Author Topic: Duhovni narcisi  (Read 15632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Duhovni narcisi
« Reply #15 on: July 26, 2025, 04:26:43 PM »
Opeharjence je verjetno tudi sram priznati zmoto. Čeprav to ni nič sramotnega, v krizi marsikdo išče vse možne rešitve in verjame ljudem, pa naj se zadeva sliši še tako neverjetna. Ne bom rekla, da tudi sama nisem kdaj nasedla.
Iščemo, preverjamo metode, njihovo učinkovitost čez čas in izkušnje lahko potrdimo ali ovržemo.

Kar je grozno pri vsem tem, je pretirana samozavest kakšnih starešin in gurujev. kako so prepričani v svoj prav in kako reagirajo, ko se soočijo s tem, da morda res niso bili nezmotljivi. Ali pa, ko kdo samo podvomi. Tudi ne bom rekla, da jih kdaj nisem dobila po glavi zaradi tega.

Vladati morajo z vtisom svoje vsemogočnosti, nadnaravnosti, posvečenosti. Ljudi pa podrediti s kategoriziranjem med "naše" in "ne naše". Ali se to pogojuje s participacijo na kakšnih dogodkih, seansah, tečajih itd., lahko tudi z izpolnjevanjem pogojev ali posedovanjem lastnosti, ki razvrščajo posameznike ... V bistvu pa se vstop v izbrano sekcijo (sekto?) pogojuje s tem ali jim posameznik pelje ali ne. Zna se pa kdo strinjati, čeprav nekje v sebi zares ne pelje, ker sicer ne bi bil dovolj "dober", da bi se lahko nekam uvrstil.

Mogoče niti ne vedo, da so bili opeharjeni. Dejstvo je pa da včasih s kom res ne greš skupaj. Pa je lahko za 90% folka OK za določenega pa o bog stran ga daj. Jaz osebno res nekih hudih zadev nisem mela, me je določena oseba, želela nekako potegniti v svoje kremplje, pa sem se takoj umaknila. Moji starši so bili versko blazni in sem res imela težave zaradi tega, tako da hitro prepoznam določene vzorce pa samo bežim :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #16 on: July 27, 2025, 09:42:56 AM »
Očitno nas je nekaj sposobnih priznati, da smo padli na foro.
Mene sicer bolj zanima nekaj drugega. Uf, se ponavljam kot refren... mogoče pa komu zdaj le ostane v ušesu.

Ali poznate primer, da se je (lahko tudi laični) izvajalec neke prakse (ali recimo širše - posredovalec informacij), pa naj bo astrologija, theta, sporočila pokojnikov... you name it... kdaj opravičil za zmoto? Ali vsaj priznal, da je sfalil?

Je mogoče kdo med nami že priznal, da je nekoga napačno analiziral? Da je "pokojni komšija" predal zavajajoče sporočilo? Da nihalo ni zadelo? Da visoke vibracije niso pozdravile išiasa?
Torej, da je naglas rekel: "Tole ni bilo v moji moči. Tole sem zgrešil. Tole sem si mogoče samo domišljal."
Ali pa se vsi raje oklepamo "videnega" in verjamemo, da se moti tisti, ki sporočila noče sprejeti?

Kaj pa, ko nam nekdo reče, da smo na višjem nivoju? Da smo dosegli mojstrstvo? Da imamo jasnovidne sposobnosti? Da smo stara duša? Da razumemo več kot povprečen zemljan?
Smo polaskani? Si rečemo:" Saj to vem."?
Se vprašamo po namenih takega "guruja"?
Smo sposobni samokritičnosti?
Ali pa raje odplavamo v oblake in se oklenemo te podobe, ki si je potem v nobeni situaciji več ne pustimo odvzeti?

In če smo mi tisti, ki predajamo take informacije - se vprašamo, ali je to sploh varno?
Ali je prejemnik dovolj zrel, da to sliši?
Kaj občutimo mi, ko "nekaj vidimo" in to zaupamo naprej?
Občutek moči? Občudovanja? Nadvlade? Da smo si nekoga podredili?

