Author Topic: Olajšaj se malo. Peti del  (Read 118651 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
Re: Olajšaj se malo. Peti del
« Reply #105 on: July 09, 2014, 01:38:21 PM »
Hvala za nasvet. Spil bom vodo in pojedel čokolado. Spat pa trenutno ne morem iti.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #106 on: July 09, 2014, 01:47:37 PM »
Meni pomaga moja najlubša glasba, ki me pomirja in mi sprosti vse celice telesa...
Žarek ti pošiljam en velik objem :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #107 on: July 09, 2014, 01:54:13 PM »
zadnje case pa na veliko poslusam o glavobolih, no tudi sama sem ga imela zaporedoma kar nekaj dni. dejansko vse kar mi je pomagalo je samo mir, tisina, temna soba in dremanje... pa je minil sele po treh dneh. no, ampak je :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #108 on: July 09, 2014, 02:25:16 PM »
Hvala, sanjalka.

Danes zjutraj sem med drugim sanjal tudi tega človeka in to samo pol ure preden me je brez razloga napadel. Ta človek je v sanjah ob sebi imel velikega psa. S psom je šel v mojo smer, vendar ni bilo videti, da gre točno k meni. Pes je bil tesno ob njem, imel pa ga je na nekakšni vrvici ali nekaj temu podobnega. Pes ni lajal, v bistvu ni bilo nobene komunikacije v sanjah s to osebo.

Zdajle sem bil pa prebral, da so to lahko znaki sovražnika. In ta sovražnik je moj sosed, ki je v resnici tudi moj sorodnik. Žal že nekaj časa nima vseh koles v tisti okrogli stvari, ki je na vrhu telesa. Do sedaj sem vse še nekako toleriral, danes pa sem dobil velik glavobol zaradi tega napada. Zdaj, ko je enkrat poskusil fizično obračunavati sem siguren, da je tole komaj začetek.

Poizkusi preusmeriti energijo stran od njega, bolj kot se boš ukvarjal z njim, več energije boš dajal njemu in temu dogodku.
Mogoče samo vprašanje zakaj se je to zgodilo, kaj lahko spremeniš, da se to ne bo dogajalo več?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #109 on: July 09, 2014, 03:27:44 PM »
Poizkusi preusmeriti energijo stran od njega, bolj kot se boš ukvarjal z njim, več energije boš dajal njemu in temu dogodku.
Mogoče samo vprašanje zakaj se je to zgodilo, kaj lahko spremeniš, da se to ne bo dogajalo več?

Bom poskusil preusmeriti energijo... Zdajle že res v mislih nekaj ur samo tole premlevam...

To se je zgodilo zato, ker on nadleguje osebo ženskega spola, ki je meni zelo blizu in jo imam zelo rad. Zato tudi ne pustim, da jo nadleguje in to njemu ne paše. On pa zelo hitro prične zmerjati, poniževati in groziti. Težava pa je samo v njemu, kajti on je tisti, ki hodi nadlegovat. Čez življenje smo ga spustili preblizu. Vedno smo mu vse pomagali, mu dali, če je kaj potreboval. Teh stvari ni nikoli cenil. Potem je začel izsiljevati vedno bolj in bolj.

Če kaj ni po njegovo pride zmerjat na našo zemljo, grozit in poniževat. Za stvari, ki jih je v življenju storil narobe so krivi drugi. On ni nikoli nič kriv. V življenju smo mu veliko dali in tole smo začeli dobivati v zameno. Nekako dobivamo v obrokih nazaj. Grozno. Da ne omenjam, da mi je danes zjutraj vsaj deset krat zabičal, da naj crknem in da to tudi bom. Tega si ne morete predstavljati in tudi boljše, da si ne.

Če jaz ne bi bil po naravi dober človek me take stvari ne bi prizadele. Takole pa sem danes imel občutek, kot da mi v glavi igrajo nogomet in da je notranjost možganov gol brez golmana.

