Author Topic: Sklepanje kompromisov  (Read 87357 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Sklepanje kompromisov
« Reply #135 on: November 19, 2012, 01:41:11 PM »
Mislim, da je poanta odnosa tudi v tem, da rasteš,se razvijaš, širiš obzorja. In kaj lepšega kot, če je nekdo drugačen, saj te lahko ogromno nauči, seveda, če si vsaj malo odprt za širino ali zaplankan in trmastvo vztrajaš na tem, da je dobro samo to kar ti počneš, ostalo je pa dolgočasno, brez veze...
Odpreti, razširiti obzorja, dragi moji in potem nimaš občutka odrekanja, delanja kompromisov itd itd itd
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #136 on: November 19, 2012, 01:42:15 PM »
Mislim, da je poanta odnosa tudi v tem, da rasteš,se razvijaš, širiš obzorja. In kaj lepšega kot, če je nekdo drugačen, saj te lahko ogromno nauči, seveda, če si vsaj malo odprt za širino ali zaplankan in trmastvo vztrajaš na tem, da je dobro samo to kar ti počneš, ostalo je pa dolgočasno, brez veze...
Odpreti, razširiti obzorja, dragi moji in potem nimaš občutka odrekanja, delanja kompromisov itd itd itd

;)
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #137 on: November 19, 2012, 01:43:30 PM »
Evo zelo preprosto povedano sanjalka, ampak si povzela cel pojnt.  8)

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #138 on: November 19, 2012, 01:55:41 PM »
Se strinjam s sanjalko  8)
9ZK 674

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #139 on: November 19, 2012, 01:57:04 PM »
V takem smislu kot je napisala se celo jaz strinjam, vnedar so kompromisi navadno vezani na popolnoma druge zadeve...
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Luna

• Mojster
« Reply #140 on: November 19, 2012, 01:58:29 PM »
kako to misliš? kaj so te popolnoma druge zadeve?

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #141 on: November 19, 2012, 02:04:02 PM »

Recimo, sanjalka je pisala o širjenju obzorja, nazorov...torej o nekih novim spoznanjih, širini...., ki človeku dajo veliko. Jaz v tem ne vidim nobenega kompromisa, jaz to vidim bolj kot recimo, če je moja ženska pilot in se jaz naučim leteti, če je recimo moja ženska ginekologinja in jaz iz amaterskega "hobby" ginekologa preidem v malo bolj profesionalno poznavanje zadeve.... ;D, komprosim je pa navadno prilagajanje nečemu, česar mi osebno ne maramo.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #142 on: November 19, 2012, 02:08:59 PM »
Taki kompromisi so bili mišljeni že takoj, na začetku teme ...
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #143 on: November 19, 2012, 02:29:20 PM »

Recimo, sanjalka je pisala o širjenju obzorja, nazorov...torej o nekih novim spoznanjih, širini...., ki človeku dajo veliko. Jaz v tem ne vidim nobenega kompromisa, jaz to vidim bolj kot recimo, če je moja ženska pilot in se jaz naučim leteti, če je recimo moja ženska ginekologinja in jaz iz amaterskega "hobby" ginekologa preidem v malo bolj profesionalno poznavanje zadeve.... ;D, komprosim je pa navadno prilagajanje nečemu, česar mi osebno ne maramo.

ma ne vem če je to tako nepovezano. S širjenjem obzorij, razširiš svoje znanje, svoje zanimanje, svojo strpnost. Nekako znaš potem videti, da lahko uživaš v mnogo stvareh, znaš gledati z različnih kotov na stvari, kar pomaga pri sklepanju kompromisov, ker nisi več v tej poziciji, mora biti po moje in samo tako je prav in čeprav poslušaš razloge drugega, zakaj pa njemu tako ne paše, jih ne slišiš. Odprtost je zelo pomembna. Seveda pri velikih vprašanjih, kot imeti otroka ali ne, ni tako preprosto, ampak ti pomaga. In morda je pomembno tudi to, da pustiš času čas. Ja res, ene razlike so morda nepremostljive, ampak ljudje se spreminjamo. Morda nekdo zdaj noče otroka, ni pripravljen, partner pa sito vroče želi. Na obeh je, da se zazreta, zakaj to hočeta/nočeta, kaj ju to uči, je enega le strah spremembe, ali hoče nekdo otroka, le za neko zapolnitev praznine... Ne vem mislim, da se za vsakimi takimi vprašanji skriva neka globina.

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #144 on: November 19, 2012, 02:34:42 PM »
Recimo, za moje pojme je kompromis recimo to, žena se ne strinja, da imam še naprej cesten motorje, torej sem si omislil cross varianto, eliminiral sem cestni faktor, potem predhodni kompromis, rad imam hitre zadevce, torej motor ni bil opcija....je bil pa dobra alternativa zelo hiter avto...in tako nekako jaz dojemam kompromise.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #145 on: November 19, 2012, 02:35:51 PM »
Ne, saj ne, da bi takoj vse poslali nekam.
Ampak, recimo, imaš moškega, ki mora nujno vsak petek in soboto zvečer požreti enormne količine piva s kolegi ... Ali pa žensko, ki hoče svojega tipa kot cucka vlačit naokrog po svojih opravilih ... Ali pa par, kjer ima nekdo rad mir, drugi bi pa samo po žurih hodil. To so razlike v življenjskem stilu in so prevelike, da bi se nonstop prilagajali. Če bi se enakovredno, pomeni, da se mora eden 15x na mesec potlačit pa bit tiho pa počet nekaj, do česar mu ni, ali pa mu celo njegov urnik ne dovoljuje. To pa ne gre. Partnerska skupnost naj bi bila najbolj intimna, tam naj bi si človek napolnil baterije, ki se izpraznijo npr. v službi. Potem si pa v službi obremenjen, prideš domov - moraš gledat, kako boš nekomu ustregel ... Če v taki situaciji prej ali slej nekomu žila ne poči, ne vem.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #146 on: November 19, 2012, 02:36:22 PM »
Recimo, za moje pojme je kompromis recimo to, žena se ne strinja, da imam še naprej cesten motorje, torej sem si omislil cross varianto, eliminiral sem cestni faktor, potem predhodni kompromis, rad imam hitre zadevce, torej motor ni bil opcija....je bil pa dobra alternativa zelo hiter avto...in tako nekako jaz dojemam kompromise.

Ecco, čebi pa rekla, da motorja noče niti od daleč videti ...
9ZK 656

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #147 on: November 19, 2012, 02:37:04 PM »
Morda si vezo predstavljamo čisto preveč na pravljičnem nivoju....

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #148 on: November 19, 2012, 02:37:38 PM »

Ecco, čebi pa rekla, da motorja noče niti od daleč videti ...

Potem se že v začetku ne bi zapletal...., no vsaj resno ne.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #149 on: November 19, 2012, 02:38:44 PM »
O tem ves čas govorim.
9ZK 656