Author Topic: natalna karta- napovedovanje  (Read 15165 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: natalna karta- napovedovanje
« Reply #15 on: December 16, 2012, 08:38:49 AM »
Tale post se mi je zdel najbolj primeren za to temo....

Pred cca 10 leti sem brala o temi: ČAS V NATALNI KARTI.
 Govora je o tem, kako s pomočjo natalne karte časovno- po letih- vidiš, kaj se bo dogajalo -bistveni dogodki.

Rojstvo = ASC.
potem pa šteješ čas v smeri urinega kazalca (t.j. najprej 12.hiša, nato 11.H itd)
Vsaka hiša predstvlja 7 let. Ker so hiše različno velike je potrebno mal računanja (npr. 12. hiša obsega 28°. 28/7=4 torej je 1 leto v 12. hiši 4°, v 11. hiši nov izračun)....Potem pa na osnovi stopinj, aspektov vidiš kaj in kako....metoda je menda predvsem uspešna za določanje pomembnih let/dogodkov.

Ali kdo ve kaj več o tej metodi oz. pozna kakšen link?
Hvala.

Sicer čas v astrologiji tako ali tako na nek način merimo s tranziti in progresijami ....

Nisem še zasledila te tehnike, vem pa, da nekateri astrologi uporabljajo premik progresij namesto naprej, nazaj od dneva rojstva in tudi ta metoda da rezultate.

Sama vsako leto zase in bližnje uporabim tudi tehniko premika Lune za znamenje/leto in tudi to je nek kazatelj dogodkov v tistem letu.

Sem pa mnenja, da sta največji pokazatelj časovne in razvojne dinamike Saturn in Luna in če pogledamo samo ta dva principa kronološko bo slika že precej jasna.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nadalina1111

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #16 on: December 16, 2012, 11:17:52 AM »
Hvala Tea.

Je o tej tehniki premika Lune za znamenje/leto kje kaj napisanega. Ali to kr na pamet npr. če imam v natalu luno na 29° :Sk jo potem premaknem na 29° :st pa velja to za prvo leto. Ali mogoče vse vmes med 29 :Sk in 29 :st....potem za 2. leto življenja je vpliv lune med 29 :st in 29 :ko ali kako ::)?

ja, sama za sebe vem, da mi glavne (bolj tiste smotane, čustvene narave) dogodke pokažeta tranzitni saturn in progresirana luna-se jih da iz natala hitro ocenit.

Tea, kako se ti pa zdi premik karte oz. vseh planetov za 1°/leto. ...To se da tudi hitro pogledat. Me pa zanima, če se kaj iz tega vidi?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: December 17, 2012, 08:04:27 PM »
Ti ki imaš Luno čisto na koncu, lahko vzameš kar celo znamenje
1 znamenje na leto, pomeni 2,5°na mesec in potem pogledaš aspekte in boš videla, da sistem deluje. Jaz si naredim to vsako leto.

Premik planetov 1°na leto so primarne progresije ali kot jim tudi rečejo DIREKCIJE

To je tehnika bolj za tradicionalne astrologe, ker so z njim napovedovali dogodke.

Moderna astrologija pa jemlje sekundarne progresije, ki so pomembne bolj v razvojnem smislu, ne pa kot suha tehnika napovedovanja.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nadalina1111

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #18 on: December 18, 2012, 09:31:07 PM »
hvala :) bom sprobala, kako pri meni deluje