Ima še kdo občutek, da pri vseh teh praksah pogosto prevladuje potreba po pozornosti, občudovanju, moči, nadzoru in občutku, da si nekaj več?

No, v vsakem primeru pa ni panike.
Prav-imetniki bodo že vedeli, zakaj "imam jaz napačen občutek".  ;D
« Last Edit: July 27, 2025, 09:51:11 AM by Škratinja Nagaya »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #17 on: July 27, 2025, 11:54:19 AM »
Še enkrat večina folka niti ne ve, da je bila opeharjena. Poglejte sedaj vedeževalec Blaž afero. Koliko folka mu je zmetalo keš in vzamejo njegove besede zdravo za gotovo, taki pač bodo verjeli do groba. Blaž, da se bo opravičil, seveda da ne.... ker je ranjen njegov ego in ne sme pokazati, da mogoče pa ni tako dober.

Jaz lahko govorim iz svojih izkušenj, ko sem še delala karte. Večina folka se obesi nate in od tebe pričakuje, da jim boš rešil življenje, da jim boš povedal to kar so si zamislili in če rečeš, da ne vidiš tega, nimaš pojma. Meni osebno je bila to prevelika odgovornost, ki je nisem želela sprejeti v svojem življenju. Če jaz vidim določene nevšečnosti v karti in povem, bodo labilne osebe to potencirale in bo na koncu prišlo ven še hujše, kot bi sploh lahko bilo.

Včasih se s kom niti ne moreš povezati, enostavno ne steče, v takih primerih sem vrnila denar in rekla, da ne morem ničesar videti. Ne gre. Sem tudi vrnila keš, če je bil kdo nezadovoljen v primeru, to pa ni res. V enem primeru se je potem to res zgodilo, ampak gospa je trdila, da se ne bo nikoli, sem ji vrnila keš, ker je bila javna oseba sem čez par mesecev v časopisih prebrala točno o tem.
Druga je bila oseba s tega foruma, ki me je še klicala in se drla name, da ona pa res ni taka. Takrat je še nisem poznala, sem mislila OK mogoče sem res kaj zajebala, saj nisem vsevedna, no pa se je čez par let ravno to izkazalo.

Če sem se še kje drugje zmotila, ne vem, dejstvo je, da ti večina ljudi niti ne pove feedbacka. Čeprav bi mi bilo to zelo dobrodošlo, ker nimam jasnovidnih sposobnosti, samo berem karto in če se je nekaj drugače izšlo, bi rada videla kje sem ga polomila, ker je to tudi zame učenje.

Tudi meni nobena, ki je takrat tukaj na forumu delala razne readinge NI videla v karti, da bom še enkrat noseča. V bistvu so se vse "opravičile" oziroma priznale zmoto in so šle še enkrat gledat od kje, samo ena je rekla nekaj v stilu, da je bila to moja svobodna volja.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #18 on: July 27, 2025, 01:40:41 PM »
Še enkrat večina folka niti ne ve, da je bila opeharjena. Poglejte sedaj vedeževalec Blaž afero. Koliko folka mu je zmetalo keš in vzamejo njegove besede zdravo za gotovo, taki pač bodo verjeli do groba. Blaž, da se bo opravičil, seveda da ne.... ker je ranjen njegov ego in ne sme pokazati, da mogoče pa ni tako dober.

Jaz lahko govorim iz svojih izkušenj, ko sem še delala karte. Večina folka se obesi nate in od tebe pričakuje, da jim boš rešil življenje, da jim boš povedal to kar so si zamislili in če rečeš, da ne vidiš tega, nimaš pojma. Meni osebno je bila to prevelika odgovornost, ki je nisem želela sprejeti v svojem življenju. Če jaz vidim določene nevšečnosti v karti in povem, bodo labilne osebe to potencirale in bo na koncu prišlo ven še hujše, kot bi sploh lahko bilo.

