo dopolnim.
Lahko verjamem, da gre za virus, ki se hitro širi in so ev. zato uvedli vse te ukrepe. In da je nevaren.
In dejansko ne poznam ne virusa ne realne situacije in sem laik. Nakladam po svoje.
Mi pa tovrstne informacije (sploh to, da niti v šestnajstem kolenu, na območju z apokaliptično epidemijo, nihče ne pozna konkretne osebe) rušijo logično sliko.

Hvala Pika, da si tole napisala.  Preprosto to potrjuje vse moje domneve, da gre za en velik nateg.    Bom prevedel v Islandščino in dal v enko fb grupo, ki je zelo razširjena.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #501 on: March 23, 2020, 08:38:45 AM »
Dobro jutro! Pijem kavo na sončku (čez okno) in odštevam minute do delovnega dne ... Iz kabineta ... Iz zavetja doma ...  :laugh:
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #502 on: March 23, 2020, 08:55:41 AM »
Pika, izredno zanimivo ...
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #503 on: March 23, 2020, 09:05:09 AM »
Jaz pa iz prvega kolena lahko poročam, da se je sin (zdravnik je) od družine začasno odselil v LJ v najemniško stanovanje. Bil je na specializaciji v tujini, na lastne oči videl apokalipso, prišel domov in kot sem zapisala, odselil. Ker živi pri tašči in tastu (srčni bolnik), ni želel tvegati.
Bodite zdravo in dobro  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #504 on: March 23, 2020, 09:22:52 AM »
Cvetka, tudi tvoja zgodba je dobrodošla.

Mimogrede - ali kdo pozna koga, ki bi zbolel? Sama nisem slišala za nikogar in upam, da tako ostane.

Kako kaj preživljate karanetno? S čim se ukvarjate? Jaz grem danes in jutri še delat, potem pa sem prosta do konca tedna. Zaprti bomo še slab mesec, v tem času bom še kdaj šla dežurat ... Ker nimamo strank, smo varni.
9ZK 656

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #505 on: March 23, 2020, 09:33:01 AM »
Če cepivo ne bo na voljo pravi čas (kar ne bo), boste na žalost na lastne oči videli zmožnosti COVID-19. ::) Italija je že počila po šivih. Poznam situacije okuženih, poznam 11 primerov uradno potrjenih za Slovenijo (vsi ok) in štiri za Italijo (vsi umrli). Poznam tudi primere nejevernih Tomažev, ki imajo neke svoje teorije zarote, a v primeru, da zapuščajo dom, le tega zapustijo v "polni bojni opremi" (maska, rokavice, robčki itd).  :laugh: :laugh: :laugh: Sprašujem se, zakaj torej takšna zaščitna oprema hahaha, saj je samo teorija zarote in nekaj kar dejansko ne obstaja, ali pa, če že obstaja, je popolnoma nenavarno. ???
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #506 on: March 23, 2020, 09:43:58 AM »
Naj samo dopolnim.

Hvala Pika, da si tole napisala.  Preprosto to potrjuje vse moje domneve, da gre za en velik nateg.    Bom prevedel v Islandščino in dal v enko fb grupo, ki je zelo razširjena.   

Andres

Ne želim kakšne škode delati. Prosim, naj bo zgolj izhodišče za razmišljanje.
Nisem strokovnjak, pogovarjam se, sprašujem, računam, analiziram, poskušam si ustvariti neko mnenje.
In nisem govorila z vsemi Italijani na svetu, ampak samo s parimi.

V Sloveniji jaz osebno ne poznam nikogar. Prijatelj pozna dva iz službe (zdravniški krogi), ki sta potrjeno okužena in po potrditvi sta takoj šla v samoizolacijo.
Nista pa okužila NIKOGAR, s katerim sta bila v času, ko nista vedela za okužbo, v stiku (ne na distanci 2m). No, vsaj nihče od njih ni zbolel, kar ni isto, kar nekaj so jih pa testirali in so bili negativni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #507 on: March 23, 2020, 09:51:22 AM »
Če cepivo ne bo na voljo pravi čas (kar ne bo), boste na žalost na lastne oči videli zmožnosti COVID-19. ::) Italija je že počila po šivih. Poznam situacije okuženih, poznam 11 primerov uradno potrjenih za Slovenijo (vsi ok) in štiri za Italijo (vsi umrli). Poznam tudi primere nejevernih Tomažev, ki imajo neke svoje teorije zarote, a v primeru, da zapuščajo dom, le tega zapustijo v "polni bojni opremi" (maska, rokavice, robčki itd).  :laugh: :laugh: :laugh: Sprašujem se, zakaj torej takšna zaščitna oprema hahaha, saj je samo teorija zarote in nekaj kar dejansko ne obstaja, ali pa, če že obstaja, je popolnoma nenavarno. ???

Ker v zaroto samo "verjameš", nisi pa prepričan. Ker je samo teorija.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #508 on: March 23, 2020, 10:00:40 AM »

Moje mnenje je, da se takšni primeri nejevernih Tomažev najbolj bojijo situacije in je to samo skrivanje strahu za masko, kajti, če bi to za njih bila samo teorija ali nekaj kar ne obstaja, potem ne bi uporabljali zaščitne opreme in bi se prosto sprehajali okrog. Pri teh Tomažih je opaziti, da se najbolj držijo vseh ukrepov, a po drugi strani lajajo kot kužek v polno luno, kako je vse skupaj fejk.  :laugh: Dejansko je škoda besed, ker se bližamo datumu, ko se bodo pri nas začele kazati posledice COVID-19 in takrat bo zraven teorije še praksa. :blank:
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #509 on: March 23, 2020, 10:11:05 AM »

Moje mnenje je, da se takšni primeri nejevernih Tomažev najbolj bojijo situacije in je to samo skrivanje strahu za masko, kajti, če bi to za njih bila samo teorija ali nekaj kar ne obstaja, potem ne bi uporabljali zaščitne opreme in bi se prosto sprehajali okrog. Pri teh Tomažih je opaziti, da se najbolj držijo vseh ukrepov, a po drugi strani lajajo kot kužek v polno luno, kako je vse skupaj fejk.  :laugh: Dejansko je škoda besed, ker se bližamo datumu, ko se bodo pri nas začele kazati posledice COVID-19 in takrat bo zraven teorije še praksa. :blank:

Hja, če Tomaži hodijo naokrog v skafandrih, zagotovo niso flegme.
Kakorkoli že.
Mislim, da ni za verjeti vsem številkam, vsem informacijam, ker ne držijo vode.
Je pa v redu, da smo previdni, ker resnice ne poznamo.