Drugemu daš zgolj toliko kot sam želiš in še to daš samo iz ljubezni, vse ostalo je kupovanje nečesa, mogoče notranje praznine oz. želje da bi nas nekdo imel rad, nas cenil, spoštoval...
Pomaganje nekomu, ki za to ni prosil oz. ni izrazil želje po tej pomoči ni pravilno, je zgolj hranjenje naših potreb po tem,da pomagamo...
Se pravi, prenehati s temi dejanji pomoči in ustrezno postaviti mejo, notranjo mejo, se pravi začutiti na notranji ravni sami v sebi, kje je tista meja do kam dovolimo, da drugi posegajo... Ko to osvojimo, nam takšni ljudje ne hodijo več blizu, dokler imamo to željo po tem, da smo priznani, da nas bodo drugi cenili, če bomo dobri in jim bomo pomagali, se nam bo obrnilo ravno v obratni smeri, saj delujemo izven zakonov narave...
Pomagati pomeni nekoga nekaj naučiti, da bo zmogel sam..Če mu pomagamo tako,da mu odvzamemo lekcijo učenja, je on na neki notranji ravni jezen na nas, ker smo mu odvzelo to lekcijo in smo jo opravili namesto njega...
Kot bi otroka stalno vozil na vozičku in mu ne bi dovolil,da shodi...Pustiti, da se ljudje naučijo lekcij, ki se jih morajo...Pomoč drugim ni vedno prava pomoč, velikokrat, če ne največkrat je to, da s tem pomagamo sami sebi, a se tega niti ne zavedamo...Potem pa smo posledično jezni, kot kako smo bili mi dobri, oni pa sedaj niso hvaležni...Mi žrtve, oni pa tisti ta "grdi"...
Mogoče bo kdo rekel, da sem ostro napisala, ampak takšno je moje spoznanje..., žal...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #110 on: July 09, 2014, 03:43:56 PM »
Žarek, želim ti vse dobro in upam, da to čimprej mine :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #111 on: July 09, 2014, 04:43:06 PM »
Hvala, sanjalka. Podpora mi res nekaj pomeni.

Odločil sem se, da tole citiram in pojasnim.

Drugemu daš zgolj toliko kot sam želiš in še to daš samo iz ljubezni, vse ostalo je kupovanje nečesa, mogoče notranje praznine oz. želje da bi nas nekdo imel rad, nas cenil, spoštoval...
Pomaganje nekomu, ki za to ni prosil oz. ni izrazil želje po tej pomoči ni pravilno, je zgolj hranjenje naših potreb po tem,da pomagamo...

Vedno se je šlo za pomoč pri fizičnih delih. Vedno je ON rekel za pomoč in ne jaz. Jaz bi rajši šel počet kaj iz svojih interesov kot pa njemu pomagat neko težko fizično delo. Vedno je bil samo on v koristi, jaz ali drugi nikoli.

Se pravi si delal nekaj preko sebe..nekaj kar si čutil, da ni prav, pa si vseeno šel to delat, nisi poslušal samega sebe...
Govorim iz lastnih izkušenj...

Se pravi, prenehati s temi dejanji pomoči in ustrezno postaviti mejo, notranjo mejo, se pravi začutiti na notranji ravni sami v sebi, kje je tista meja do kam dovolimo, da drugi posegajo...

Že dve leti so ta dejanja prenehana, meje postavljene stotino krat. On posega kamor bo on hotel. To ni tako enostavno, kot misliš, da je. A ti misliš, da če te nekdo nadleguje, da mu samo rečeš, da naj te pusti pri miru in naj ne hodi nadlegovat? Žal to ni tako enostavno. Primer pa se še bolj zaplete, ker je sorodnik in si praktično vse dovoli. Vseeno je njemu za zakone. A ti misliš, da jaz želim, da on posega v moje življenje, da me posledično nadleguje? Ne, nikakor ne. Jaz sem že lep čas nazaj sam sebi rekel, da te osebe več ne želim več v svojem življenju, ker mi je z svojim nadlegovanjem storil veliko slabega.

Ja, to je super, da si postavil meje. Mi je res težko, da moraš to doživljati...
Očitno si ta oseba jemlje moč v svoje roke, na nek način verjetno čuti, da to lahko počne..., žal

Ko to osvojimo, nam takšni ljudje ne hodijo več blizu, dokler imamo to željo po tem, da smo priznani, da nas bodo drugi cenili, če bomo dobri in jim bomo pomagali, se nam bo obrnilo ravno v obratni smeri, saj delujemo izven zakonov narave...

Če kdo ve za takšen recept se priporočam. Želim, da mi ta oseba ne hodi blizu. Pravzaprav to želim že lep čas.
Jaz od te osebe nikoli nisem pričakoval nič. Nobenega priznanja, cenjenja ali karkoli drugega. Povezani smo samo zaradi sorodništva in čisto nič drugega. Če ne bi bilo sorodništva bi me nekaj hudo odbijalo vstran.

Tudi, če ste sorodniki, je prav, da te to odbija stran...Ne rabiš imeti slabe vesti oz. neke dolžnosti zgolj zato, ker ste sorodniki...Pomemben je odnos, in obojestransko spoštovanje in prav je, da si prekinil s takšnim odnosom

Pomagati pomeni nekoga nekaj naučiti, da bo zmogel sam..Če mu pomagamo tako,da mu odvzamemo lekcijo učenja, je on na neki notranji ravni jezen na nas, ker smo mu odvzelo to lekcijo in smo jo opravili namesto njega... Kot bi otroka stalno vozil na vozičku in mu ne bi dovolil,da shodi...Pustiti, da se ljudje naučijo lekcij, ki se jih morajo...Pomoč drugim ni vedno prava pomoč, velikokrat, če ne največkrat je to, da s tem pomagamo sami sebi, a se tega niti ne zavedamo...

To za ta primer žal sploh nima veze. Jaz sem mu določena dela pomagal, ker jih sam ni bil zmožen. Ne more recimo en človek ne vem kakšno kilažo vzdigovat... Se pravi, ta moj primer je drugačen.