Včasih se s kom niti ne moreš povezati, enostavno ne steče, v takih primerih sem vrnila denar in rekla, da ne morem ničesar videti. Ne gre. Sem tudi vrnila keš, če je bil kdo nezadovoljen v primeru, to pa ni res. V enem primeru se je potem to res zgodilo, ampak gospa je trdila, da se ne bo nikoli, sem ji vrnila keš, ker je bila javna oseba sem čez par mesecev v časopisih prebrala točno o tem.
Druga je bila oseba s tega foruma, ki me je še klicala in se drla name, da ona pa res ni taka. Takrat je še nisem poznala, sem mislila OK mogoče sem res kaj zajebala, saj nisem vsevedna, no pa se je čez par let ravno to izkazalo.

Če sem se še kje drugje zmotila, ne vem, dejstvo je, da ti večina ljudi niti ne pove feedbacka. Čeprav bi mi bilo to zelo dobrodošlo, ker nimam jasnovidnih sposobnosti, samo berem karto in če se je nekaj drugače izšlo, bi rada videla kje sem ga polomila, ker je to tudi zame učenje.

Tudi meni nobena, ki je takrat tukaj na forumu delala razne readinge NI videla v karti, da bom še enkrat noseča. V bistvu so se vse "opravičile" oziroma priznale zmoto in so šle še enkrat gledat od kje, samo ena je rekla nekaj v stilu, da je bila to moja svobodna volja.

Verjamem, da si imela precej izkušenj in da je bilo marsikaj tudi težko nositi. Hvala, da si to delila z nami.

Bi pa vseeno rada poudarila, da moje pisanje ni bilo namenjeno nikomur osebno, še najmanj obtoževanju ali razčiščevanju, kdo ima prav in kdo ne.
Odprla sem širše (in po mojem mnenju pomembno) vprašanje – vprašanje odgovornosti tistih, ki karkoli “vidijo”, “čutijo” ali drugim posredujejo kot informacijo z nekega drugega nivoja.

Gre torej za osebno odgovornost in zrelost v duhovnih praksah.

Zanima me iskrena samorefleksija:
Kaj pomeni biti v vlogi posredovalca informacij?
Kako tvegano je "oblikovati resničnost drugega"?
Kako hitro zdrsnemo v vlogo tistega, ki si (nehote ali nalašč) lasti pravico do razlage sveta drugim?

Ali znamo preprosto reči: “Zmotila sem se. To je bila napaka.”?
Brez pripomb, brez dodatkov, brez prelaganja na "preobčutljivost sogovornika".

Zato me ne zanima toliko, kdo je komu vrnil denar, ampak ali smo kdaj zmožni jasno, prostovoljno in naglas priznati zmoto.
Ne zato, ker bi nas nekdo v to prisilil, ampak kot dejanje notranje higiene.
In ali si ob tem postavimo tudi vprašanje:
Zakaj sem to naredil/a?
Kaj sem v resnici želel/a?
Je bila v ozadju le želja po pomoči – ali tudi potreba po pozornosti, potrditvi, občudovanju, moči?

Osebna izkušnja in zavedanje, da delo z ljudmi nosi težo, je dragoceno.
A še bolj dragoceno je, ko nekdo resnično reflektira lastno moč in vpliv, ki ga ima nad ljudmi – še posebej v njihovih ranljivih trenutkih.
Ne le v praksi, ampak tudi v notranjem odnosu do odgovornosti.

V tvojem zapisu je precej poudarka na tem, kaj drugi pričakujejo od tebe, kdaj si imela prav, kako se je kdo odzval...
Manjka pa tisto ključno vprašanje:
Zakaj – kljub zavesti, da nismo vsevedni – še vedno govorimo z avtoriteto?
In zakaj je tako težko preprosto reči: »Zmotila sem se. To je bila napaka.«
Brez dodatkov. Brez iskanja, kdo je bil občutljiv. Brez opravičil na pol.

Ne trdim, da so vsi, ki se ukvarjajo z duhovnimi praksami, samooklicani guruji.
Niti ne, da je vsako “videnje” manipulacija.

