Author Topic: Leta 2016 se vrača slovenski Tolar  (Read 13485 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
Re: Leta 2016 se vrača slovenski Tolar
« Reply #15 on: November 05, 2015, 10:35:19 AM »

Če 99% ljudi dela za 1% potem drugo kot začeti iz nule niti ne more biti.

Andres

žal res...
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #16 on: November 05, 2015, 12:43:14 PM »
Napisano je bilo v smislu, da denar kot denar ( ne valuta) izgubi pomen. Naj bi se spet začelo vračanje blago za blago, delo za blago, itd...
Vse to zaradi umetno prenapihjene vrednosti denarja.
Pisalo je tudi o tem, kako potojnejo ti finančni mogotci in kako mali narod lažje zadiha.

Vsekakor izguba vrednosti/pomena denarja s seboj prinese marsikaj in roko na srce, jaz si tega skoraj ne predstavljam.
...razen če štartamo od nule...tega pa si noben ne želi.

Kva pa je tuki težko za predstavljat. Jaz si lažje to predstavljam, kot pa tole jebanje za keš. Že zdaj veliko stvari delam za blagovno menjavo. Sploh moj, gre k kmetom poservisirat stroje pa pride domov s fasungo za pol mesca :D

Jaz si pa to težje predstavljam, ker je težko vrednotit svoje delo v krompirju. Z denarjem imaš skupni imenovalec. In če bi bil denarni sistem tako zanič, ga ne bi poznali že iz antike. Menjalno sredstvo mora bit. Problem so samo "finančni produkti".

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #17 on: November 05, 2015, 04:06:34 PM »

Jaz si pa to težje predstavljam, ker je težko vrednotit svoje delo v krompirju. Z denarjem imaš skupni imenovalec. In če bi bil denarni sistem tako zanič, ga ne bi poznali že iz antike. Menjalno sredstvo mora bit. Problem so samo "finančni produkti".

V tem primeru sem bila sicer zelo vesela domačega krompirja, sploh ker ji nisem imela namena nič kasirat, saj sem tudi sama imela pot v mesto. Je pa res, da je takšno vrednotenje (če bi se res kdaj vrnilo takšno plačilo) precej težko. poleg tega pa zelo odvisno od ljudi do ljudi. Jaz bi z veseljem bila taksist v zameno za domače pridelke :)
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #18 on: August 27, 2017, 10:52:00 PM »
A je jasnovidka Marta mau mejmu usejkala?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #19 on: August 28, 2017, 08:09:23 AM »
Hm, jaz sem vedno malo skeptična kar se jasnovidnosti oz. kakršnegakoli eksaktnega napovedovanja prihodnosti tiče ::)
Sama menim, da imamo ljudje svobodno voljo, ki nas usmerja na raznorazne poti. Tako mogoče v danem trenutku, ko nekdo "vidi" kaj se ti bo zgodilo v prihodnosti, je to res, vendar v tistem danem trenutku, momentu..vsak pa hodi naprej svojo pot in jo usmerja s svojimi trenutnimi odločitvami...
Nekako mi je bolj blizu, da je več vzporednih vesolij in vsakič, ko naredimo korak v eno smer, gremo v to vzporedno vesolje...tam so spet novi ljudje, novi dogodki, nova izkušanja... in vsi sprejemamo vsakodnevne nezavedne ali pa tudi zavedne odločitve...
Tako moramo biti tudi astrologi precej previdni pri napovedovanju nekih dogodkov, zato je meni bližje prepoznavanje notranjih energij in družbeno ali starševsko pridobljenih vzorcev v posamezniku, ki ga usmerjajo pri njegovih odločitvah..
To je samo moj pogled, ki ni nujno, da je edini pravi ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #20 on: August 28, 2017, 08:16:19 AM »
Se strinjam, Sanjalka.
Tudi sama razmišljam enako.

Moja pripomba včeraj je nastala bolj iz potrebe samozabave, ker sem bila malo "hudomušno" razpoložena in me sploh ni treba resno jemat. Nisem imela namena nobene Marte žalit, po bajti sem pa take salamenske streljala, da je še maček čukasto gledal.  :laugh:

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #21 on: August 28, 2017, 08:19:55 AM »
Se strinjam, Sanjalka.

Moja pripomba včeraj je nastala bolj iz potrebe samozabave, ker sem bila malo "hudomušno" razpoložena in me sploh ni treba resno jemat. Nisem imela namena nobene Marte žalit, po bajti sem pa take salamenske streljala, da je še maček čukasto gledal.  :laugh:

Ubogi maček :laugh:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #22 on: August 28, 2017, 08:23:19 AM »
Se strinjam, Sanjalka.

Ubogi maček :laugh:

Danes ima drisko, haha.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #23 on: July 09, 2024, 10:38:39 AM »
Ni se vrnil.  :laugh:
9ZK 656

Offline Azeleja

• Sp.simbol
« Reply #24 on: July 09, 2024, 10:46:17 AM »
Ni se vrnil.  :laugh:

Prihaja nekaj boljšega. Haha  ;D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #25 on: July 09, 2024, 10:47:14 AM »
Blagovna menjava, naturalije?
9ZK 656

Offline Azeleja

• Sp.simbol
« Reply #26 on: July 09, 2024, 10:49:06 AM »
Blagovna menjava, naturalije?

Nekaj kar si človeški omejeni um težko predstavlja.