Če te izkorišča naj si poišče pomoč drugje oz. je takšni osebi to dejanje pomoči potrebno zaračunati, da energije krožijo, drugače je to zlorabljanje tebe.
Potem pa smo posledično jezni, kot kako smo bili mi dobri, oni pa sedaj niso hvaležni...Mi žrtve, oni pa tisti ta "grdi"...
Mogoče bo kdo rekel, da sem ostro napisala, ampak takšno je moje spoznanje..., žal...

A veš, ko te nekdo nadleguje in ti preprosto ne da miru, to ni tako enostavno kot se sliši. Kdor česa podobnega ne da skozi ne more razumeti. To je zelo velika obremenitev. Če ga prijavim ne bom nič dosegel. Plačal kazni itak ne bo, potem obresti zrastejo, vsi vemo, kam to vodi.

Tole je en tak zoprn primer s katerim se sooočam, da še sam ne vem kaj naj.

Ja, se strinjam, da stvari, problemov, ki jih imamo v življenju, ni vedno enostavno rešiti in takrat je dobro, če lahko nekomu potožimo, se nekomu zaupamo, nekomu naslonimo glavo na ramo... Nisem želela s tem pisanjem ti to odvzeti, saj to pripada slehernemu bitju, zato smo ljudje...
Včasih se kakšne stvari res dolgo ne premaknejo in šele ko se premaknejo, vidimo lekcijo v njih...
Ti pošiljam objem in podporo, da se ta zate neprijetna situacija nekako reši čimprej  :-* :-* :-*

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #112 on: July 09, 2014, 04:49:57 PM »
Hvala, sanjalka! Cenim to. Objem tudi tebi.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #113 on: July 10, 2014, 06:38:48 AM »
Uf žarek ko sem pa brala tole tvoje pisanje me je la prav stisnilo pri srcu. Z nnadlegovanjem res ni tako enostavno rokovati. Ker te ljudje nočejo slišati kar jim govoriš. Je kot ping ponk ob steno.
Želim da se ti uredi, bom mislila nate. Vse dobro in objem!  :-*

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #114 on: July 10, 2014, 07:44:21 AM »
Hvala tud tebi, vidka. Vse dobro ti želim.
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #115 on: July 14, 2014, 01:03:46 PM »
Ime mi je Pika in sem Kronični Čudak.

Smilijo se mi ribe (morske mačke), ki se lovijo za zabavo in čakajo, da se pregrejejo do smrti v 2 dcl plastičnih kozarcih.
Da imajo starši mir in otroci pol ure nore zabave.

Moje počitniško poslanstvo je bilo med drugim to, da sem se sprehajala po obali in reševala ugrabljene morske polže, ribe, rakovice, celo enega martinčka.

Že s tega vidika mi matr vola ni žal, da sem bila tam.  >:D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #116 on: July 14, 2014, 01:09:02 PM »
Ta vidik mi je zelo všeč in domač.

Ampak raje pa ne pomislim, koliko jih ne rešimo ... Saj je to naravno, ampak vseeno me kdaj stisne.
Pa naj še kdo reče ali pomisli, da imam kamen namesto srca.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #117 on: July 14, 2014, 01:18:50 PM »
Ja, tudi jaz raje ne pomislim, koliko jih ne rešimo.

Jaz vedno, ko nekega polža s ceste odnesem na varno, fantaziram, da mogoče je pa ravno TA tisti, ki je ključnega pomena za ohranitev vrste na zemlji. Človek nikoli ne ve. :laugh:

Super fotka.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #118 on: July 14, 2014, 01:27:35 PM »
A se potem taka živalca, tako kot mi, če nas kaj doleti (no, nekatere baje doleti sreča), sprašuje, kako da se je potem kar od nekje našla neka čudna gmota, ki jo je nesla nazaj v vodo ... Ali pa palica, ki se je pojavila tik pred utopitvijo ...

Pred leti sta moj brat in njegova punca z morja v škatli od sladoleda prinesla rakce. Tako so se mi zasmilili ...  :'(
Popoldne, ko je moj prišel iz službe, sva se usedla v avto in se zategnila do Ankarana, kjer svajih spustila nazaj tja, kamor sodijo. Pa sva imela še izlet.

Jaz pred izvozom Kranj-zahod: "Kaj pa tu noter tako po morju diši?"
Pogledava nazaj in je eden izmed rakov dvignil pokrov škatle in ušel ven. Splezal je iz tak čez zadnji sedež in je bil že skoraj na zadnji polici. :laugh: Na odstavni pas in lovit raka ...  ;D
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #119 on: July 14, 2014, 01:34:38 PM »
Carsko!
In tako sta poskrbela, da niso šli rakom žvižgat.  :D

Polži... ena moja zelo stara ilustracija za otroške stenske nalepke. Iz časov, ko sem bila še dobre volje.  :D