Sprašujem le:
Ali si ta vprašanja sploh kdaj postavimo?

Če si jih ne, potem imamo pač veliko prav-imetnikov.
In jaz s svojim »napačnim občutkom« se jim samo spoštljivo umaknem z roba odra.  ;D

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #19 on: July 27, 2025, 03:18:57 PM »
Po mojem mnenju pa vsi ti omenjeni "poklici" ne sodijo v segment duhovnih narcisov. To je zame trgovina, ki se lahko konča z drugačnim izidom, kot smo predvidevali ali kot se je dejansko končalo. Za letošnje ponovoletno obdobje je Kurentova napovedala, da nam bo nasulo snega. Pa ga ni bilo, očitno so prevladali tranziti, ki jih je spregledala. Ali pa v predkoronskem času, ko je ena astrologinja napovedala, da bodo težave v zdravstvu z namigom na stavko. Vse te alternativne napovedi je treba po mojem mnenju jemati dovolj široko. Ni moje mnenje, da bi se ti "storitveni obrtniki"morali opravičiti. Kot sem rekla, jih najamemo in odpustimo po svoji volji.
Duhovni narcisi so po mojem mnenju tisti, ki s svojo šarmantnostjo, prijaznostjo, samimi lepimi lastnostmi omrežijo žrtev, in ko je ta pohana in pečena, spremenijo taktiko. Postanejo izžemalci, ki krojijo življenje žrtve. Po tistih točkah, ki jih je zapisala Maja. In te žrtve ne zaznajo dovolj zgodaj, da so se zapletle v manipulacijo duhovnega narcisa.
Tu ni nobene plačljive dejavnosti.
Evo, upam, da sem napisala razumljivo.
🥰

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #20 on: July 27, 2025, 05:33:43 PM »

Verjamem, da si imela precej izkušenj in da je bilo marsikaj tudi težko nositi. Hvala, da si to delila z nami.

Bi pa vseeno rada poudarila, da moje pisanje ni bilo namenjeno nikomur osebno, še najmanj obtoževanju ali razčiščevanju, kdo ima prav in kdo ne.
Odprla sem širše (in po mojem mnenju pomembno) vprašanje – vprašanje odgovornosti tistih, ki karkoli “vidijo”, “čutijo” ali drugim posredujejo kot informacijo z nekega drugega nivoja.

Gre torej za osebno odgovornost in zrelost v duhovnih praksah.

Zanima me iskrena samorefleksija:
Kaj pomeni biti v vlogi posredovalca informacij?
Kako tvegano je "oblikovati resničnost drugega"?
Kako hitro zdrsnemo v vlogo tistega, ki si (nehote ali nalašč) lasti pravico do razlage sveta drugim?

Ali znamo preprosto reči: “Zmotila sem se. To je bila napaka.”?
Brez pripomb, brez dodatkov, brez prelaganja na "preobčutljivost sogovornika".

Zato me ne zanima toliko, kdo je komu vrnil denar, ampak ali smo kdaj zmožni jasno, prostovoljno in naglas priznati zmoto.
Ne zato, ker bi nas nekdo v to prisilil, ampak kot dejanje notranje higiene.
In ali si ob tem postavimo tudi vprašanje:
Zakaj sem to naredil/a?
Kaj sem v resnici želel/a?
Je bila v ozadju le želja po pomoči – ali tudi potreba po pozornosti, potrditvi, občudovanju, moči?

Osebna izkušnja in zavedanje, da delo z ljudmi nosi težo, je dragoceno.
A še bolj dragoceno je, ko nekdo resnično reflektira lastno moč in vpliv, ki ga ima nad ljudmi – še posebej v njihovih ranljivih trenutkih.
Ne le v praksi, ampak tudi v notranjem odnosu do odgovornosti.

