Author Topic: Zaprtost srca -lažno ustvarjanje lastne umetne notranje moči  (Read 6463 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pozdrav

• Trenutno v uvajanju
  • *
Zaprtost srca -lažno ustvarjanje lastne umetne notranje moči
« on: December 13, 2008, 08:15:30 AM »
Pozdravljeni . Tukaj sem nekaj zgodaj napisal, je pač moje mnenje, rad bi slišal tudi še koga drugega -kaj misli o tem , oziroma kako čuti....

Zaprtost srca, kot centra ljubezni, je umetno ustvarjanje notranje moči, je delovanje na principu prilagajanja vzorcem -je reakcija na negativne čustvene in mentalne vzorce. Biti  trden, še ne pomeni biti realno osebnostno močan, v mnogo primerih ne gre za realno sliko osebnosti.
      Za zaprtim srcem se vedno skrivajo strahovi, kjer so pa prisotni, se v bistvu vedno skriva nemoč-nezmožnost sprejemanja in dajanja ter prepustiti se svobodnim tokovom izmenjave na energijski, lahko bi dejali -čustveni ravni, se pravi- nezmožnost se odpreti.. Na mentalni navadno ni takšnih večjih  problemov, tam pač delujemo skozi zavestni um...Praktično so ti strahovi blokada, ki je pogojena z strahom pred izgubo osebe, razočaranjem v ljubezni, slabo samopodobo,  samoobtoževanjem, pomanjkanjem zaupanja, ki temelji na nezaupanju sebi, pred izgubo lastno ustvarjenega lažnega notranjega miru......Lahko samo pogledamo psihološki aspekt srca, kot centra ljubezni

Center ljubezni
sočutje
predanost
zaupanje
sposobnost občutenja energij, tudi zdravljenja sebe in drugih
sposobnost izmenjave in izražanja resničnih čustev
sprejemanje in dajanje
odpuščanje
navdih
čustveni odziv na naše misli
notranja radost in občutek miru
pogum
potrpežljivost

Ti strahovi izvirajo iz otroštva in doraščanja, pa tudi že v kasnejši dobi pridobljenimi slabimi izkustvi. Včasih ti strahovi izvirajo povsem iz ustaljenih tirnic načina življenja- oziroma sprejemanja informacij, ki dajo potem sliko -ali je meni sploh namenjeno biti ljubljen in ljubiti, dano biti srečen, ali pa mi je dano le živeti skozi trdno ustvarjeno obrambo -pomeni živeti v samoobtoževanju -prevzemanju tujih krivd, v zrcalno ustvarjeni podobi – namenjen trpljenju, blokada srca je pa potem vsekakor nuja, ker s tem  navidezno -začasno ali pa trajno presežemo bolečine v sebi, se izognemo ranljivosti in živimo praktično kot stroj, ujet v lupino samozaščite.
Tak človek težko funkcionira drugače, ker mora pač funkcionirati...ne zaveda se , da nam ni ravno dano trpeti ali pa živeti brez ljubezni do sebe in drugih, ker vse to vodi v občasno trpljenje, samo da je v večina primerih, kadar se blokada zruši ta travma zelo močna. In pušča sledove...
     Te strahove je potrebno ozaveščati, si jih priznati in se obenem zavedati, da smo kot vsa bitja namenjeni sreči, ljubezni in miru. Notranja moč se izgradi šele , ko se srce odpre, ko smo pripravljeni sprejemati, dajati, se prepuščati, ko občutimo notranjo svobodo, ki je zgrajena na ljubezni in si dovoli biti to, kar smo. Odprto srce pomeni tudi to notranjo moč, ker smo presegli strahove in smo sposobni predelati stvari na čustvenem področju take kot so, osebnostna notranja moč pomeni sposobnost ljubiti sebe in druge, biti ljubljen, živeti v svobodnem svetu, ki je integriran z naravo, z univerzumom. Tu bi lahko dodal še sposobnost tudi odpuščanja -sebi in drugim.
     Brez tega vsega ni  resnične duhovne, ne čustvene moči človeka, s čemer se izgrajuje osebnost v konceptu integracije z univerzumom.. Zavedanje samega sebe, znati prisluhniti sebi, svojemu srcu in občutenju- intuiciji pomeni pot k takšni osebnostni moči, kjer ni pogojenosti in ujetosti v strahove negativnih čustvenih vzorce iz preteklosti. Tak človek, ki ima / si upa imeti/ odprto srce, šele lahko govori o svoji notranji moči. Vse ostalo je le manifestacija lažne moči, ki pa nas vodi po poti, ki nam v bistvu ni namenjena. Človek mora stremeti k svobodi srca in ta svoboda se izraža lahko le skozi  odprto srce, skozi ljubezen in notranji mir. Znati prejemati in dajati , sposobnost odpuščanja sebi in drugim, predajati se življenju, kot ga začutimo v srcu, šele to nam da skozi srce izgradnjo notranje osebnostne moči. To je pot, ki nam je namenjena.... Nikakor ne sme temeljiti na blokadi s katero obremenimo in ojačamo um. Zavest je pogojena, če je pogojena z blokado povzročeno skozi trpljenja, žalost in strahove -to ni prava slika naših želja, je le izkrivljena -ko iščemo osvoboditev skozi umsko in fizično odvisnost. Pa je ni, vsaj v resnici ne, pa tudi notranje moči ne – ker je pač umetno izgrajena na temeljih potrebe preživetja, vendar so temelji pogojeni z zaprtostjo. Skozi ljubezen, notranji mir in razumevanje svojih resničnih želja in potreb si gradimo svojo srečo in svojo moč. Aroganca, ponosna drža telesa in vzvišen pogled ne pomenijo tega-ne pomenijo moči človeka. Tako kot so resnične zahteve naše duše skrite v srcu, tako je zunanja manifestacija le slepilo-sebi in drugim. Nič čutiti pomeni biti v resnici nemočen.

