Author Topic: Igre na pikniku  (Read 22976 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Igre na pikniku
« on: April 16, 2007, 04:01:25 PM »
Ojla!
V kratkem v sluzbi nacrtujemo piknik, pa smo brez idej, kaj bi se lahko igrali. Kaksne igre, kjer bi lahko bilo udelezenih cimvec "piknikasev" :D
Sicer so razna igrisca za tenis, odbojko, pa pikado in rocni nogomet, radi pa bi se kaksno igro mi izpeljali, da bo cimvec smeha. Jaz se spomnim samo kaksnih skokov v vrecah, pa kaksno igro, kjer se voda nosi v zlicah iz tocke A v tocko B. Potem pa kar malo zmanjka idej. Res bi pa radi, da piknik uspe!!

Imate kaksne ideje?

Hvala
Apemaya

PS ce ni pravi forum, prosim, da prestavite tole temo

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Igre na pikniku
« Reply #1 on: April 16, 2007, 11:23:48 PM »
Namesto vodo v žlicah lahko nostite jajca na žlici in da zadevo otežite je treba to izpeljat z usti.
Skakanje z balonom napolnjenim z vodo med nogami (če bo vreme...). Zmaga tisti, ki priskaklja najdlje s celim balonom.
Tek z zavezanimi vezalkami.
Moški naličijo ženske. Če so predobri v teh opravilih naj zadevo izpeljejo z zavezanimi očmi.
Še kakšna je, pa je prepozna ura za moje možgančke ;). Morda mi sanje prinesejo kakšno dobro idejo.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #2 on: April 17, 2007, 04:44:14 PM »
hvala Tejka za predloge!

Tale z licenjem bi bila kar zanimiva. Sicer ne vem, ce bi bili v sluzbi za, ker se namrec z vsemi udelezenci ne poznamo dobro. Ampak ideja za kaksen drug piknik pa ni slaba.

Hvala

Apemaya

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #3 on: April 17, 2007, 11:48:22 PM »
Dve ideji sta mi še "kliknili" preko dneva: Namesto skakanja v vrečah sem enkrat nekje videla tek tako, da imata po dva skupaj zvezani skupaj nogi (en levo drugi desno).
Morda še tekma v dvojicah: hoja med ovirami z zavezanimi očmi, partner pa usmerja "slepega".
Sem imela pa precej zapolnjen dan in res nisem veliko premišljevala. Morda se še kdo kaj spomne ali pa celo moji blond buči še kakšna ideja klikne.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #4 on: April 21, 2007, 03:31:02 PM »
Tejka,

se enkrat hvala tudi za tele ideje.

Ce ima se kdo kaksno idejo, naj jo le zapise, saj bo morda prisla prav se komu.

Lp apemaya

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #5 on: June 23, 2007, 05:00:22 PM »
Kako sem se nasmejala tem idejam.Super predlogi! :) To bom pa se jaz uporabila na kaksnem prihajajocem pikniku.Do zdaj sem imela vedno bolj kot ne, sportne predloge,... Mi ki smo bolj sportniki, ne mroemo da ne bi tega stulili tudi na piknikih poleg :)

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
  • nevarnost je povezana s količino energije
« Reply #6 on: June 29, 2007, 11:53:35 PM »
Mi smo se prima zabavali s komponiranjem stavkov oz.zgodbic.Pač vsak pove besedo,ki mu pride na misel.V glavnem smo se dodobra nasmejali,kar je dobrodošlo za večjo ali manjšo druščino.Zlo prima'igrica' če,slučajno,dežuje in nimaš zunaj kaj početi ali pa če je v družbi kakšen otrok.

Pri neki zgodbici smo na koncu ugotovili,da se po morju vozimo s kmečkim vozom okrašenim z dežniki,katerega vozijo ribe  ;D

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #7 on: June 30, 2007, 11:49:13 AM »
V stilu teh zgodbic, bi se lahko sli tudi telefoncek- se spomnite? Na uho si poves en stavek in potem ga zadnji v vrsti pove na glas. Ponavadi je tako, da pride cisto deformiran do koncnega prejemnika :D

Na morju smo se pa mi sli tole igro: Ruba bandiera (it. ukradi zastavo)
najprimernejsa je pescena plaza (mivka). Dobro je, ce je cimvec tekmovalcev in liho stevilo. Razdelimo se v dve skupini po enako stevilo tekmovalcev, eden pa bo drzal nek robec- "zastavo". Tekmovalci se razvrstijo v dve vrsti in gledajo eden proti drugemu. Razdalja naj bo vsaj 10m, na 5m pa stoji clovek z zastavo. Prvi v vrsti je st. 1, drugi 2, itd.(tekmovalca morata biti enako hitra). Ta ki drzi robec rece: Za zastavo se bori st.1 in iz obeh skupin se proti zastavi zapodita tekmovalca s stevlko ena. Najhtrejsi zagrabi zastavo in hitro stece k svoji skupini (za crto). Drugi pa ga lovi. Ce se ga dotakne preden bezoci pritece do crte, je tocka njegova.

Ta igra je fajn, ker zahteva hitre reakcije, pri zastavi se lahko gres razne finte, mehka povrsina pa ublazi morebitne padce. :)

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: June 30, 2007, 09:08:02 PM »
morda še kdo ve kako gre igra'ristanc'?
Spomnim se samo,da na tla narišeš neke kvadrate in potem skačeš enkrat po eni,drugič po obeh nogah.Pravilo je,da niti enkrat ne smeš stopiti na tla z
obema nogama razen ko prideta na vrsto dva kvadratka.
Bistvo igre sem pozabila.
Vesela bom če kdo pomaga.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #9 on: July 02, 2007, 11:26:10 AM »
Poznam to igro- mi smo ji rekli kar "avioncek", ker je v obliki aviona.

Mi smo risali najprej 2 enojna kvadratka, potem dvojna, enojni in spet dvojni. Kamencek vrzes na prvi kvadratek in zacnes skakat, vendar moras kvadratek v katerem je kamencek preskocit. Ko prides do konca avioncka se obrnes in gres nazaj, poberes kamencek in skocis ven iz avioncka. Potem vrzes v drugi kvadratek itd.

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: July 05, 2007, 11:16:17 PM »
najlepša hvala.