V tvojem zapisu je precej poudarka na tem, kaj drugi pričakujejo od tebe, kdaj si imela prav, kako se je kdo odzval...
Manjka pa tisto ključno vprašanje:
Zakaj – kljub zavesti, da nismo vsevedni – še vedno govorimo z avtoriteto?
In zakaj je tako težko preprosto reči: »Zmotila sem se. To je bila napaka.«
Brez dodatkov. Brez iskanja, kdo je bil občutljiv. Brez opravičil na pol.

Ne trdim, da so vsi, ki se ukvarjajo z duhovnimi praksami, samooklicani guruji.
Niti ne, da je vsako “videnje” manipulacija.

Sprašujem le:
Ali si ta vprašanja sploh kdaj postavimo?

Če si jih ne, potem imamo pač veliko prav-imetnikov.
In jaz s svojim »napačnim občutkom« se jim samo spoštljivo umaknem z roba odra.  ;D

Če sem kdaj kaj zajebala kjerkoli se vedno opravičim. Ali pri kartah ali pri računovodstvu. Samo pravim kako veš pri kartah, da si zajebal? Če ti ljudje ne dajo feedbacka? Ti narediš karto in potem vse tiho je bilo. Ne dobiš informacije veš to je bilo pa tako ali tako. v 95% ne. O tem ti razlagam. Da enostavno niti možnosti nimaš vedeti.

In zakaj pravim, da sem vrnila denar, ker se mi to zdi edino pošteno da narediš, če nekdo ni zadovoljen. Ne vem kaj hočeš slišat, po branem vidim da si imela težko izkušnjo, ampak žal ne vem kaj je bilo. Ne morem se spuščat v debato v to smer, ker lahko govorim samo kaj osebno sem jaz doživela.

In ne, jaz ne delam več kart, ker je meni osebno prevelika odgovornost. Niti psihiater ne bi bila. Da jaz ljudem razlagam kaj morajo storiti s svojim življenjem in kaj je bolje za njih. Kdo mi daje to pravico, prevelika odgovornost, karma...karkoli se vam lepše sliši. Lahko rečem ja sedaj maš saturna na luni težko obdobje bo, čustveno bo težko, niti slučajno pa ne mislim več razlagat na katerem delu življenja se to vidi. Ker ljudje samo o tem potem razmišljajo, so v krču in eni dobesedno pričakujejo samo še najslabše.

Moja astro karta

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #21 on: July 28, 2025, 01:47:34 AM »
To sem čisto slučajno zdaj dobil na FB in bom sem nalepil.

https://www.facebook.com/reel/1711553116144584

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #22 on: July 28, 2025, 08:08:08 AM »
Ja, to so značilnosti "navadnih" narcisov. Duhovni narcisi s svojimi značilnostmi so pa v Majinem postu.
Pa hvala tudi za tole.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #23 on: July 28, 2025, 08:56:35 AM »
Gre pravzaprav za eno in isto stvar.

Duhovni narcis pač uporablja duhovnost kot orodje manipulacije, podrejanja, moči.
V osnovi gre pa za zelo podobno, če že ne enako psihološko strukturo.

Verjetno je bil duhovni narcis najprej »navaden« narcis, dokler se mu ni »Marija prikazala« in mu nadela avreole »odrešitelja«.
Z novim orodjem je bil lahko bolj prepričljiv.
Ko bo publika nehala »kupovati« njegove »nauke«, se bo pač nazaj »ponavadil« ali »poposebil« v drugo smer.

Debata se je sicer »razvila« pod to rubriko, vendar so moji posti odziv na vsebine v več rubrikah, tako da se opravičujem za očitno zmedo.
Lahko prestavimo v »Revizije duhovnih praks«, ampak jaz ne znam. Pa čisto iskreno - niti ne vidim potrebe.

Odgovorim Jane.
Nisem imela neke drastične izkušnje, moji posti temeljijo tudi na opazovanju večletne dinamike na forumu.
Se mi zdi, da se nisva najbolje razumeli. Gre za dve različni ravni razprave.
- Jaz sprašujem o odnosu do pozicije moči, ki jo ima vsak, ki nekaj vidi, interpretira, svetuje.
- Ti govoriš o praktičnih vidikih dela in o odzivih klientov.
Pa moram reči, da cenim tvojo iskrenost in odločitev, da si se od nekega dela odmaknila ravno zaradi teže odgovornosti.