Nekaj afirmacij

Moje srce....je vedno odprto
čutim mir v sebi ...in veliko notranjo moč
V sebi čutim ljubezen....mir in notranjo moč
Ljubim se...poslušam svoje srce
Skozi globoko ljubezen.....čutim srečo in mir
moje srce je odprto....daje mi veliko notranjo moč

Bodite lepo

Pozdrav

Offline Pozdrav

• Trenutno v uvajanju
  • *
Re: Zaprtost srca -lažno ustvarjanje lastne umetne notranje moči
« Reply #1 on: December 13, 2008, 08:18:03 AM »
ja, dodal bi še- če je tema postavljena v napačni forum, oziroma ne ustreza, bi prosil moderatorja, da to popravi po svojem prepričanju.

Bodite lepo

Pozdrav

Offline Princes

• Mojster
« Reply #2 on: December 13, 2008, 09:46:50 AM »
Zelo lepo, globoko, razumljivo napisano. Ampak na žalost, večina od nas mora skozi šolo preizkušenj, da pride do zaključkov, ki so v tekstu napisani.

Ko sem sama stopala v življenje, kjer sem se počutila v "nevarnosti" arogantno, vzvišeno in pokončno, sem s to držo svetu dokazovala "sem močna, nikar ne poskušajte priti blizu". Zunaj mogočen zmaj, znotraj miška, prestrašena, nebogljena, ki se boji drugih in njihove moči.  Takrat srčna čakra ni bila odprta. Z leti učenja in sprejemanja same sebe, skozi lekcije, sem vso to aroganco, vzvišenost, potentni ego vrgla v školjko in močno potegnila vodo. Ostalo je bitje, ki ve, da le s srčnostjo in odprtostjo doseže drugo dušo. Do  tega bitja pa pridejo le tisti, ki imajo iskrene in dobronamerne namene, namene napolnjene z ljubeznijo in razumevanjem. Ostalo je odpadlo, odplaknila jih je v školjki.

ang:
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #3 on: December 13, 2008, 10:19:38 AM »
S tvojim mnenjem Pozdrav se tako zelo strinjam... Preizkušeno na lastni koži - srcu... Odraščajoč v težkih razmerah, lačna ljubezni, sem zaprla srce. In se počutila močno. Toda ta moč je bila hkrati oklep. V njem ni bilo prostora za solze, bolečino... In to oddajaš od sebe, nekako ne sežeš do ljudi in ljudje ne sežejo do tebe, varen si, nisi izpostavljen. Nekje na dnu se bolečina oglaša, pa jo odrivaš. To je samo beg. Življenje  na srečo prinese svoje... Prišla sem do točke, ko me je pošteno premikastilo, polomilo. Na novo sem se morala sestavit in vesela sem, da sem zdaj čisto drugačna. Bolj nežna, bolj ženska, bolj odprta... Sežem do ljudi in veselim se tega... Tistih lepih trenutkov, ko začutiš vez s soljudmi in daš ter prejmeš nekaj lepega...toplega...

Lepa afirmacija. Tudi ti bodi lepo.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #4 on: July 05, 2009, 05:59:41 AM »
Zanimivo, da je ta tema padla v pozabo. Morda je čas da se jo kljub poletnemu navdihu, ki nas od računalnikov ločuje, prebere še enkrat.

Vaš portir

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #5 on: July 06, 2009, 05:34:24 PM »
... Nič čutiti pomeni biti v resnici nemočen....

bi rekla raje čutiti strah pomeni biti v sebi nemočen.
se pa  z večino kar strinjam.  mislim pa, da tisti, ki so arogantni, čutijo prej bolečino kot strah. pa tudi drža je drugačna. prizadeti z bolečino hodijo pokončno in jo skrivajo, tisti s strahom pa prej kot arogantni in samozadostni delujejo nesigurni, zaprti, tihi. medtem ko si ti dovoljijo dokazovanja drugih, da so ničvredni, nesposobni ipd, prvi ostalim dokazujejo, da so sami vsemogočni in ah in oh in sploh, ostali pa so ništa i nitko.

imeti odprto srce je po mojem lekcija, ki se jo učimo vse življenje in je najtežja lekcija, ki se jo moramo naučit...