Namenjeno članom, torej vam in nam. > Prostor za razvedrilo
Uslužbenci hotela Spletni simbol 66. del.
Azeleja:
--- Quote from: Pika on May 01, 2020, 10:41:51 AM ---Dan.
A praznik, da je?
No, jaz ga bom praznovala delovno. Mi je fajn tako.
Tudi danes bodo marele na sprehodu pele.
Ponujam zapoznelo kavo. Zaradi migrene vstala pozno.
Zadnje noči tako intenzivno sanjam, da ne vem več, ali bolj intenzivno živim podnevi ali ponoči.
Sanje se bolj ali manj vrtijo okoli preminule stare mame.
Imejte lep dan. :-*
--- End quote ---
Pika, to pomeni, da veliko procesiraš skozi sanje in to je dobro!
Škratinja Nagaya:
To je res.
Ne vem, koliko je to dobro, je pa res, da ogromno stvari sprocesiram v sanjah.
Zanimiv je npr. čas.
Vedno ugotovim (kadar seveda imam priložnost se zbudit in pogledat na uro), da so sanje v realnem času trajale samo nekaj minut.
V sanjah sem pa npr. prehodila celoten hrib do stare mame in se zavedala vsakega koraka posebej, si vmes zavezala vezalke, razmišljala, v hiši potem govorila s stricem, pregledala predmete, ki so ostali, kasneje šla na avtobus in izvedela še nekaj zgodb, gledala slike od stare mame... torej dogajanje se je tam odvrtelo v nekaj urah ali celo dneh, v resnici pa v nekaj minutah.
Včasih se vmes zavem, da sanjam. Misli (oz. sanje) usmerim na dogodek, ki ga želim predelati. In na mesto, kjer želim biti. Tudi se včasih vmes zbudim in potem v sanjah spet vrnem na iste sanje in nadaljujem s potovanjem...
Azeleja:
Ja, Pika ... zelo dobro, ker urejaš tako tudi svoj psihični nivo zavedanja.
Škratinja Nagaya:
Hvala, Azeleja.
Je res. Sem hvaležna za ta dar. :-*
Je zanimivo to, na nek način "dvojno" življenje, čeprav gre za enega samega.
S tem v zvezi vem, kako pomemben je zame spanec. Če ne spim dovolj, namreč ne uspem "odživeti" tistega, kar sem si (mogoče) "zadala" odživeti čez noč. Ostane nedokončano, nesprocesirano. Pri meni rezultira (med drugim) v migreno. Kar pomeni, da sem prisiljena odležati in odspati toliko ur, kot je potrebnih za življenje "filma iz podzavesti". Med migreno so sanje velikokrat še posebej intenzivne. Kot so bile današnje.
Škratinja Nagaya:
Ajajaj, spala 11 ur. ::)
Sem si zadala, da bom zjutraj vstala in šla peš 6km do staršev in nazaj. Nič od mene.
Podaljševala sem sanje, ki so zjutraj še posebej intenzivne.
Kava.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version