Ampak je bilo moje vprašanje bolj v smeri, ali si postavimo ta vprašanja, ne glede na to, ali feedback je ali ga ni.
Ker drugače lahko zveni v smislu – saj ne rabim biti odgovoren, itak mi ni povedal, ali sem zadel ali ne.
To je zame prenašanje odgovornosti na klienta.

Se strinjam sicer, kot Cvetka pravi – sami se odločamo in s tem prevzamemo tudi odgovornost zase.
Pa vendar mora nekdo, ki posreduje informacije ljudem, imeti notranjo pokončnost in spoštovanje do ranljivosti ljudi.
Ker če delamo z ljudmi v občutljivih trenutkih, imamo moč – in moč brez samorefleksije zelo hitro postane slepa.

Torej, zanima me ta notranji odnos do moči, ko ljudem v krizi rečemo nekaj, kar lahko močno zaznamuje njihov občutek za resničnost.
Jane, ravno tvoj stavek: »Kdo mi daje to pravico?«, je zame ključen. Ker je lahko kompas za delovanje.

Če je zdaj bolj jasno, kaj sem želela s to debato odpreti, bom vesela.
« Last Edit: July 28, 2025, 08:58:41 AM by Škratinja Nagaya »

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #24 on: July 29, 2025, 11:31:00 AM »
Mene sicer bolj zanima nekaj drugega. Uf, se ponavljam kot refren... mogoče pa komu zdaj le ostane v ušesu.

Ali poznate primer, da se je (lahko tudi laični) izvajalec neke prakse (ali recimo širše - posredovalec informacij), pa naj bo astrologija, theta, sporočila pokojnikov... you name it... kdaj opravičil za zmoto? Ali vsaj priznal, da je sfalil?

Je mogoče kdo med nami že priznal, da je nekoga napačno analiziral? Da je "pokojni komšija" predal zavajajoče sporočilo? Da nihalo ni zadelo? Da visoke vibracije niso pozdravile išiasa?
Torej, da je naglas rekel: "Tole ni bilo v moji moči. Tole sem zgrešil. Tole sem si mogoče samo domišljal."
Ali pa se vsi raje oklepamo "videnega" in verjamemo, da se moti tisti, ki sporočila noče sprejeti?

Opravičil se bo verjetno malokdo, s tem bi priznal svojo ne-nadnaravnost in zastavil svoj celoten renome.

No, pred leti smo dokaj blizu na tem forumu ob bolezni naše drage članice, videli, da so se napovedi in meritve izkazale za zmotne? V debati v tej temi se te dni vrtimo kot mačka okrog vrele kaše, morda bi se lotili konkretnih situacij.

Kaj pa, ko nam nekdo reče, da smo na višjem nivoju? Da smo dosegli mojstrstvo? Da imamo jasnovidne sposobnosti? Da smo stara duša? Da razumemo več kot povprečen zemljan?
Smo polaskani? Si rečemo:" Saj to vem."?
Se vprašamo po namenih takega "guruja"?
Smo sposobni samokritičnosti?
Ali pa raje odplavamo v oblake in se oklenemo te podobe, ki si je potem v nobeni situaciji več ne pustimo odvzeti?

In če smo mi tisti, ki predajamo take informacije - se vprašamo, ali je to sploh varno?
Ali je prejemnik dovolj zrel, da to sliši?
Kaj občutimo mi, ko "nekaj vidimo" in to zaupamo naprej?
Občutek moči? Občudovanja? Nadvlade? Da smo si nekoga podredili?

Ima še kdo občutek, da pri vseh teh praksah pogosto prevladuje potreba po pozornosti, občudovanju, moči, nadzoru in občutku, da si nekaj več?

No, v vsakem primeru pa ni panike.
Prav-imetniki bodo že vedeli, zakaj "imam jaz napačen občutek".  ;D

Vsak rad sliši in verjame dobro o sebi. Potem to v sebi neguje in nadgrajuje in začne sam sebi verjeti, da je res tako. Prav tako je za marsikoga mamljiv občutek prevlade nad nekom, so ljudje, ki so radi več, boljši in še kaj in to radi razkazujejo (prikazujejo) ostalim.
Kot vedno, so izjeme, kdo se tudi zna realno oceniti in se umakniti s te poti preden postane neskončen krog.

Ne morem mimo Thete in drugih metod, ki so jo želele posnemati ... Ja, ideja, da se lahko na vikend tečaju lahko naučiš sposobnosti kot so zdravljenje sebe in drugih, rentgenski vpogled v vse možno, komunikacija s pokojniki in najrazličnejšimi entitetami, je mamljiva. Kdo ne bi želel tega? Sploh kdo, ki išče način, da bi se rešil nekih trdovratnih težav. Ampak realno je to nemogoče in celo nekako smešno, bizarno.
Pa tudi, če bi zadeva delovala, ljudje s takimi sposobnostmi bi bili fenomen, k njim bi romale množice, bili bi izpostavljeni, izvedelo bi se zanje in za resničnost njihovih dejanj. izkoreninili bi konvencionalno medicino, ustavili vojne, regenerirali podnebje, morda celo odpravili neumnost ...
Intuicija obstaja, so ljudje, ki so bolj občutljivi, ampak to so običajno neke zelo subtilne zaznave, ki jih večina preprosto spregleda. Tu je šlo pa dobesedno za to, da postaneš "bog & batina" iz petka do nedelje. Kdo pa smo ljudje, ki smo v tem vesolju ena majhna pikica, obstajamo tak kratek čas, da skoraj nismo omembe vredni. In mislimo, da si bomo podrejali vse te sile okrog nas.
Oseba, ki je tako visoko razvita, da zmore vse to, bi morala znati oceniti tudi sebe in človeka, nad katerim izvaja svoje postopke. Niti ne bi smeli pričakovati kaj v zameno ali javno razkazovati svojih nad-sposobnosti.

Sicer se pomoč sočloveku lahko nudi brez tega, "samo" z dobrim iskrenim namenom. Imamo pa tako slabega delilca kot slabega prejemnika pomoči. Sama sem se vedno rada razdajala in hotela pomagati ljudem (govorim čisto o navadni pomoči kot je pogovor), ki so se znašli v dilemi ali stiski. Še zdaj rada skočim, ampak se v veliko primerih ustavim zaradi spominov na kakšno izkušnjo, ko sem bila na voljo, poslušalec, opora in motivator, pa sem bila izigrana - ne nujno načrtno, ampak zaradi nravi ljudi, ki ob doseženem lastnem zadovoljstvu in sreči hitro pozabijo na koga, ki jim je stal ob strani. Nekajkrat se mi je celo zgodilo, da se je oseba čez čas spozabila - ali pa samo sprostila in pokazala svoj pravi obraz - in si me celo privoščila na kakšen nizkoten način. Ponižni, ko nekaj potrebujejo in veliki, ko imajo.
Vpletanje v tuje življenje je občutljiva stvar, kot sem rekla, za tistega, ki nudi in tistega, ki prejema. Obe strani morata poznati pravice in dolžnosti, pristojnosti in omejitve.

Malo sem zašla, je pa v razmislek, tudi za kakšno drugo temo.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #25 on: July 29, 2025, 02:13:37 PM »

Opravičil se bo verjetno malokdo, s tem bi priznal svojo ne-nadnaravnost in zastavil svoj celoten renome.

No, pred leti smo dokaj blizu na tem forumu ob bolezni naše drage članice, videli, da so se napovedi in meritve izkazale za zmotne? V debati v tej temi se te dni vrtimo kot mačka okrog vrele kaše, morda bi se lotili konkretnih situacij.

Govoriš o Teji?

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #26 on: July 29, 2025, 02:40:20 PM »

Govoriš o Teji?

Da.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #27 on: July 29, 2025, 02:56:30 PM »
In kaj naj bi bilo pri njej napačno glede napovedi in meritev? Ker zgodbo res poznam do najmanjšega detajla.

Tea je že veliko, veliko prej ene 10 let pred tem mi povedala in mislim da tudi napisala na forum, da jo bo njen mož pokopal, da bo umrla zaradi njega. Seveda je to rekla v smehu, da sem jaz to dojela kot ah malo se hecamo, mi je pa ostalo v glavi, zarezalo se je tja. Kakšne par let kasneje, mogoče ravno 1-2 leti pred njeno smrtjo, ko mi je delala karto, sem rekla nekaj v smislu, no ti bom povedala kako se bo izšlo, pa je spet rekla, če bom živa takrat in se smejala. Jaz sem rekla, seveda boš. Ker si niti slučajno nisem predstvaljala, da bo to res. Potem je začela razlagat kaj ima vse v karti takrat, jaz sem pa rekla Tea še kaj hujšega si preživela, boš pa še to. Niti sanjalo se mi ni. Pač upaš....

Zgodbe o tem kaj ji je bivši mož naredil, ne bom razlagala, ker ni fer da to govorim. Poznam pa vsak detajl. Kmalu zatem se je pojavil rak. Vedela sem zakaj, energetsko jo je sesulo, nase si je navlekla določena čustva, ki jih drugače ni bilo. Normalno, tudi jaz ne vem če bi lahko šla čez to. Ok, se je ločila, pobrala, kazalo je vse OK, dejansko sem mislila da ji bo uspelo. No pa je prišlo dodatno sesutje, zgodba, ki je tukaj ne veste, ravno zadnjič sva imela z njenim sinom debato, da mogoče, če ne bi takrat tega izvedela, da bi blo vse OK, ampak saj ne moreš vedeti. V glavnem zadeva je bila težka in iskreno tudi mene je šokirala. Tea je sicer z določenimi osebami popucala, jih blokirala in dvignila glavo. Jaz sem kmalu zatem, ko sem šla iz trgovine dobila nek glas v glavi, ne znam razložit, kot da bi mi nek moški glas telepatsko rekel, Tea bo kmalu umrla. Za trenutek sem se zmedla, ker sem mislila kaj je z mano narobe, o čem to razmišljam, pa sem dojela da to ni bil moj glas. In nisem vedela kaj naj s to informacijo, je res, ni res? No Tea me je čez par dni klicala da se ne počuti dobro, da ima vročino in da gre na pregled. Mogoče je samo prehlad je rekla, ampak je vedela in jaz sem vedela. Jokala sem kot dež, ampak sem rekla vse bo OK.

Meritve.... če mislimo meritve, ki jih je delal Andres, kje je pa rečeno, da Alfa ne more umreti? Ima svobodno voljo kot vsak človek kdaj bo končala pot tukaj. In Andres je upal kot mi vsi. Par dni pred smrtjo me je prosila, če lahko rečem Andresu, da naj jo neha pucat, ker jo samo še to drži pri življenju in ona hoče iti. Andresu sem prenesla sporočilo, ni mu bilo lahko, je spoštoval njeno željo. Čez par dni je umrla.

In ja je vedla, že dolgo pred tem. Je pa zapakirala tako, da nas je tolažila in nam zbujala upanje, da bo vse OK.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #28 on: July 29, 2025, 03:13:16 PM »
Žal se pa ne bo nikoli izvedelo, kako bi se izteklo, če bi vseeno izvajal postopke nad človekom v takem stanju. Bi bilo kaj drugače ali ne.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #29 on: July 29, 2025, 03:22:35 PM »
Nič ne bi bilo drugače, ker se je ona odločila, da ima dost in da gre. Nihče je ne bi mogel prisiliti v to, da ostane.  Vse kar bi bilo, bi mogoče se smrt zavlekla v kasnejši čas. Svobodna volja....

Moja astro karta